Otázky od Naa
Choď na stránku 1, 2, 3, 4  Ďalší

Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra MtG.sk -> Pre nováčikov
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Nao Imiku

Založený: 24.Feb 2012 00:52

PríspevokZaslal: 28.Feb 2012 23:13    Predmet: Otázky od Naa Odpovedať s citátom

To bude posledná téma. Tak sory že som to tu zaplnil s takými somarinamy. Už sa budem pýtať len v tejto tééme

1. Moja prvá otázka, teda to sa pýta kamoš ... myslím, že sa o tom v pravidlách nepísalo, alebo som to len prehliadol, ale chcel som sa spýtať, či pri hre musí byť na ruky nejaký určitý počet kariet. Lebo sa mi stalo aj tak, že som nemal na ruke už žiadne karty. Teda, či nie je nejaký minimálny počet kariet, ktroé musíš mať na ruke. Ale myslím že nie, alebo sa mýlim?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu   Album (8 kariet)
wini118

Založený: 24.Sep 2011 21:28

PríspevokZaslal: 28.Feb 2012 23:31    Predmet: Odpovedať s citátom

maximalny pocet je 8 a minimalni nieje ale neviem ci niaka karta ucrcuje niaky pocet kariet na ruke s takou som sa nestretol
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu   Album (4 kariet)
Kl3p_co.
Troll Lord

Založený: 10.Feb 2007 13:01

PríspevokZaslal: 28.Feb 2012 23:41    Predmet: Odpovedať s citátom

takto - na konci kazdeho kola sa checkuje, ci mas na ruke viac kariet ako 7. Ak ano, discardujes, aby si mal presne 7. Ziadny minimalny pocet kariet neexistuje.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail   Album (1 kariet) MSN Messenger
wini118

PríspevokZaslal: 28.Feb 2012 23:45    Predmet: Odpovedať s citátom

no ano len ty si to vysvetlil zrozumitelneisie.... a exzistuje niaka karta ktora ti urcije nieky pocet kart na ruke ?
Návrat hore
Junky

Založený: 26.Júl 2005 17:30

PríspevokZaslal: 28.Feb 2012 23:48    Predmet: Odpovedať s citátom

wini118 Napísal:
no ano len ty si to vysvetlil zrozumitelneisie.... a exzistuje niaka karta ktora ti urcije nieky pocet kart na ruke ?

Nielenže zrozumitelnejšie napriek tomu že si to nezvladol naformulovat tak si strelil aj zle čislo Very Happy
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky   Album (220 kariet)
wini118

PríspevokZaslal: 28.Feb 2012 23:51    Predmet: Odpovedať s citátom

chel som povedat ze osmu kartu na ruke nemozez mat ale odpovec prosim na moju otazku
Návrat hore
Kl3p_co.
Troll Lord

PríspevokZaslal: 28.Feb 2012 23:55    Predmet: Odpovedať s citátom

Jin-gitaxias core augur napr, alebo venser's journal, ziadna karta ale nikdy nepovie, ze musis mat minimalne X kariet na ruke
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail   Album (1 kariet) MSN Messenger
wini118

PríspevokZaslal: 28.Feb 2012 23:57    Predmet: Odpovedať s citátom

aha dik a este som sa chel opytat ze su dve neoficialne edicie ktore su zakazane na turnajoch ? zabavne edicie ? ci niako tak
Návrat hore
Frenky

Založený: 11.Apr 2008 13:02

PríspevokZaslal: 29.Feb 2012 00:52    Predmet: Odpovedať s citátom

Unglued a Unhinged.
Spell Book
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu   Album (221 kariet)
Nao Imiku

PríspevokZaslal: 29.Feb 2012 09:56    Predmet: 2. Otázka Odpovedať s citátom

Chcel by som sa spýtať ... to len kvoli kamaratovi, lebo si myslí že to tak ma byť. Teda keď v mojom kole hrajem nejakú bytosť. Potom je na ťahu súper a keby útočil, môžem brániť kartou, ktrou som hral, teda, že už nemá vyvolavaciu únavu alebo? Lebo kamoš si myslí, že má. Dikes
Návrat hore
Grahf

Založený: 21.Júl 2011 14:41

PríspevokZaslal: 29.Feb 2012 10:00    Predmet: Odpovedať s citátom

únava trvá len v kole, v ktorom bola prišera vyložená (berieme klasický prípad), takže ak je odtapnuta, tak v súperovom už možeš blokovať, alebo používať ability.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu   Album (0 kariet)
fifo

Založený: 10.Feb 2005 22:08

PríspevokZaslal: 29.Feb 2012 10:10    Predmet: Odpovedať s citátom

Grahf Napísal:
únava trvá len v kole, v ktorom bola prišera vyložená (berieme klasický prípad), takže ak je odtapnuta, tak v súperovom už možeš blokovať, alebo používať ability.

omg, prosim nepis ked nevies. Prisera straca vyvolavaciu unavu ak je v hre pod tvojou kontrolou na zaciatku tvojho kola, cize az potom mozne utocit a pouzivat ability ktore vyzaduju tapnutie. Blokovat a pouzivat ability ktore nevyzaduju tapnuitie, ale moze aj prisera s vyvolavaciou unavou kludne vykonavat.
Návrat hore
Nao Imiku

PríspevokZaslal: 29.Feb 2012 11:57    Predmet: 3 otázka Odpovedať s citátom

Možno troška odveci, lebo to je taka základna otázka, ale neviem teraz ... Chcel by som sa spýtať, že keď na mna útoči protihráč ... každu jeho útočiacu kartu môžem blokovať len jednou kartou? Alebo je možne blokovať aj viacerými. Pýtam sa preto, lebo som si na nietktorých kartach všimol, že sa píše že nemôže ju blokovať viacero kariet alebo niečo take .. neviem presne. Diky
Návrat hore
svmydlo

Založený: 09.Nov 2009 20:54

PríspevokZaslal: 29.Feb 2012 12:28    Predmet: Odpovedať s citátom

Za normalnych okolnosti kazdu utociacu kreaturu mozes blokovat lubovolnym mnozstvom kreatur, nemozes ale blokovat jednou kreaturou viac utociacich.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu   Album (176 kariet)
Grahf

PríspevokZaslal: 29.Feb 2012 12:46    Predmet: Odpovedať s citátom

fifo Napísal:
Grahf Napísal:

omg, prosim nepis ked nevies. Prisera straca vyvolavaciu unavu ak je v hre pod tvojou kontrolou na zaciatku tvojho kola, cize az potom mozne utocit a pouzivat ability ktore vyzaduju tapnutie. Blokovat a pouzivat ability ktore nevyzaduju tapnuitie, ale moze aj prisera s vyvolavaciou unavou kludne vykonavat.

veď to isté som napísal Rolling Eyes O útočení som nič nepísal.
A ano, abilitu, pri ktorej tapuješ možeš využiť až na začiatku svojho dalšieho kola.
Návrat hore
obcan1

Založený: 30.Okt 2011 21:03

PríspevokZaslal: 29.Feb 2012 13:29    Predmet: Odpovedať s citátom

Grahf Napísal:
fifo Napísal:
Grahf Napísal:

A ano, abilitu, pri ktorej tapuješ možeš využiť až na začiatku svojho dalšieho kola.

blbost... tapujucu abilitu mozes pouzit uz v superovom kole, akurat utocit mozes az v svojom najblizsom...
summoning sickness plati len do konca tvojho kola... v superovom kole nemas utociacu fazu, takze preto nevies utocit... ale aktivovatelne ability priser vies pouzit uz v superovom kole(goblin fireslinger)... netapujuce sa ability vies pouzit dokonca uz v tvojom kole(Havengul lich)...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky   Album (0 kariet)
Kl3p_co.
Troll Lord

PríspevokZaslal: 29.Feb 2012 13:43    Predmet: Odpovedať s citátom

302.6. A creature’s activated ability with the tap symbol or the untap symbol in its activation cost can’t
be activated unless the creature has been under its controller’s control continuously since his or her
most recent turn began. A creature can’t attack unless it has been under its controller’s control
continuously since his or her most recent turn began. This rule is informally called the “summoning
sickness” rule.

learn2magic
Návrat hore
DaNte

Založený: 28.Feb 2012 21:34

PríspevokZaslal: 29.Feb 2012 13:57    Predmet: PD,PE Odpovedať s citátom

Cawko nebudu aj dake turnaje alebo niesu daky hraci MTG v okoly Prievidze alebo Partizanskeho? Laughing Laughing
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky   Album (0 kariet)
Grahf

PríspevokZaslal: 29.Feb 2012 15:09    Predmet: Odpovedať s citátom

obcan1 Napísal:
Grahf Napísal:
fifo Napísal:
Grahf Napísal:

blbost... tapujucu abilitu mozes pouzit uz v superovom kole, akurat utocit mozes az v svojom najblizsom...
summoning sickness plati len do konca tvojho kola... v superovom kole nemas utociacu fazu, takze preto nevies utocit... ale aktivovatelne ability priser vies pouzit uz v superovom kole(goblin fireslinger)... netapujuce sa ability vies pouzit dokonca uz v tvojom kole(Havengul lich)...

pozerám, že je to tu jeden expert za druhým Rolling Eyes
Návrat hore
Kl3p_co.
Troll Lord

PríspevokZaslal: 29.Feb 2012 15:42    Predmet: Odpovedať s citátom

hlavne ze ty si pro level 100
Návrat hore
Selar
Local Asshole

Založený: 21.Júl 2005 14:53

PríspevokZaslal: 29.Feb 2012 15:46    Predmet: Odpovedať s citátom

obcan1: Nastuduj si prosim pravidla a potom sa ozyvaj. Fifo to sice hodne zjednodusil (s ohladom na zaciatocnika) ale inak samozrejme spravne.

Prisera trpi summoning sickness pokial ju nemas na zaciatku upkeepu ( V tom isto momente, ako sa untapuju napr. landy ) a teda aj pocas superovho kola. Vynimku tvoria len prisery so schopnostou haste.

Prisery pod vplyvom summoning sicknes nemozu utocit a nemozu byt tapnute do vlastnych aktivovanych abilit, takze Fireslinger naozaj do jeho ability netapnes, rovnako ako kohokolvek ineho. Ostatne aktivovane ability ( tie s dvojbodkou) pouzite byt mozu.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail   Album (1 kariet)
Thibir
Lord of Llanowar

Založený: 03.Máj 2006 14:52

PríspevokZaslal: 29.Feb 2012 15:50    Predmet: Odpovedať s citátom

Grahf Napísal:
fifo Napísal:
Grahf Napísal:

to iste si len chcel napisat. znelo to ale uplne inac Wink
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu   Album (846 kariet)
Shane

Založený: 25.Feb 2005 18:53

PríspevokZaslal: 29.Feb 2012 16:14    Predmet: Odpovedať s citátom

Rad by som vopred upozornil ludi, ktori vazne, ale naozaj vazne neovladaju pravidla tejto hry tak dobre, aby mohli poskytovat rady, nech tak nerobia! Vykonavaju viac skody ako osohu...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky   Album (44 kariet)
Nao Imiku

PríspevokZaslal: 29.Feb 2012 18:02    Predmet: 4 otázka Odpovedať s citátom

Chcel by som sa spýtať na artefakt. Ak ho použijem na nejakú bytosť, tak bude s tou bytosťou, až kým nebude zničená, alebo ten artefakt môžem počas hry meniť, teda dávať k iným bytostiam.
Dakujem
Návrat hore
Frenky

Založený: 11.Apr 2008 13:02

PríspevokZaslal: 29.Feb 2012 18:10    Predmet: Odpovedať s citátom

Zrejme mas na mysli Artifact - Equipment karty.
1. treba ho vycarovat na battelfield (alebo ho tam proste inak dostat)
2. Pouzijes jeho equip abilitu, a pripojis k nejakej svojej priserke
3. mozes ho re-equipnut aj na inu priserku, ak zaplatis equip cenu. Ale len ako sorcery (teda nie v superovom kole atd).

Ak je priserka znicena, samotny artefakt k nej pripojeny ti ostane v hre. (pokial neni povedane inac bla bla...)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu   Album (221 kariet)
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra MtG.sk -> Pre nováčikov Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku 1, 2, 3, 4  Ďalší
Strana 1 z 4

Prejdi na: