Úvahy o súťaži v Highlandri na Slovensku
Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Ďalší

Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra MtG.sk -> Casual
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
srekac

Založený: 09.Júl 2008 10:15

PríspevokZaslal: 10.Mar 2009 13:09    Predmet: Odpovedať s citátom

Aj tak si stále neviem predstaviť, že ako to vlastne bude prebiehať. Confused
Veď highlander má postavený (aspoň podla mňa) dosť, že veľa ľudí,
a keď tam dojde tak cca 20 ľudí možno aj viac, tak to bude trvať večnosť
kým sa vlastne zistí že kto bude vo finále atď.
Aj keď bude hrať viacero párov naraz, keď niektoré hry trvajú 10min,
ale daktoré môžu aj povedzme 1-2 hod... bol by som rad keby sa vyriešil tento problém.
To je z mojej strany tak všetko Very Happy
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu   Album (193 kariet)
sa3xx

Založený: 07.Jún 2006 20:03

PríspevokZaslal: 10.Mar 2009 13:11    Predmet: Odpovedať s citátom

ak sa to bude robit inak, ako napisal ondriq alebo ja (cize na jednu vitaznu a free muli) tak su tri moznosti.
Bud bude casovy limit, co bude nutit ludi hrajucich kontrol rozmyslat rychlejsie(takisto ako na beznych turnajoch). Ale uvazujte napriklad, ze hra agro vs control. Agru sa nedari utlc kontrol a ten pomaly ziskava totalnu dominanciu. Agro vie ze tuto hru nevyhra tak je v jeho vlastnom zaujme vzdat sa a skusit to znovu ako cakat kym ho za 30 kol utlcie kontrol. Ak by hrali proti sebe dva pomale kontroly tak by pravdepodobne koncili hry 1-0...
Druha moznost je ze nebude casovy limit. Postavis stazu ktora vyhra 80% zapasov, pricom kazdy trva 2-3 hodiny. Niekdo iny si postavy agro, ktore vyhra 40% matchov, ale kazdy mu trva cca 25 minut aj s miesanim... Cize kym on za hodinu vyhra ~ 1 match tvoj kontrol vyhra len ~0.5 matchu... Cize v takom pripade je toto zvihodnovanie rychlych balikov.
Tretia moznost bezcasova, je ze sa vyvesia pairingy a kazdy ide s kazdym aby mali jednu vyhru. Vsetci dojdu o tretej do krcmicky. Agra si rychlo odohraju zapas medzi sebou a potom cakaju vzdy cca 2 hodiny kym budu moct odohrat zapas s dakym kontrolom. Ak chces aby na turnaj niekto prisiel, musi to byt atraktivne. A cakat 2 hodiny na match teda atraktivne nieje.

Ak sa na to pozries, tak su len dve moznosti kam ti budu ludia chodit.
Bud 1 hra s free mull alebo casovy limit (60-75 minut).
Pochop, ze ak ma byt turnaj siti na mieru nielen tebe a kamosom (najme na tvoj kontrol) tak musis spravit kompromis...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu   Album (0 kariet)
Thibir
Lord of Llanowar

Založený: 03.Máj 2006 14:52

PríspevokZaslal: 10.Mar 2009 13:17    Predmet: Odpovedať s citátom

miro si to predstavuje zrejme ako gateway ligu... zahram si s niekym, kto je registrovany, hocikde hocikedy. dohrame o 5 minut alebo o 8 hodin a idem si hladal dalsieho lubovolneho supera z ligu, spravne? potom sa vysledky pospisuju, vyberu sa najviacbodovi ludia a ti postupuju do finale? tak nejak?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu   Album (846 kariet)
srekac

PríspevokZaslal: 10.Mar 2009 13:19    Predmet: Odpovedať s citátom

sa3xx Napísal:
ak sa to bude robit inak, ako napisal ondriq alebo ja (cize na jednu vitaznu a free muli) tak su tri moznosti.
Bud bude casovy limit, co bude nutit ludi hrajucich kontrol rozmyslat rychlejsie(takisto ako na beznych turnajoch). Ale uvazujte napriklad, ze hra agro vs control. Agru sa nedari utlc kontrol a ten pomaly ziskava totalnu dominanciu. Agro vie ze tuto hru nevyhra tak je v jeho vlastnom zaujme vzdat sa a skusit to znovu ako cakat kym ho za 30 kol utlcie kontrol. Ak by hrali proti sebe dva pomale kontroly tak by pravdepodobne koncili hry 1-0...
Druha moznost je ze nebude casovy limit. Postavis stazu ktora vyhra 80% zapasov, pricom kazdy trva 2-3 hodiny. Niekdo iny si postavy agro, ktore vyhra 40% matchov, ale kazdy mu trva cca 25 minut aj s miesanim... Cize kym on za hodinu vyhra ~ 1 match tvoj kontrol vyhra len ~0.5 matchu... Cize v takom pripade je toto zvihodnovanie rychlych balikov.
Tretia moznost bezcasova, je ze sa vyvesia pairingy a kazdy ide s kazdym aby mali jednu vyhru. Vsetci dojdu o tretej do krcmicky. Agra si rychlo odohraju zapas medzi sebou a potom cakaju vzdy cca 2 hodiny kym budu moct odohrat zapas s dakym kontrolom. Ak chces aby na turnaj niekto prisiel, musi to byt atraktivne. A cakat 2 hodiny na match teda atraktivne nieje.

Ak sa na to pozries, tak su len dve moznosti kam ti budu ludia chodit.
Bud 1 hra s free mull alebo casovy limit (60-75 minut).
Pochop, ze ak ma byt turnaj siti na mieru nielen tebe a kamosom (najme na tvoj kontrol) tak musis spravit kompromis...

gateway to je to na te pečiatočky Very Happy

čo je to vlastne ten free mulligen Question
ja osobne som proti časovému limitu, ale ani sa mi nechce čakať...
Návrat hore
sa3xx

PríspevokZaslal: 10.Mar 2009 14:04    Predmet: Odpovedať s citátom

@ thibir : Sam vies ake je tazke pozbierat ludi aby sa sparovali cez MWS... v realy mi to pride nemozne Smile
@ srekac : Free mulli - > Po prvy mulligan vyzera tak, ze zahodis ruku a potiahnes si zase 7 kariet. A "nechcem limity ani cakanie" je neriesitelna situacia.
Návrat hore
RS
Admiral

Založený: 18.Mar 2006 18:44

PríspevokZaslal: 10.Mar 2009 14:44    Predmet: Odpovedať s citátom

Mir, čo myslíš, je možné aby takáto nejaká highlanderova liga fungovala, keď nič také nie je na iných formátoch?

A pre mňa osobne je mrte rozdiel keď prídem niekam, kde je 20 ludí s highlandermi, ako keď s niekým homosexuálne sedím niekde v krčme a hráme sa kartičky, lebo treba dohrať ligu. Nehovoriac o tom, že keď dohrám, nemôžem sa pozrieť na vedľajší stôl, porozprávať sa o matchoch, poprípade tradenúť karty.

A čo s judgeom? ja by som napríklad hral s Frenzym v Ružinove, Junky so Shaneom v 5tržke, čo by urobil ten judge? A keď by nebol ten časový limit, tak Frenzymu by som určite pustil jednu vzduchom chladenú keby to kotví cez hodinu.

Myslím že pre slovenský Magic postačuje spôsob typu vtedy a vtedy je turnaj, prídem/neprídem. Momentálne je jediné správne riešenie také, aké tu už bolo, tj dopredu sa vyhlási turnaj, všetci sa tešíme, v krčmách testíme a na turnaji si schuti zahráme S ČASOVÝM OBMEDZENÍM.
Návrat hore
1kajko

Založený: 02.Feb 2005 20:22

PríspevokZaslal: 10.Mar 2009 14:54    Predmet: Odpovedať s citátom

to sax: Mir to myslel ako ligu, takze ziadny konkretny turnaj....takze casovy limit je trocha off topic...kedze sa stretnes v ponedlok s thibirom, v utorok s jeho bratom a v stredu s niekym iným..zahrate a napisete vysledky odoslete..atd.

Ja som uz o par postov narazal na moznost zneuzitia a nemoznsot poriadnej kontroly, kedze on to chce celorepublikovo a hlavne o ceny za 300€...

Najvacsi problem nie je casovy limit, ale najst komunity mimo BA ochotne hravat HL do ligy a najst niekoho kto bude kontrolovat spravnost vysledkou. Ono navrhovane jeden spochybni vysledky a neplatia je trocha divne kedze ti moze super povedat ze on tak ci tak nepostupi a ze ak mu trebars nepustis match bude vysledky blokovat a potom babo raď...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail   Album (0 kariet)
Shane

Založený: 25.Feb 2005 18:53

PríspevokZaslal: 10.Mar 2009 15:26    Predmet: Odpovedať s citátom

Mir Napísal:
otázka ale je kolkých oponentov počas kvalifikácie pripravíš o maximum ich času, alebo o body ktoré by svojími agrami mohli získať, avšak oni radšej hru ktorá by trvala 5 hodín vzdajú, bod ti venujú len aby mohli ísť získavať body proti iným deckom ktoré porazia rýchlo

Ak tomu spravne rozumiem, tak sa ta ja teraz opytam. Kde je teda ta spravodlivost ked dojdem za tebou poviem "nemienim s tebou 5 hodin hrat, pustim ti to" VYHRAL SI FEROVO? Ja si myslim ze Vobec nie

Naposledy upravil Shane dňa 10.Mar 2009 15:29, celkom upravené 1 krát
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky   Album (44 kariet)
Vaso
Planeswalker

Založený: 05.Jún 2004 08:01

PríspevokZaslal: 10.Mar 2009 15:28    Predmet: Odpovedať s citátom

podla mna treba menej diskutovat a viac konat, takze prestanme tu filozofovat a mir do toho, ty si organizatorom svojho projektu, nenechaj si do toho kecat ked nechces a ukaz sa...

Naposledy upravil Vaso dňa 10.Mar 2009 15:31, celkom upravené 1 krát
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky   Album (21 kariet)
Shane

Založený: 25.Feb 2005 18:53

PríspevokZaslal: 10.Mar 2009 15:31    Predmet: Odpovedať s citátom

mam skor taky pocit, ze tu ide o to, aby sa to lepsie premyslelo a netrvat hned na svojich novych pravidlach a obmedzeniach, pretoze to moze skoncit tak ze sa zacne konat ale hrat bude 6 jedincov vo svojom uzavretom priestore Wink
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky   Album (44 kariet)
sa3xx

PríspevokZaslal: 10.Mar 2009 20:39    Predmet: Odpovedať s citátom

1kajko Napísal:
to sax: Mir to myslel ako ligu, takze ziadny konkretny turnaj....takze casovy limit je trocha off topic...kedze sa stretnes v ponedlok s thibirom, v utorok s jeho bratom a v stredu s niekym iným..zahrate a napisete vysledky odoslete..atd.

ok, v tom pripade plati namietka moja, ze prinutit ludi aby sa sparovali na MWS, kde hra trva max 40 minut a hra kazdy z domu je celkom tazke, spratovat ludi v krcme (pod dozorom) je nemozne imho Smile
Návrat hore
slovakshade

Založený: 30.Jún 2004 11:12

PríspevokZaslal: 10.Mar 2009 21:39    Predmet: Odpovedať s citátom

mozno by nebolo odveci, keby si sa Mir prisiel pozriet jednu sobotu do Alei na turnaj a zistit co a jak sa veci maju
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail   Album (1 kariet)
Wampo
Plainswalker

Založený: 28.Jún 2004 17:38

PríspevokZaslal: 10.Mar 2009 22:11    Predmet: Odpovedať s citátom

slovakshade Napísal:
mozno by nebolo odveci, keby si sa Mir prisiel pozriet jednu sobotu do Alei na turnaj a zistit co a jak sa veci maju

absolutny suhlas, som mu k dispozicii zodpovedat vsetky jeho otazky ohladom organizovania a rozhodovania DCI turnajov Wink
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu   Album (0 kariet) MSN Messenger
Mir

Založený: 25.Aug 2008 22:27

PríspevokZaslal: 10.Mar 2009 22:51    Predmet: Odpovedať s citátom

myslím to približne ako Gateway je to tak. V prvom rade registrácie po internete - zabudnite. Bude to o bodovaní náhodných súbojov kde bude dohlad a podla možností pôjde o osobné kontakty medzi ludmi.

ak sa zozbiera 20 ludí v celej bratislave a regnú sa tak na tie hry bez časového limitu majú dobré tri mesiace čas. niečo také aby sa muselo čakať až sa 20 hráčov vyzabíja navzájom počas jediného večera môže nastať maximálne počas semifinále a finále. to sú dve časti kde sa skôr zvažuje nejaké rozumné rozvrhnutie (na víkend)...

zopakujem to posledný krát - cielom je vziať štandardnú HL hru kde nieje nijaký bočný tlak kvôli časovým limitom a takú aká je ju začať zaznamenávať a bodovať.

ak by to ludí nebavilo, alebo nudilo tak by to asi po krčmách nehrávali celé večery Very Happy okrem toho nikde som nepovedal že sa na jeden večer nemôžu dohodnúť dvaja judgovia ktorý sa vystriedajú.
Návrat hore
Vaso
Planeswalker

PríspevokZaslal: 11.Mar 2009 00:19    Predmet: Odpovedať s citátom

Ryba Napísal:
Samozrejme potom by bolo celkom fajn, keby sa aj robili reporty (najlepšie čierne na bielom, keďže kvôli pozadiu tu reporty nečítam Sad)

viem ze to je offtopic, ale spravil som specialne pre teba taku ziarovcicku vid. napr.: http://www.mtg.sk/clanok.php?id=564&lights=white Wink
mozes si to prepnut do jednej z troch farieb...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky   Album (21 kariet)
srekac

PríspevokZaslal: 11.Mar 2009 07:37    Predmet: Odpovedať s citátom

to kajko:
vystvetli ako ces docieliť ze, te vysledky co dakto posle su spravne ...
viem ze neni spravne podvadzat ale daktore ludze su svine Sad
to saxx : viem ze je to neriesitelna situacia no nech sa mir rozhodne ze ako to bude vlastne vypadat a prebiehat
Návrat hore
Vaso
Planeswalker

PríspevokZaslal: 11.Mar 2009 08:29    Predmet: Odpovedať s citátom

na koho som si spomenul, ked som dnes uvidel tento obrazok na magicthegathering? Very Happy
Návrat hore
srekac

PríspevokZaslal: 11.Mar 2009 08:39    Predmet: Odpovedať s citátom

nic ma nenapada...

P.S naco tu davas take veci ked setci sa tu tocia okolo higelandru ??? Confused
Návrat hore
Mir

PríspevokZaslal: 11.Mar 2009 09:34    Predmet: Odpovedať s citátom

Zhrniem doterajší topic:
1. Jeden človek mal záujem registrovať sa do súťaže - beriem to ako povzdbudenie
2. Vela ludí sa snaží vysvetliť ako organizujú zápasy a turnaje oni. Ked som sa posledne snažil do Alei dostať tak som našiel zavreté dvere a zvončeky nefungovali..., zaujímavá vizitka organizácie..., nemám chuť tam zase pár minút zbytočne tvrdnút, takže ak dovolíte pozvem vás na kofolu do draka.
3. Som otvorený kompromisom ohladne toho aby judgovia u toho nezomreli nudou, ale neobmedzený časový limit na hru berte ako druh hernej kategórie - napr 24 hodín Le Mans, alebo maratónsky beh.
4. Naozaj NIKTO sa neozval s tým že je ochotný priamo pomôcť s organizovaním? a teraz myslím priamu účasť v organizovaní - nie prezentácie typu "takle to dělaj soudruzi u nás v Praze".
Návrat hore
srekac

PríspevokZaslal: 11.Mar 2009 10:35    Predmet: Odpovedať s citátom

Mir Napísal:
Zhrniem doterajší topic:
1. Jeden človek mal záujem registrovať sa do súťaže - beriem to ako povzdbudenie
2. Vela ludí sa snaží vysvetliť ako organizujú zápasy a turnaje oni. Ked som sa posledne snažil do Alei dostať tak som našiel zavreté dvere a zvončeky nefungovali..., zaujímavá vizitka organizácie..., nemám chuť tam zase pár minút zbytočne tvrdnút, takže ak dovolíte pozvem vás na kofolu do draka.
3. Som otvorený kompromisom ohladne toho aby judgovia u toho nezomreli nudou, ale neobmedzený časový limit na hru berte ako druh hernej kategórie - napr 24 hodín Le Mans, alebo maratónsky beh.
4. Naozaj NIKTO sa neozval s tým že je ochotný priamo pomôcť s organizovaním? a teraz myslím priamu účasť v organizovaní - nie prezentácie typu "takle to dělaj soudruzi u nás v Praze".

po
1. ako si zistil ze len jeden cloviecik je ochotny sa zaregistrovat
2. oni sa nesnazia organizovat, oni sa len pokusaju aby to bolo co naj
3. suhlasim z neobmedzenim casovym limitom
4. myslel som ze v tom nejsi sam a ze mas sovoj organizacny tym Very Happy
Návrat hore
Underbeatnik

Založený: 03.Okt 2008 11:22

PríspevokZaslal: 11.Mar 2009 10:38    Predmet: Odpovedať s citátom

srekac Napísal:
nic ma nenapada...

nuz, keby si mozno poznal ludi, co tu pisu, tak by ti to neprislo offtopic Very Happy
Návrat hore
srekac

PríspevokZaslal: 11.Mar 2009 10:40    Predmet: Odpovedať s citátom

Underbeatnik Napísal:
srekac Napísal:
nic ma nenapada...

nuz, keby si mozno poznal ludi, co tu pisu, tak by ti to neprislo offtopic Very Happy

jasne sri
no magic nehram moc dlho, takze poznam dost malo ludi ale zo vsetkych formatov ma zaujma najviac higelander
Návrat hore
Ryba

Založený: 30.Apr 2005 23:48

PríspevokZaslal: 11.Mar 2009 11:00    Predmet: Odpovedať s citátom

Vaso Napísal:
Ryba Napísal:
Samozrejme potom by bolo celkom fajn, keby sa aj robili reporty (najlepšie čierne na bielom, keďže kvôli pozadiu tu reporty nečítam Sad)

viem ze to je offtopic, ale spravil som specialne pre teba taku ziarovcicku vid. napr.: http://www.mtg.sk/clanok.php?id=564&lights=white Wink
mozes si to prepnut do jednej z troch farieb...

OT: Ďakujem, len teraz je to biele na bielom. Keby sa ešte písmo menilo na čierne, tak by to bolo najlepšie. Ľudia asi nikdy nebudú spokojní. Very Happy

(teraz idem čítať ostatnú diskusiu)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu   Album (2 kariet)
1kajko

Založený: 02.Feb 2005 20:22

PríspevokZaslal: 11.Mar 2009 11:00    Predmet: . Odpovedať s citátom

To Mir: Ten obrazok co sem postol Vaso sa na teba presne hodi. Ak nerozumies precitaj si profil Timmyho, Spika a Johnyho.....

Nemyslim si ze by ti NIKTO nechcel pomoct s organizaciou, ale toto ma byt predsa Uvaha ci to vobec pojde. Cize podtstatou tohto threadu je konfrontovat tvoju predstavu s predstavami iných a na ich zaklade spravit lepsiu ligu....., ale Mir hladat s tebou kompromis je fakt nemozne(skoro ako s meciarom)

Dalsou vecou je ze sa mi nezda ako sa tu navazas do organizatora v BA, to ze obcas nieco nevyde podla predstav je normalne a sudit podla jednej este aj malej akcie dlhodobu pracu mi pride fakt pritiahnute za vlasy Exclamation Uvedom si ze títo ludia to robia dlho a nieco pre slovensky magic na rozdiel od TEBA spravili a neustale pokracuju....a ty ich nemas co sudit Exclamation Exclamation Exclamation Chodit hravat do krcmy je imho neprijatelne vzhladom k ziskavaniu nových hracov a celkovemu Image Magicu(neni to totiz marias ani poker,voe)

Predloz prosim predstavu ako hodlas kontrolovat vysledky ligy? Casový limit na bezne ligove hranie nie je dolezity(v tom s tebou suhlasim), ale uz semifinale atd uz by som pouzil standartný svajciarsky system s casovým limitom Exclamation ale to je vsetko detail ked spravis system pri ktorom nie si schopny akokolvek garantovat spravnost zaslaných vysledkou a v pripade podozrenia proste celu skupinu vyhodis so sutaze...nato by som sa ti ja tak akurat vykaslal....a to nemusim do svojho HL takmer investovat kedze ho uz mam hotovy(len tak medzi nami cena takeho kompetetivneho HL sa pohybuje okolo 500+ €)

Takze zaverom:

Mir-
1. krok vytiahnut ruku s nocnika(tj. zahodit naivne predstavy)
2. krok bez kompromisou to asi nepojde(ak ano dajte ligu cierneho draka a tento thread sa zamkne)
3. Ludia ti pomozu ked budu so systemom spokojní a budu mat pocit ze je spravodlivy
4. Respektuj ludi co to uz isty cas robia a slovensky magic niekam posunuli narozdiel od teba
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail   Album (0 kariet)
Mir

PríspevokZaslal: 11.Mar 2009 14:32    Predmet: Odpovedať s citátom

1. Ak by som bol so stavom slovenského magicu úplne spokojný tak neskúšam robiť nijaký turnaj. V Type2 a štandardných formátoch výhrady nemám, vidím tam aktivitu i keď ide mimo mňa.

2. Je rozdiel urobiť rozumný kompromis, a je rozdiel začať znova pretvárať Highlander k podobe Type2. Ludia tu väčšinou obhajovali švajčiarske systémy turnajov, FNM systémy turnajov pričom jednoznačne zabudli na to ako velmi sa Highladner líši od Type2 i štandardného 60tkového formátu.

Nieje reálne dať každému účastníkovy turnaja booster len za to že odohral zápas nehladiac na výhry či prehry, už len z toho titulu že decky by boli po registrácii uzamknuté a to že 99 percent kariet ktoré ludia s akým takým highlanderom nájdu v boostroch sú jednoducho v decku nepoužitelné.

Pre účel HL sa musí vytvoriť úplne nová filozofia turnajového alebo ligového systému aby žiadny z deckov nebol limitovaný pravidlami turnaja, ale iba pravidlami formátu.

Práve preto znalosť toho ako fungujú turnaje v Alei má pre mňa velmi malú hodnotu - pár mesiacov dozadu som sa o tom bavil s Jurdom a vážne nad tým systémom uvažoval, ale ak by som po hodine hru ukončil a proste prehlásil že človek s viac životmi vyhral... nebolo by to fér, zmenilo by to deckbuilding mnohých ludí a tak dalej...

Pokial mi hocikto dá ultimátum typu "bud časový limit alebo bez nás" tak im rád odpoviem "bez vás, ale s inými ludmi ktorým práve vyhovuje čas bez limitu". Aj pokial to zaujme menej ludí než by to bol turnaj bližší Type2 súťažiam.

3. Práve kvôli tomu že som spokojný s MTG aktivitou v Type2 a 60tkovom formáte chcem aby existovala súťaž diametrálne odlišná ktorá by pritiahla práve hráčov ktorých zaujíma dlhá hra bez časových obmedzení tak aby sa dal postaviť síce dlhý control, ale úspešne uhratelný.

nejde mi teda o nejakú súťaž popularity formátov, ide mi skôr o to aby ludia pochopili čo je zámerom turnaja/ligy.

nechcem po nikom zase tak vela, je fakt že je to snaha o niečo nové čo tu ešte nebolo, a preto nepovažujem za celkom správne zakladať systém na skúsenostiach z minulosti i ked to funguje.
Návrat hore
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra MtG.sk -> Casual Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Ďalší
Strana 3 z 7

Prejdi na: