| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
Grahf
Založený: 21.Júl 2011 14:41 Príspevky: 205 Bydlisko: Košice
|
Zaslal: 28.Mar 2012 15:27 Predmet: Dungeon Geists |
|
|
Situácia je nasledovná. DG je na bojisku a pomocou jeho ability je tapnuta príšera. Dajme tomu, že má DG na sebe undying (príklad). Umiera a okamžite sa vracia na bojisko. (tapuje inú príšeru, ako predtým!)
A teraz tu mám jednu nezrovnalosť - jeden tvrdí, že tá prvá tapnuta príšera sa aj naďalej neodtapne, pretože text na DG doslovne tvrdí "that creature doesn't untap during its controllers untap step for as long as you control dungeon geists", čo znamená, že aj keď daný DG je už iný object, ako ten ktorý šiel do hrobu (zmena zóny), tak dôležité je len to, že je DG pod hráčovou kontrolou.
Druhý ale tvrdí, že ten DG v texte vlastne znamená "this card" a preto sa prvá príšera odtapne, pretože navrátivší sa DG z hrobu už nie je tá karta/objekt, ale iná. Takže aká je pravda? |
|
| Návrat hore |
|
 |
Filip

Založený: 23.Sep 2005 14:19 Príspevky: 115 Bydlisko: Nitrička
|
Zaslal: 28.Mar 2012 15:51 Predmet: |
|
|
| Podla mna ked DG odide z hry aj ked na moment tak sa na tej 1 prisere ta podmienka rusi takze aj ked sa vrati DG tak sa ta 1 priserka moze normalne odtapnut. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Gabriel

Založený: 23.Aug 2011 23:57 Príspevky: 895 Bydlisko: Prešov
|
Zaslal: 28.Mar 2012 16:05 Predmet: |
|
|
Priamu odpoveď dáva nasledujúce pravidlo:
611.2b Niektoré pretrvávajúce efekty generované vyhodnotením spell-u alebo schopnosti majú dobu trvania opísanú slovným spojením “for as long as . . . .”. Ak nenastane doba trvania za “for as long as” alebo ak pominie predtým než
by sa mal daný efekt aplikovať, tento efekt nerobí nič. Nie je pravda, že by sa začal aplikovať a hneď skončil a ani že by sa aplikoval navždy.
V Tvojom príklade doba kedy kontroluješ Dungeon Geists pominie predtým než je možné zabrániť odtapnutiu a preto k zabráneniu nedôjde.
Druhé zdôvodnenie je správne:
201.4. Text, ktorý odkazuje menom na objekt na ktorom sa nachádza, sa vzťahuje práve na ten objekt a nie na iný objekt s tým istým menom bez ohľadu nato, či nejaký efekt v hre dané meno zmenil. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Grahf
|
Zaslal: 29.Mar 2012 13:00 Predmet: |
|
|
| Ktorá udalosť sa odohraje skôr? "at the beginning of the end step" , alebo ""until end of turn". Logicky asi to prvé, ale u toho druhého nie je špecifikované, ktorá časť "konca". |
|
| Návrat hore |
|
 |
Warlock
Založený: 16.Okt 2006 22:26 Príspevky: 231
|
Zaslal: 29.Mar 2012 13:30 Predmet: |
|
|
| Grahf Napísal: | | Ktorá udalosť sa odohraje skôr? "at the beginning of the end step" , alebo ""until end of turn". Logicky asi to prvé, ale u toho druhého nie je špecifikované, ktorá časť "konca". |
"until end of turn" znamena naozaj naozaj do konca kola. End step nie je posledny krok. este nasleduje cleanup (tam uz nikto neziskava prioritu vacsinou, a ak naaahodou hej, tak sa cleanup zopakuje) a az tu koncia efekty, ktore trvaju do konca kola |
|
| Návrat hore |
|
 |
Grahf
|
Zaslal: 30.Mar 2012 16:13 Predmet: |
|
|
| Ak je jeden oblivion ring použitý na druhý oblivion ring a ten čo je hore, je neskôr zničený, môže vlastník toho, čo sa vráti na bojisko opetovne poslať nejakú príšeru do exilu? |
|
| Návrat hore |
|
 |
svmydlo

Založený: 09.Nov 2009 20:54 Príspevky: 78 Bydlisko: Košice a Bratislava
|
Zaslal: 30.Mar 2012 18:49 Predmet: |
|
|
| Ano, abilita Oblivion Ringu sa triggerne vzdy ked pride do hry, je jedno z akej zony. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Gabriel

|
Zaslal: 30.Mar 2012 21:39 Predmet: |
|
|
Kvíz:
Čo sa stane, keď zahráš Oblivion Ring, exilneš súperovu bytosť, potom súper zahrá Oblivion Ring na Tvoj Oblivion Ring a jeho bytosť sa vráti, potom zahráš ďalší Oblivion Ring a súper si na odpoveď svoju bytosť zabije? Na stole nie je žiaden ďalší nonland permanent:). |
|
| Návrat hore |
|
 |
Grahf
|
Zaslal: 30.Mar 2012 22:42 Predmet: |
|
|
tak musíš dať do exilu ten druhý ring, čím nastane nekonečná slučka  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Gabriel

|
Zaslal: 30.Mar 2012 22:59 Predmet: |
|
|
Dozvedeli sme sa, že ak Dungeon Geists opustia hru, bytosť si môžeš odtapnúť.
Vedeli by ste ako exilnúť bytosť navždy s Oblivion Ring-om?:) |
|
| Návrat hore |
|
 |
Kl3p_co. Troll Lord

Založený: 10.Feb 2007 13:01 Príspevky: 3197 Bydlisko: TT - Zurich
|
Zaslal: 31.Mar 2012 02:45 Predmet: |
|
|
| s bumerangom do reakcie, podobne ako na limited s bielym exilerom a vracackou |
|
| Návrat hore |
|
 |
Grahf
|
Zaslal: 31.Mar 2012 13:45 Predmet: |
|
|
| Unbreathing Horde - funguje proti nemu deathtouch? Je pravda, že ak má vedľa seba nejakú antenu/lorda, tak je viacmenej nesmrtelný (ak vynechám priamy destroy). Ako to je, keď útočí príšera s trample a UH blokuje? Prejde nejaký damage do hráča, alebo UH všetko vykryje? |
|
| Návrat hore |
|
 |
Warlock
Založený: 16.Okt 2006 22:26 Príspevky: 231
|
Zaslal: 31.Mar 2012 15:56 Predmet: |
|
|
| Grahf Napísal: | | Unbreathing Horde - funguje proti nemu deathtouch? Je pravda, že ak má vedľa seba nejakú antenu/lorda, tak je viacmenej nesmrtelný (ak vynechám priamy destroy). Ako to je, keď útočí príšera s trample a UH blokuje? Prejde nejaký damage do hráča, alebo UH všetko vykryje? |
- deathtouch nefunguje, pretoze damage je preventnuty
- ano, s antenou mu dmg nic nerobi
- pri trample assignujes do prisery lethal dmg a ostatne prejde do hraca. je pri tom jedno, ci je ta prisera indestructible, alebo sa dmg preventne |
|
| Návrat hore |
|
 |
Grahf
|
Zaslal: 04.Apr 2012 15:48 Predmet: |
|
|
| Predator Ooze - multiplikujú sa ability, keď mám viac tých slizov? Trebars keď zaútočím s dvoma predator ooze, tak či dostanú obaja +2 countre? Rovnako ak zomrie príšera od jedného ooze, tak či aj zvyšní dostanú counter. Ide mi o to, že na karte nie je napísané, že sa jedná o konkrétneho predator ooze (presný objekt). |
|
| Návrat hore |
|
 |
Ondriq Wizard

Založený: 22.Júl 2004 15:53 Príspevky: 2597 Bydlisko: Martin
|
Zaslal: 04.Apr 2012 16:55 Predmet: |
|
|
| Grahf Napísal: | | Predator Ooze - multiplikujú sa ability, keď mám viac tých slizov? Trebars keď zaútočím s dvoma predator ooze, tak či dostanú obaja +2 countre? Rovnako ak zomrie príšera od jedného ooze, tak či aj zvyšní dostanú counter. Ide mi o to, že na karte nie je napísané, že sa jedná o konkrétneho predator ooze (presný objekt). | Je to tam napisane, nazov karty na nej samej znamena "this object". |
|
| Návrat hore |
|
 |
Gabriel

|
Zaslal: 05.Apr 2012 11:07 Predmet: |
|
|
| Grahf Napísal: | | Predator Ooze - multiplikujú sa ability, keď mám viac tých slizov? Trebars keď zaútočím s dvoma predator ooze, tak či dostanú obaja +2 countre? Rovnako ak zomrie príšera od jedného ooze, tak či aj zvyšní dostanú counter. Ide mi o to, že na karte nie je napísané, že sa jedná o konkrétneho predator ooze (presný objekt). |
Pozri si pravidlo 201.4 hore v mojom príspevku. |
|
| Návrat hore |
|
 |
czernobil
Založený: 07.Máj 2011 19:07 Príspevky: 58
|
Zaslal: 22.Apr 2012 14:41 Predmet: |
|
|
Já mám dva dotazy:
1) Zahraju Boros swiftblade, další kolo Jitte, equipnu ho na Swiftblada, projedu opponenta:
countery za dmg ve first strike fázy se přičtou a mohu je hned sundat a přidat si na potvoru +4/+4 a ve fázi normal dmg swiftblade udělí 1+4 dmg??
- v případě, že nezabije potvoru na First Strike, pak už by žádné dmg neudělil
2) mám mirran crusader a garruka wildspeaker:
odpálím Garruka ten všem mým bytostem hodí +3/+3 a trample do konce kole, mirran má Double Strike > opponent blokne s 1/1. Udělí Mirran jen 1 dmg do potvory a další 4 do hráče ve fázi first strike a další dmg neudělí, protože na normal dmg fázi už nezbývá potvora? Nebo mirran udělí dalších 5dmg hráči?
Díky. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Kl3p_co. Troll Lord

|
Zaslal: 22.Apr 2012 15:18 Predmet: |
|
|
| 1) nejde to lebo swiftblade uz udelil dmg aby nabil jittu, az v dalsom combate ho vies plusnut(a nejde to dat ani medzitym lebo dmg uz nejde na stack) |
|
| Návrat hore |
|
 |
czernobil
Založený: 07.Máj 2011 19:07 Príspevky: 58
|
Zaslal: 22.Apr 2012 15:48 Predmet: |
|
|
| Kl3p_co. Napísal: | | 1) nejde to lebo swiftblade uz udelil dmg aby nabil jittu, az v dalsom combate ho vies plusnut(a nejde to dat ani medzitym lebo dmg uz nejde na stack) |
Díky, ale nabije se Jitta 2x, protože má Double Strike, že? |
|
| Návrat hore |
|
 |
Kl3p_co. Troll Lord

|
Zaslal: 22.Apr 2012 15:54 Predmet: |
|
|
sudiac podla wordingu tak ano nevidim dovod preco nie
2) lamal som si nad tym doteraz hlavu, a potom som vypol mozog a zapol google a nasiel toto http://community.wizards.com/go/thread/view/75842/18970454/?pg=last
podla tohto to funguje tak ze da 4 dmg do hraca ako trample a potom dalsich 5 ako double strike dmg
edit: dokonca aj 1) ide tak ako si hovoril, ze si nabijes jitte na druhy strike, nepotrebujes ziadny dmg na stack, takze tam som sa pomylil  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Ondriq Wizard

Založený: 22.Júl 2004 15:53 Príspevky: 2597 Bydlisko: Martin
|
Zaslal: 22.Apr 2012 18:40 Predmet: |
|
|
1.) funguje
2.) ak ma trample tak pretrampli vsetko co ide nad blockerovu obranu, tj v normal damage trampluje za plnu (sucet obrany blockerov = 0) |
|
| Návrat hore |
|
 |
|