| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
Megrim

Založený: 06.Okt 2009 10:03 Príspevky: 408
|
Zaslal: 10.Nov 2009 11:07 Predmet: high - ako zabezpecit 5c manu ? |
|
|
je povovelne mat v highlanderi 4x theramorphic , resp fethky a pod.,
alebo jedine co je povolene tam mat viac krat su basic landy ? |
|
| Návrat hore |
|
 |
Thibir Lord of Llanowar

Založený: 03.Máj 2006 14:52 Príspevky: 2503 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: 10.Nov 2009 11:23 Predmet: Re: high - ako zabezpecit 5c manu ? |
|
|
| Megrim Napísal: | je povovelne mat v highlanderi 4x theramorphic , resp fethky a pod.,
alebo jedine co je povolene tam mat viac krat su basic landy ? |
iba basic landy mozes hrat v neobmedzenom pocte. a ak chces hrat 5c tak ich aj tak hrat nebudes  |
|
| Návrat hore |
|
 |
ryu092
Založený: 31.Okt 2008 21:57 Príspevky: 364 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: 10.Nov 2009 11:42 Predmet: |
|
|
| do5 cc odporucam vsetky dualy a par fetchiek |
|
| Návrat hore |
|
 |
pulixx

Založený: 02.Sep 2006 17:50 Príspevky: 821
|
Zaslal: 10.Nov 2009 12:02 Predmet: |
|
|
| ryu092 Napísal: | | do5 cc odporucam vsetky dualy a par fetchiek |
alebo z cenoveho hladiska presne naopak a doplnit basicmi + 5c landami |
|
| Návrat hore |
|
 |
Thibir Lord of Llanowar

|
Zaslal: 10.Nov 2009 12:29 Predmet: |
|
|
| odporucam nehrat 5c |
|
| Návrat hore |
|
 |
Ryba

Založený: 30.Apr 2005 23:48 Príspevky: 2760 Bydlisko: Nitra
|
Zaslal: 10.Nov 2009 12:50 Predmet: |
|
|
| Ja som raz skúšal nejaký 4cc alebo niečo na ten štýl a pravidelne som mal screw, keďže nie som príliš odborník v určovaní podielu každej farby v balíku premietnutom do landov. Keď už človek ide robiť nejaký 5cc, tam landy musí mať tak brutálne premyslené, že berie v ohľad celkovo aj pomer kartiet tej ktorej farby v balíku, taktiež, či idú cez dve farebné, prípadne viac a zhruba musí tušiť, do ktorého kola tento počet mán môže mať. Nehovorím o tom, že ho nemôže rozhádzať Wasteland alebo nejaký náhodný LD. Fakt nabúchať tam fetchky a dualy nefunguje - teda z vlastnej skúsenosti hovorím, že mne také niečo nefungovalo a ja som sa to dokonca ešte snažil upraviť, aby to malo aj nejaký smer. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Selar Local Asshole

Založený: 21.Júl 2005 14:53 Príspevky: 2592 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: 10.Nov 2009 12:56 Predmet: |
|
|
A ak uz sa niekto odhodla stavat 5c bez drahej fixacie(fetche, stare dualy), tak musi mat skusenosti aspon s fixovanim niecoho jednoduchsieho.
Ako dobra pomoc su statistiky, ktore ponuka MWS a jeden to nemusi pracne sam pocitat. Ale skutocne, ak si nehraval a nebuildil aktivne, tak 5c je o drzku Zvlast ak na fixaciu mas mozno tak panoramy, terramorphic a pod. AK by si vsak na tom trval, tak velmi dobre sa to da fixovat aj landami ako :
vivid set, refuge set(to zo zendikaru, co boosti life), uz spomenute panoramy, etc. Bohuzial nevyhodou je tempo, pretoze ak budes hrat sice super dvojfarebne landiky, ale tie vzdy pridu taple, tak ta to spomali. A hint: nehraj hopky  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Thibir Lord of Llanowar

|
Zaslal: 10.Nov 2009 13:27 Predmet: |
|
|
| 5c bez manovej zakladne za 400-500 € je ako za trest. fakt by som radsej hral Mono R control alebo Mono U aggro. neviem ako ostatnych, ale mna skutocne frustruje ked neprehram preto, ze som horsi hrac, neprehram preto, ze super mal viac stastia, ale prehram preto, ze proste neviem zahrat nic za celu hru... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Megrim

|
Zaslal: 10.Nov 2009 14:18 Predmet: |
|
|
chcel by som sa totiz prihlasit na ten highlander turnaj aj s kamosom len tak na haluz ale zasekol som sa na tom ze co si tam mam na to postavit...jak som uz spominal dakde hram velmi dietne od 4th edition a kariet mam celkom vela ale nejsu to ziadne povacsine uber tucnoty
a preto ma napdlo ze 5c sliver pwnage, mam 2 sliverske decky kde obvykle dam supera do 4 - 5 kola s tym jednym (4c) a ten druhy je viac do chilloutu lebo tam je aj cierna farba a skor taky control
a si hovorim ze co to tak spojit nabuchat tam cervene odpalovacky terory humble a tak z kazdej farby len ciste schmaky na zaciatok aby sa ustalila hra a potom zacat davat sliverov a prevalcovat supera s coat of armsom popripade ...
len samozrejme skoncil som skor nez som zacal s vidinou tazkeho mana screw...
btw lotus petal je ilegal tuto ci ? |
|
| Návrat hore |
|
 |
Ryba

|
Zaslal: 10.Nov 2009 14:34 Predmet: |
|
|
Banned List
Ak pozerám dobre, Lotus Petal by mal byť povolený.
Čo sa sliverov týka, osobne vlastním všetkých starých sliverov a stále ma láka postaviť highlander, ale naozaj si nie som istý, že by som to vedel dobre postaviť. Ono je to pekná idea ich tam dať všetkých dobrých, prípadne aj Queen a Overlorda, ale kým sa ti to rozbehne a hlavne ak sa ti to rozbehne, tak si prehral. Zafixovať to je fakt o hubu. Sliveri majú zásadný problém, že sú hustí, ak sú viacerí na stole, ale to sa dá najlepšie akurát v 60-ke, kde sú 4x všetci. Tu ti niekto odpáli jedného, dvoch a rozpadne sa ti to, lebo priznajme si, sami o sebe moc toho nerobia.
Spomenul si, že hráš rekreačne (ak som to dobre pochopil) od 4th edition, takže zhruba karty poznáš, len nehrávaš pravidelne.
Ak fakt neplánuješ každého rozbiť a chceš si hlavne zahrať pre zábavu a zase nechceš dopadnúť ako malé decko, tak si urob nejaké aggro podľa toho, aký máš záber kariet. Relatívne lacno ide postaviť mono red a white weenie. Ak si na kontroly, tak potom UW je fajn, ale tam už trochu treba pozháňať lepšie karty, prípadne aj mono black by mohol fungovať, prípadne splash na zelenú. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Megrim

|
Zaslal: 10.Nov 2009 14:42 Predmet: |
|
|
nj tena mana fixage by ma tam asi zabil, niekedy sa mi stane ze mi da niekdo dole gemhida a hned som spomaleny a kebyze tam mam v celom decku len jedneho tak neviem neviem
tak moje oblubene farby, ak take vobec mam je zelena a cervena, mam strasne vela elfov ze s tych by som to postavil raz dva ale co ja viem elfovia su take kapre vis ze hrat agro s tymi 2/2 when comes to play blabla forrest into play a podobne ... tazko si viem predstavit s tym vobec hrat a ne ze este vyhrat...
jedine ze by som to podporil cervenou trochu len zas ked tam mozes mat kazdu tucnu vec len raz tak je to take ze meeh...
nevies mi pls linkut nejake osvedcene cervene / zelene alebo dokopy agro higlandery co by vedeli aj nieco uhrat povedzme pre ilustraciu ... ale ne za 20k euro ..diki
edit, to co je white weenie ? ako klobaska lol ? |
|
| Návrat hore |
|
 |
Selar Local Asshole

|
Zaslal: 10.Nov 2009 15:41 Predmet: |
|
|
Elfovia su dobri, len ked je ich vela A musis hrat karticky, ako overrun a potom dokazu byt neprijemni. Bohuzial su ale pomerne nachylni na ustrielanie... Elfov s niecim nehraj
White weenie su biele kone. V zasade hras vela bielych drobcov, co okrem toho, ze su lacni, tak obvykle maju este cosi navyse (white knight, paladin en-vec etc. ) Proste nemas problem s fixaciou, lebo hras mono W...nepotrebujes az tak drahu akceleraciu a aj simple WW zlozene prevazne z U a C, ktore je ked tak okorenene armagedonom ostatne jeden Highlander turnaj vyhralo A obvykle sa umiestnuju pomerne dobre, lebo je to rychly balik cize nehras na remizku a pomerne dobre odolava cervenej a ciernej vdaka protekcii. tiez sa tam hrava napr crusade alebo teraz novy honor of the pure(snad si dobre pamatam meno, som lenivy).
Mono B sa da hrat na podobny sposob, poskytne ti viac zabijania, ale nevyhodou je, ze sa nevysporiada s enchantami (moat sux) ani artefaktami. VYhodou kazdej farby ale je, ze sa da doladit artefaktami. Je to na zamyslenie  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Ryba

|
Zaslal: 10.Nov 2009 17:48 Predmet: |
|
|
Nechcel som ti to písať, ale červeno zelené aggro hrávam na highlanderi, ale určite sa nenahneváš, ak ti svoj deck nepostnem, keďže sa blíži highlander turnaj, na ktorom sa plánujem zúčastniť a mám tam pár techov, ktoré by som nerád rozoberal.
Ale ako ilustráciu tam môžeš hrať niečo takéto (menujem len pár kúskov):
llanowar elves
birds of paradise
radha
dryad sophisticate
river boa
burning-tree shaman
troll ascetic
countryside crusher
giant solifuge
phantom centaur
lightning bolt
firebolt
magma jet
incinerate
char
Zhruba niečo an tento štýl, zvyčajne používam príšery s nejakou schopnosťou, s evasion ak sú drahšie na manu, tak je lepšie, ak sú necieliteľné, prípadne majú haste a podobne. |
|
| Návrat hore |
|
 |
tekel04

Založený: 19.Júl 2008 18:05 Príspevky: 430 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: 10.Nov 2009 23:14 Predmet: |
|
|
Naspat k teme: "Ako zabezpecit 5 farbu na highlanderi"
0. Maj dovod ist do 5 farby! Lebo je s tym kopec problemov.
1. Okrem landov mas aj artefakty - Signety sa docela osvedcili, navyse ta urychlia takze 3. kolo mas 4 many
2. Hladanie landov v zelenej je dobre, ale moze sa ti stat, ze zelenu nebudes mat a si v keli. Ak sa na to da spolahnut - tj. zelena je tvoja najvacsia farba - tak hraj vyhladavanie, ktore ti fixne viac farieb naraz. Napr. Harrow, Kodamas Reach, Farseek pre dual...
3. Davaj si do baliku umyselne karty, ktore su farebne lahke - ziaden Cryptic Command, ziaden Blood Knight - druhe kolo ho nezahras a v 6. je ti uz nanic.
4. Posun sa do strednej az dlhej hry. V 5 farbe sa neda spolahnut na to, ze ti dojdu 1 a 2 manovky a zaroven aj prislusna mana k nim. Je dost mozne, ze 2-3 kola ani nic nebudes robit (1. Kolo Vivid Marsh, 2. Kolo Boros Signet). Potom je lepsie nasledovat s bombou, a nie s Virulent Sliver om ako prvym sliverom v 3. kolo.
5. Hraj len logicky pocet painlandov a podobnych landov. Ak si postavis manabase zo samych Brushland, Steam Vents, tak si das strasne vela zraneni. Podobne docasne landy - Vivid Grove, Gemstone Mine, Lotus Petal. Ak mas na uvodnej ruke 2 painlandy a Gemstone Mine, tak mas prehranu hru.
6. Sustred sa na mana fixaciu! Dvojfarba si moze dovolit zaradit dake landy s dobrymi aktivovanymi abilitami. V 5 farbach to musi byt brutalne dobre, aby to stalo za to. Keldon Megaliths je v mono red OK, v 3+ farbach to nema co robit. Hraj minimum jednofarebnych a 0 farebnych landov. Nie viac ako 5 basic landov. Prakticky cely tvoj stol by mal byt same dual landy.
7. Nehraj landy "len tak pre stastie". Napriklad Autrata si zaplnil balik s landami ako Vault of Whispers, pretoze si myslel, ze to potom moze zahodit do Thirst for Knowledge. V praxi mu tam davali ludia Disenchant a znicili mu celu farbu. Napriklad v 5 farbe je Forest lepsi ako Pendelhaven, aby ti ju neznicila Vesuva.
8. Pri stavbe baliku rataj za mana fixaciu len tie karty, co ti realne farbu pridaju, nie take, co na to potrebuju podmienku. Napriklad Reflecting Pool ti ziadnu novu farbu neprida, nerataj to za mana fixaciu. Birds of Paradise je fajn, ale ak nemas zelenu tak ti nic neprida. Na karty ako Tainted Field alebo Nimbus Maze sa neda spolahnut.
9. Nastuduj si rozne okrajovo hrane mana fixacie. Napriklad ak hras Sliverov, tak karty ako Ancient Ziggurat, Thran Quarry su pre teba hratelne. Stax si moze zaradit napr. Glimmervoid. Elfovia si zahraju Gilt-Leaf Palace, balik s viac ako 50% multicolor moze hrat Pillar of the Paruns. Tento bod je dovod, preco by si nemal len tak naslepo opisat mana base od niekoho ineho.
10. Neprezen to s filter-landami. Stare filtre (Sungrass Prairie), nove filtre (Wooded Bastion) a Signety (Selesnya Signet) su fajn, ale ak si ich potiahnes prilis vela, tak sa ti budu diat strasne zle veci: Budes sa vytapovavat ovela viac ako by si chcel (lebo daku farbu mas pristupnu len cez postupnost 2 filtrov), nebudes moct hrat kuzla cez oponentovo kolo, lebo tvoj filter ti umozni dat si zelenu a bielu manu len naraz, nie v dva rozne casy; nebudes moct zahrat nic - lebo mas 2 filtre a tvoj jediny Forest dostal nahodneho Avalanche Riders.
12. Neprezen to s hopkami (Boros Garisson, Trevas Ruins), ak ich dojde privela - je zle. Wasteland ta diabolsky spomali, takze ich radsej stavaj az posledne.
13. Hraj landy, ktore fixuju viac ako 2 farby - Savage Lands, City of Brass, Arid Mesa pre lubovolny dual co ti prave chyba.
Na zaver:
Testuj viac ako pri 1-2 farbach. Naproxuj si balik skor nez si zozenies karty, lebo 5 farebny mana base ta moze stat vela penazi a zistis, ze balik nefunguje. Mozes zistit, ze nejaku farbu potrebujes na zaciatku hry viac ako ine, a mal by si ju zvyhodnit.
Slivers... Neodporucam. Mnohi sliveri su dobri len viacnasobne (Muscle Sliver, Dormant Sliver, Virulent Sliver) a to v highlanderi nespravis. Je to priserovy balik, chces mat rychlu hru a nie zapasenie s manovou fixaciou. Slivers trpia na Wrata a podobne efekty, ked je ich malo tak nic nerobis. Mnohe baliky ta zabiju rychlejsie nez ich nakumulujes.
Zajtra mam pisomku, tak by som sa mal ucit - preto mam tolko casu na pisanie. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Megrim

|
Zaslal: 11.Nov 2009 09:16 Predmet: |
|
|
dikes tekel,
deal je ten ze tych sliverov neuhram kvoli tej mane, vcera som si to len tak vytestil, nedosiel mi island a v 5 kole bolo po mne proti zobmie decku tak som to hned zavrhol
viem ze je to derail toho threadu o mane ale chalani skuste mi pomoct ze co by bolo najlepsie na tom turnaji, predsa len mate s tymto ovela viac xp ze co sa tam hra, co pouzivaju superi a pod.
k dispozicii mam zatial
cerveno zelene agro / frit nieco na ten styl jak pisal Ryba
biely skor control - tento deck je zalozeny na prevent dmg, pridavani zivotov, taky protection paladin
bielo cervene skor agro - taka kombinacia lacnych bielych a cervenych veci a odpalovaciek, double striky, haste a podobne
cisto zelene beasty - nejaky elfovia na zaciatok na manu a potom barjake behemoty s abilitami ze creature with power 5+ gains blalbla
cierny vampire + oldschool - toto by som bez 4 terrorov a doombladov v decku takzo hral ale da sa skombinovat s cervenou np
cerveno bielo zelene - taka naya na steroidoch, tu uz moze vzniknut problem s manou, skor asi dual color by som skusil, tam nikdy nemam problem aj kebyze si dam 12 plainov a 12 forrestov a nic ine |
|
| Návrat hore |
|
 |
Selar Local Asshole

|
Zaslal: 11.Nov 2009 09:54 Predmet: |
|
|
Co sa hra? VSetko
Beatdowny ala elfovia ci goblinici
Aggra na vsetky sposoby (dokonca aj modre muchy)
Controly na vsetky sposoby
Controlne komba (oath? Staza? )
Proste vsetko. Prakticky kazda farba sa da hrat na vsemozne sposoby. Dolezite vsak je zvolit si cielovu myslienku a tej sa drzat...ako pisal tekel.
Napriklad pomerne lacno sa daju zlozit velmi kvalitne biele kone (ak chces, tak splash na cervenu...trosku to predrazi, ale nie je potrebny). Ono v podstate sa da inspirovat prakticky kazdym balickom na fielde a ten prisposobit. Medzi tie lacnejsie patria monofarby, z ktorych je hratelna prave mono G (drobni hajzlici + pumpy..zvlast ked vysiel berserk), mono W (konici, konici... tax + geddon nie je zly play ) alebo aj mono B. Kazda monofarba sa da zo zakladu postavit pomerne mocna... sice sa vyskytnu slepe ulicky, kedy nebudes vediet reagovat (cierna je v tomto najhorsie na tom asi), ale tak s tym treba pocitat vzdy a vsade. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Thibir Lord of Llanowar

|
|
| Návrat hore |
|
 |
tekel04

Založený: 19.Júl 2008 18:05 Príspevky: 430 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: 11.Nov 2009 21:33 Predmet: |
|
|
| Megrim Napísal: | bielo cervene skor agro - taka kombinacia lacnych bielych a cervenych veci a odpalovaciek, double striky, haste a podobne
| Kiki to ma postavene a podla mna je to prekvapivo solidne. V zaklade ma kopec protectionoveho sajrajtu a je to dost neprijemne ked ti da Volcanic Fallout a sebe nic neznici. Vyhoda baliku - mas direct damage co biela nema, mas kvalitne prisery co nema cervena, 2 farby fixnes lahko. Vsetci knighti maju first strike, takze sa s nimi dobre blokuje, rusia sa s tym regeneracne bytosti, s lightning boltom zabijes aj velke bytosti bez toho aby si prisiel o svoju...
| Megrim Napísal: | cierny vampire + oldschool - toto by som bez 4 terrorov a doombladov v decku takzo hral ale da sa skombinovat s cervenou np
| Vampire Highlander asi nespravis okolo creature type. Takze ja pod tym rozumiem Suicide Black - Hatred, Carnophage, Bad Moon, Nantuko Shade, Hymn to Tourach, Dauthi Slayer, Dark Ritual, Necropotence, Shriekmaw, Sinkhole, Ashenmoor Gouger, Demigod of Revenge atd... Terror a Doomblade su posledne karty, koli ktorym si rob tazku hlavu - ako jedna zo zakladnych kariet hry boli vytlacene v kazdej edicii v 1000 roznych kombinaciach. Nemam problem napisat ti najmenej 20 kvalitnych zabijani. S cervenou by si ziskal direct damage, haste creaturky a zopar dobrych dvojfarebnych kariet. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Megrim

|
Zaslal: 12.Nov 2009 10:28 Predmet: |
|
|
mno problem je ten ze moc tych knightov nemam k dispozicii, vacsinou su to barjake soldierske tokeny a pomerne drahy angels - 4 -5 many....najtucnejsia vec na tom bielom je podla mna endless horizons, odtankujem ten zaciatok popridavam si zivoty a ked mam dost many a netaham si landy tak davam vseliakych lifelink exhalted angelov + honor of the pure par krat a par anthemov...len ked to budem moct mat v higlanderi iba raz a v dvojfarebnom decku to neviem ci to bude efektivne aj ked dalo by sa ked tak ned tym rozmyslam....
aky je tvoj nazor na zeleno cerveny highlander? myslis ze ten boros by bol lepsi ?
cez vikend na tym posedim a skusim sem postnut nejaky rough deck list a keby sa to niekomu chcelo okomentovat viac nez len lol L2P noob tak to by bolo v pohode...
este jedna vec uplne mimo ze jak davate tie nazvy karticiek ze vam to tam hodi link na tu karticku ?  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Ryba

|
Zaslal: 12.Nov 2009 13:33 Predmet: |
|
|
porovnávať boros s RG nie je príliš na mieste, je to iný typ balíka
používajú podobné červené kúzla, ale hlavný rozdiel je v tých ostatných dvoch farbách
boros býva agresívnejší, má účinnejšie lacné príšery (zvyčajne cez dve WW) - tam má málo konkurencie u zelenej, taktiež je tu manová krivka trochu nižšia
GRuul má zase trošku menej agresívny začiatok (v porovnaní s borosom určite), ale má silnejšie príšery do strednej a neskoršej fázy hry (teda 3-5 many), keďže má aj nejaké urýchľovanie, tak sú tam aj drahšie príšery, čo u borosu nezvykneš nájsť
odkaz na karty dávaš tu, ako máš to červené okno, do ktorého píšeš správu (resp. odpoveď), nad tým máš ikony, medzi tými ikonami máš Card (je to podčiarknuté) - stlačíš to prvý krát pred tým, ako dáš názov karty (na tej ikone sa ti ukáže hviezdička - to znamená, že si zadal príkaz a treba ho ukončiť), potom napíšeš názov karty a znovu stlačíš tú ikonu a hviezdička ti zmizne
tá ikona je tretia sprava
ostatné ikony tiež majú funkciu, napríklad B máš hrubé písmo, i máš kurzivú, u je podčiarknuté, Quote je citácia atď...
edit: preklepy
Naposledy upravil Ryba dňa 12.Nov 2009 15:20, celkom upravené 1 krát |
|
| Návrat hore |
|
 |
ryu092
|
Zaslal: 12.Nov 2009 15:09 Predmet: |
|
|
| hlavne je potrebne aby si vedel co od balika chces. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Junky

Založený: 26.Júl 2005 17:30 Príspevky: 3769 Bydlisko: 5trzalka
|
Zaslal: 12.Nov 2009 15:13 Predmet: |
|
|
| ryu092 Napísal: | | hlavne je potrebne aby si vedel co od balika chces. |
Zabit opponenta obv |
|
| Návrat hore |
|
 |
Selar Local Asshole

|
Zaslal: 12.Nov 2009 19:12 Predmet: |
|
|
| Junky Napísal: | | ryu092 Napísal: | | hlavne je potrebne aby si vedel co od balika chces. |
Zabit opponenta obv |
Ryu ma mozno iny ciel  |
|
| Návrat hore |
|
 |
ryu092
|
Zaslal: 12.Nov 2009 20:26 Predmet: |
|
|
| Selar Napísal: | | Junky Napísal: | | ryu092 Napísal: | | hlavne je potrebne aby si vedel co od balika chces. |
Zabit opponenta obv |
Ryu ma mozno iny ciel  |
styl hry - co chces od balika aby robil
staza
oath
recurr
survival
lifeline
hypergeneza
reanimator
control
agro