kolo/turn

Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra MtG.sk -> Pravidlá
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Grahf

Založený: 21.Júl 2011 14:41

PríspevokZaslal: 09.Mar 2012 15:18    Predmet: kolo/turn Odpovedať s citátom

Ako sa správne rozlišuje kolo? Na nete čítam rôzne veci, tak mám v tom mierny gulaš. Sám to rozlišujem tak, že každý súper má svoje vlastné kolo (keď "útočí"), niekde som videl, že kolo počítajú ako celú výmenu, tj. jedno kolo trvá od vlastnej untap fázy po dalšiu vlastnú untap fázu.
Problém mám hlavne s kartou Anowon, the Ruin Sage, kde podľa môjho výkladu sa obetujú príšery len na začiatku MOJHO kola/upkeepu, čiže v mojom ponímaní celkovo každé druhé kolo. Ale keď vidím rôzne komentáre, ako "every turn", tak tomu nerozumiem.
Pri tom existuje karta Call to the Grave, kde je výslovne napísané, že každý hráč si v SVOJOM kole/upkeepe obetuje príšeru.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu   Album (0 kariet)
Selar
Local Asshole

Založený: 21.Júl 2005 14:53

PríspevokZaslal: 09.Mar 2012 15:25    Predmet: Odpovedať s citátom

Kazdy hrac ma svoje kolo a tieto sa striedaju. Zacina hrac, ktory vyhral hod kockou ( pripadne inak sa rozhodlo kto zacne ).

Jednotlive kola sa potom delia na fazy a tie sa potom delia na dalsie stepy. Ked to tu pohladas, rozoberalo sa to nie raz Wink
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail   Album (1 kariet)
Grahf

Založený: 21.Júl 2011 14:41

PríspevokZaslal: 09.Mar 2012 15:41    Predmet: Odpovedať s citátom

tak to vnímam aj ja, čo som aj napísal, ale potreboval by som ozrejmiť ten moj post tak jak je napísaný Wink
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu   Album (0 kariet)
Selar
Local Asshole

Založený: 21.Júl 2005 14:53

PríspevokZaslal: 09.Mar 2012 15:47    Predmet: Odpovedať s citátom

Grahf Napísal:
tak to vnímam aj ja, čo som aj napísal, ale potreboval by som ozrejmiť ten moj post tak jak je napísaný Wink

omg vsak na anowonovi je to presne napisane.

Na zaciatku tvojho upkeepu ( co je uvodna faza tvojho kola ) obetuje kazdy hrac o priserke. Ci je to kazde druhe kolo nehra zmysel, nakolko ty mozes mat aj viac kol po sebe ( su karty, ktore to umoznuju ). Takze vzdy na zaciatku tvojho kola... je to tam pomerne jasne napisane lol...

Vzdy sa riad tym, co je napisane na karte Wink vacsinou neprehlupis.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail   Album (1 kariet)
Gabriel

Založený: 23.Aug 2011 23:57

PríspevokZaslal: 09.Mar 2012 17:03    Predmet: Odpovedať s citátom

Z pravidiel:

500.1. Kolo pozostáva z piatich fáz v tomto poradí: počiatočná, hlavná pred útokom, útočná, hlavná po útoku a koncová. Každé kolo pozostáva zo všetkých týchto fáz aj v prípade, keby sa v danú fázu nič neudialo. Počiatočná, útočná a koncová fáza sa ďalej delia na po sebe nasledujúce kroky.

501.1. Počiatočná fáza pozostáva z troch krokov v tomto poradí: odtapnutie (untap), údržba (upkeep) a tiahnutie (draw).

500.6. Na začiatku fázy alebo kroku sa pridajú na haldu (stack) schopnosti, ktoré sa spúšťajú na začiatku (“at the beginning of”) tej fázy alebo kroku.

Z toho vyplýva, že to rozlišuješ správne.
Na karte Anowon, the Ruin Sage sa píše:
Na začiatku tvojej údržby (upkeep), každý hráč obetuje bytosť, ktorá nie je upír (Vampire).
Tvoj krok údržby nastáva v tvojej počiatočnej fáze v tvojom kole.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu   Album (15 kariet)
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra MtG.sk -> Pravidlá Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Prejdi na: