| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
Gabriel

Založený: 23.Aug 2011 23:57 Príspevky: 893 Bydlisko: Prešov
|
Zaslal: 01.Aug 2012 22:26 Predmet: Pauper |
|
|
Hráva sa niekde na Slovensku? Chcel by si niekto zahrať?
Poznámka: Neviem to postnúť na vhodnejšie miesto, prosím Thibir zasiahni:). |
|
| Návrat hore |
|
 |
G.O.D.

Založený: 27.Aug 2009 12:46 Príspevky: 78 Bydlisko: Nová Dedina v okrese Levice
|
Zaslal: 02.Aug 2012 00:07 Predmet: Re: Pauper |
|
|
| Gabriel Napísal: | Hráva sa niekde na Slovensku? Chcel by si niekto zahrať?
Poznámka: Neviem to postnúť na vhodnejšie miesto, prosím Thibir zasiahni:). |
Neviem, či sa hráva. Ja by som si zahral Možno aj pár iných ľudí z LV |
|
| Návrat hore |
|
 |
lukino

Založený: 15.Júl 2009 13:34 Príspevky: 65 Bydlisko: Banska Bystrica
|
Zaslal: 02.Aug 2012 09:30 Predmet: |
|
|
| V BB občas pauper hrávame, je to celkom sranda, celkom by som uvítal aj nejaký väčší turnaj v tomto formáte. |
|
| Návrat hore |
|
 |
LaCO2

Založený: 06.Sep 2006 15:02 Príspevky: 574 Bydlisko: ZA, BB, ZV, MT...
|
Zaslal: 02.Aug 2012 12:06 Predmet: |
|
|
určite by to bolo fajn a navyše aj pre začínajúcich hráčov by už nemusel byť problém zohnať karty, keďže...  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Gabriel

|
Zaslal: 02.Aug 2012 15:27 Predmet: |
|
|
| nevyznám sa, ale mám pocit, že to je aj celkom vyrovnaný formát, vo výsledkoch sú na predných priečkach zastúpené všetky archetypy a najdrahší balík stojí do 500 českých na rytierovi a to pre karty, ktoré sa hrajú aj na legacy... |
|
| Návrat hore |
|
 |
G.O.D.

|
Zaslal: 02.Aug 2012 18:01 Predmet: |
|
|
| Gabriel Napísal: | | nevyznám sa, ale mám pocit, že to je aj celkom vyrovnaný formát, vo výsledkoch sú na predných priečkach zastúpené všetky archetypy a najdrahší balík stojí do 500 českých na rytierovi a to pre karty, ktoré sa hrajú aj na legacy... |
Je to tak. Ja som chcel skúsiť tento formát rozbehať v Leviciach práve kvôli tej prístupnosti.. hocikto má možnosť si kúpiť kompletný decklist competetive balíčka, tým pádom by vznikol vyrovnaný turnaj aspoň v nejakom formáte. Pretože na standard sa nedá v malom meste naviesť dostatočné množstvo hráčov, s ochotou investovať. No nepodarilo sa. Chalani síce nakúpili balíčky, ale aj tu sa ukáže, že ťažšie je dať vyhovujúci termín (resp.miesto).
20 eur za kompletný balík aj so sidom naozaj nieje veľa - a to 20 eur stojí snáď len combo.
Je to malé legacy veru. Balíkov je v Pauperi naozaj veľa, ale predsa len niektoré silou dosť vyčnievajú. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Gabriel

|
Zaslal: 02.Aug 2012 18:32 Predmet: |
|
|
| G.O.D. Napísal: |
Je to tak. Ja som chcel skúsiť tento formát rozbehať v Leviciach práve kvôli tej prístupnosti.. hocikto má možnosť si kúpiť kompletný decklist competetive balíčka, tým pádom by vznikol vyrovnaný turnaj aspoň v nejakom formáte. Pretože na standard sa nedá v malom meste naviesť dostatočné množstvo hráčov, s ochotou investovať. No nepodarilo sa. Chalani síce nakúpili balíčky, ale aj tu sa ukáže, že ťažšie je dať vyhovujúci termín (resp.miesto).
20 eur za kompletný balík aj so sidom naozaj nieje veľa - a to 20 eur stojí snáď len combo.
Je to malé legacy veru. Balíkov je v Pauperi naozaj veľa, ale predsa len niektoré silou dosť vyčnievajú. |
U nás v Prešove casual hráči rozbiehajú takú budget ligu (do 300 CZK podľa rytiera) a skutočne prišlo viac ľudí než povedzme na Standard. Možno ich ukecám na Pauper...
Bolo by super, ak by sa našli ľudia na pravidelné hranie, povedzme aj v Cloudpost-e niekedy keď je voľnejšia herňa.
Ak by ste sa v Leviciach chystali hrať Pauper, dajte prosím vedieť. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Kl3p_co. Troll Lord

Založený: 10.Feb 2007 13:01 Príspevky: 3191 Bydlisko: TT - Zurich
|
Zaslal: 03.Aug 2012 01:00 Predmet: |
|
|
| Gabriel Napísal: | | nevyznám sa, ale mám pocit, že to je aj celkom vyrovnaný formát, |
vidno ze sa nevyznas  |
|
| Návrat hore |
|
 |
shrek
Založený: 28.Nov 2011 05:52 Príspevky: 73
|
Zaslal: 03.Aug 2012 02:58 Predmet: |
|
|
| Gabriel Napísal: | | G.O.D. Napísal: |
U nás v Prešove casual hráči rozbiehajú takú budget ligu (do 300 CZK podľa rytiera) a skutočne prišlo viac ľudí než povedzme na Standard. Možno ich ukecám na Pauper...
Bolo by super, ak by sa našli ľudia na pravidelné hranie, povedzme aj v Cloudpost-e niekedy keď je voľnejšia herňa.
Ak by ste sa v Leviciach chystali hrať Pauper, dajte prosím vedieť. |
Ja som jednu dobu hraval standard pauper...je to celkom fajn format a karty su fakt dostupne vsade a pritom aj lacne...ved vacsina kariet stalo 10centov alebo ani tolko ne...bolo by potrebne si vyzistit ze kolko ludi by na to isiel v BA napriklad v Cloudposte strvtok (vtedy je volny termin)...da sa vypisat niake hlasovanie ze kto by mal zaujem alebo si rovno hodit zeliezko do ohna a si vypisat turnaj na Standard Pauper? |
|
| Návrat hore |
|
 |
Gabriel

|
Zaslal: 03.Aug 2012 12:01 Predmet: |
|
|
| shrek Napísal: |
Ja som jednu dobu hraval standard pauper...je to celkom fajn format a karty su fakt dostupne vsade a pritom aj lacne...ved vacsina kariet stalo 10centov alebo ani tolko ne...bolo by potrebne si vyzistit ze kolko ludi by na to isiel v BA napriklad v Cloudposte strvtok (vtedy je volny termin)...da sa vypisat niake hlasovanie ze kto by mal zaujem alebo si rovno hodit zeliezko do ohna a si vypisat turnaj na Standard Pauper? |
No, ja som mal skôr na mysli Classic Pauper. Neviem ako to je s Pauper-om na Standard-e, počul som, že to je dosť nefér formát, možno by sa mohol vyjadriť Kl3p_co, ak vie, pre zmenu by to bolo niečo k veci;). |
|
| Návrat hore |
|
 |
Kl3p_co. Troll Lord

Založený: 10.Feb 2007 13:01 Príspevky: 3191 Bydlisko: TT - Zurich
|
Zaslal: 03.Aug 2012 14:11 Predmet: |
|
|
| hravam pauper na mode a je to hrozne neferovy format. Clovek nemoze hrat co chce, pretoze pokial neporazi goldfish monoG infectu alebo stormu tak jednoducho nic neuhra, tzn pokial nehras monoG infect, tak musis hrat instantne hromadne nicenie za 2 az 3 many (echoing truth, echoing decay, wail of the nim a cervena ma nieco za 2 many zo zendikaru). Sice neexistuje naozaj najlepsi deck, ale tier 1 je storm, delver a monoblack ratsy. Zrovna storm je IRL ovela lacnejsi, lebo na mode stoja lotus petaly 10tix kus a pyroblasty 7 tusim, takze ked zacnete hrat pauper tak je jasne do coho bude metagame dementovat.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
tekel04

Založený: 19.Júl 2008 18:05 Príspevky: 431 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: 03.Aug 2012 14:17 Predmet: |
|
|
Som sokovany ze suhlasim s Klepcom
Ale je to presne tak - format je beznadejne zdegenerovany, bud hras proti kombobaliku, alebo proti monoblue s 20+ countrami, alebo proti mono red, kde je samy Chain Lighting, Lightning Bolt atd atd... Sideboard je spravidla tvoreny len neskutocnymi hate kartami, a spoliehas sa na to, ze si spravne typol 2 baliky, na ktore ten hate mas, inak sa mozes vypchat. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Gabriel

|
Zaslal: 03.Aug 2012 15:33 Predmet: |
|
|
No, ďakujem za insight.
Pozerám tak týždeň výsledky a mám pocit, že sa darí aj ďalším balíkom (white weenie, affinity, kadejaké control-y...).
Aj na legacy sú balíky, ktoré drží na úzde v podstate len FoW, nie je to s tým cyklom sweeper-ov podobné?
Už len balíky čo si vymenoval ty Kl3p_co sú combo, aggro-control a control, takže sa dá hrať všeličo, nie?
Tekel04, nie je v legacy úplne rovnaká situácia? |
|
| Návrat hore |
|
 |
lukino

Založený: 15.Júl 2009 13:34 Príspevky: 65 Bydlisko: Banska Bystrica
|
Zaslal: 03.Aug 2012 21:35 Predmet: |
|
|
Ja som zas skutocne sokovany, co tu pisu ludia...format pauper je format kde existuje minimalne 10 roznych balikov, ktore mozu vyhrat turnaj a dalsich minimalne 10 co na to maju, staci si pozriet:
http://mtgpulse.com/events-pauper
a na poslednych 20 turnajov urobit statiiku a potom pozriet inu stranku, kde su uplne ine declisty.
inak odporucam videa od
Mikey K’s Testing Session 52!
na stranke http://www.mtgovideos.com/ ktory skusa pauper na online a ja osobne som videl video na 10 rozdielnych pauper deckov a vsetkych 10 dokazalo vitazit. |
|
| Návrat hore |
|
 |
G.O.D.

|
Zaslal: 03.Aug 2012 22:07 Predmet: |
|
|
| Kl3p_co. Napísal: | | hravam pauper na mode a je to hrozne neferovy format. Clovek nemoze hrat co chce, pretoze pokial neporazi goldfish monoG infectu alebo stormu tak jednoducho nic neuhra, tzn pokial nehras monoG infect, tak musis hrat instantne hromadne nicenie za 2 az 3 many (echoing truth, echoing decay, wail of the nim a cervena ma nieco za 2 many zo zendikaru). Sice neexistuje naozaj najlepsi deck, ale tier 1 je storm, delver a monoblack ratsy. Zrovna storm je IRL ovela lacnejsi, lebo na mode stoja lotus petaly 10tix kus a pyroblasty 7 tusim, takze ked zacnete hrat pauper tak je jasne do coho bude metagame dementovat.. |
Kecáš..
Tiež máš tak aktuálne informácie, že až.. A hlavneže budeš rýpať...
Nechce sa mi to tu detailne rozpisovať...
MonoBlack control neviem, či niekedy bol, ale už dávno nieje v Tier 1.
Infect sa hrá občasne, raz viac, raz menej (dosť ľahko vyhatovatelný).
Do Tier 1 patrí MonoBlue Delver, Combo (Grixis, Izzet) a najmä aj Izzet POST control. Tieto balíky majú medzi sebou viac-menej vyrovnaný matchup, rozhodujú maličkosti. Ale formát si na Mode drží preto popularitu (okrem cenovej prístupnosti), že tieto tri balíky niesú neporaziteľné..možnože majú z dlhodobého hladiska najlepší MWP a hrajú ich grinderi atď, ale neničia formát. Ako píše Gabriel. Stačí si pozrieť pár výsledkov z pár posledných DailyEventov a nájdeš až prekvapivo širokú základňu balíkov.
Posledný Spotlight event na ktorom som bol, mal v Top 8 sedem druhov deckov !! a vyhral to prosím pekne BlackRed DREDGE..hral finále s WhiteWeenie (combo, delver? wrong) A do top 8 sa dostali aj nejakí monoGreen Elfovia, balík, ktorý človek stretne sviatočne.
Formát sa zvykne z času na čas presýtiť istým deckom, ale to sa vždy otočí, pretoze ho vytlačí deck, ktorý ho poraža a zas sa to rozpätie deckov roztiahne (jeden čas, po tom ako vyšiel Dark Ascension s Young Wolfom a hunger of the howlpack boli eventy presýtené Mono Green aggrom, ktoré vyhrávalo turnaje..atď).MetaGame formátu sa neustále transformuje - i keď niektoré decky sú v nej stále. Teraz zas mám pocit, že je príliš veľa Postov, (čo už tiež bolo), ale nevydrží to večne, pretože mirrori Postov sú pre hráčov neznesiteľné (častokrát vyhrá ten, ktorý rýchlejšie klikal a zostalo mu o 30 sekúnd viac ako súperovi atď).
Pyroblast stojí 2 tixy už asi hmm..minimálne 8-10 mesiacov, čo Pauper hrám , lotus petal sa zvykne vyšplhať na 8, ale chvíľami bol aj za 4-5 tixov.
Add Tekel : RDW fritka a monoblue control sa vyskytuje naozaj len občasne |
|
| Návrat hore |
|
 |
Selar Local Asshole

Založený: 21.Júl 2005 14:53 Príspevky: 2596 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: 04.Aug 2012 09:56 Predmet: |
|
|
Len trosku si prispejem, kedze jednu dobu som pauper dost hraval. Ja osobne som hral koniky a za nejakych 8 turnajov som len raz mal horsie ako 3:1 a dva som dokonca vyhral
I ked, mono U sa vtedy naozaj hodne hravalo a napr affinitu som nestretol myslim ani raz. |
|
| Návrat hore |
|
 |
lord_magic
Založený: 19.Aug 2007 08:27 Príspevky: 673 Bydlisko: Petrzalka
|
Zaslal: 04.Aug 2012 22:59 Predmet: |
|
|
| Selar Napísal: | Len trosku si prispejem, kedze jednu dobu som pauper dost hraval. Ja osobne som hral koniky a za nejakych 8 turnajov som len raz mal horsie ako 3:1 a dva som dokonca vyhral
I ked, mono U sa vtedy naozaj hodne hravalo a napr affinitu som nestretol myslim ani raz. | A hraval si to na mode?lebo ja s Minom hravame dost casto a vsetko co je tu napisane vobec nema nic spolocne s realitou...silny balik sa da v pohode postavat za 5tixov ak chces lepsi sideboard tak 10 a mozes hravat.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
G.O.D.

|
Zaslal: 04.Aug 2012 23:10 Predmet: |
|
|
| lord_magic Napísal: | | Selar Napísal: | Len trosku si prispejem, kedze jednu dobu som pauper dost hraval. Ja osobne som hral koniky a za nejakych 8 turnajov som len raz mal horsie ako 3:1 a dva som dokonca vyhral
I ked, mono U sa vtedy naozaj hodne hravalo a napr affinitu som nestretol myslim ani raz. | A hraval si to na mode?lebo ja s Minom hravame dost casto a vsetko co je tu napisane vobec nema nic spolocne s realitou...silny balik sa da v pohode postavat za 5tixov ak chces lepsi sideboard tak 10 a mozes hravat.. |
Áno, ja som tiež začínal na WhiteWeenie a to je balík, ktorý vie vyhrávať a stojí naozaj len pár šupov - teraz obzvlášť, lebo boli asi 2 týždne IPA drafty (Crimson Acolyte, Standard Bearer). Len keby neboli tie hroznéé Izzet POSTy. Katastrofálny matchup. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Gabriel

|
Zaslal: 04.Aug 2012 23:44 Predmet: |
|
|
Ďakujem, že ste sa zapojili viacerí do diskusie.
Nie je cieľom tejto témy analyzovať formát, ale nájsť nejakých záujemcov, ktorí by si chceli Pauper zahrať.
Napíšte sem kto máte záujem a odkiaľ ste, aby sme potom mohli skúsiť vybrať nejaké mesto kde sa stretneme a zahráme si.
Ja nemám konexie na žiadnu herňu, ale osobne by mi najviac vyhovovalo, ak by sa nás našlo dosť v Cloudpost-e:). |
|
| Návrat hore |
|
 |
G.O.D.

|
Zaslal: 04.Aug 2012 23:55 Predmet: |
|
|
| Gabriel Napísal: | Ďakujem, že ste sa zapojili viacerí do diskusie.
Nie je cieľom tejto témy analyzovať formát, ale nájsť nejakých záujemcov, ktorí by si chceli Pauper zahrať.
Napíšte sem kto máte záujem a odkiaľ ste, aby sme potom mohli skúsiť vybrať nejaké mesto kde sa stretneme a zahráme si.
Ja nemám konexie na žiadnu herňu, ale osobne by mi najviac vyhovovalo, ak by sa nás našlo dosť v Cloudpost-e . |
Áno, áno. Akurát som chcel písať k téme.
V Leviciach by bolo tak 5-7 ľudí, čo by si zahrali a majú aj competetive deck. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Selar Local Asshole

Založený: 21.Júl 2005 14:53 Príspevky: 2596 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: 05.Aug 2012 09:35 Predmet: |
|
|
| lord_magic Napísal: | | A hraval si to na mode?lebo ja s Minom hravame dost casto a vsetko co je tu napisane vobec nema nic spolocne s realitou...silny balik sa da v pohode postavat za 5tixov ak chces lepsi sideboard tak 10 a mozes hravat.. |
Nie marcel, v herni. Jasne, ze som to hraval na mode... Ked som ho pustil prvy krat, tak som hladal co je lacne a easy. Pauper sa priam ponukal A fakt nebol extra tazky, ked si teda mal v sb odpoved na kombo. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Marek

Založený: 21.Feb 2005 13:59 Príspevky: 177 Bydlisko: Dlhé Diely, Bratislava
|
Zaslal: 05.Aug 2012 11:15 Predmet: |
|
|
Ahojte všetci.
Ono v Ba by sa našli určite hráči na Pauper. Ja čo poznám hrávajú ho ľudia z facebookovej skupiny a vždy sa ich tam nájde 5-7.
Kebyže sa to rozbehne v herni nebol by to zlý nápad ale ako s cenami (oni hrávajú len tak a akékoľvek vstupné by ich asi odradilo)?
Ja osobne, by som so vstupným a prípadnými cenami, nemal žiadny problém. |
|
| Návrat hore |
|
 |
kukuricak
Založený: 04.Apr 2008 17:19 Príspevky: 314
|
Zaslal: 05.Aug 2012 11:31 Predmet: |
|
|
| vyhoval by termin stvrtok v herni? |
|
| Návrat hore |
|
 |
G.O.D.

|
Zaslal: 05.Aug 2012 13:43 Predmet: |
|
|
| kukuricak Napísal: | | vyhoval by termin stvrtok v herni? |
Neviem. Pravdepodobne to bude obyvateľom Bratislavy vyhovovať. Ale neviem si predstaviť, že by vedeli chodiť štvrtok do Cloudpostu ľudia z iných miest si zahrať pauper
To sa ani nebude dať stíhať pricestovať po práci.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
kukuricak
Založený: 04.Apr 2008 17:19 Príspevky: 314
|
Zaslal: 05.Aug 2012 14:03 Predmet: |
|
|
| tak ja som ochotny to organizovat aj cez vikend dakedy len sa este musim dohodnut s ludmi co maju moznost mi to dovolit organizovat ale podstatne je ze kedy dojde najviac ludi |
|
| Návrat hore |
|
 |
|