| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
WhiteKnight
Založený: 21.Máj 2011 08:12 Príspevky: 15 Bydlisko: Trencin
|
Zaslal: 06.Júl 2011 21:01 Predmet: Dá sa s týmto niečo uhrať? |
|
|
Chcem sa vás opýtat či sa s týmto dá niečo uhrať na Type2
tu je decklist:
Deck List White
Lands
28 Plains
Creatures (20)
4 Sun Titan
4 Signal Pest
4 Memnite
4 Elite Vanguard
4 Platinum Emperion
Other Spells (12)
4 Day of Judgment
4 Argentum Armor
4 Darksteel Axe
Signal Pest,Memnite,Elite Vanguard a Darksteel Axe sa tam hra na odoberanie zivotov v prvých kolách a potom Day of Judgment
zničí všetky creature a potom so Sun Titanom si ich oživým a s Argentum Armorom mu odoberat život a ak ho to nezničí tak ho zničí
Platinum Emperion a naviac sa mi nemoze odoberat život
tak sa vás na to pýtam a vopred dakujem za odpovede |
|
| Návrat hore |
|
 |
Donatello
Založený: 08.Dec 2008 22:04 Príspevky: 34
|
|
| Návrat hore |
|
 |
ethorian
Založený: 24.Dec 2010 10:47 Príspevky: 86 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: 06.Júl 2011 21:44 Predmet: |
|
|
| bez rampovania sa tazko dozijes 15teho kola, kazdopadne brave the elements alebo apostle's blessings nie su zle, tak isto ani journey |
|
| Návrat hore |
|
 |
Tulareanus

Založený: 15.Nov 2010 04:18 Príspevky: 348 Bydlisko: Trenčín/Bratislava
|
Zaslal: 06.Júl 2011 21:59 Predmet: |
|
|
| Problém je, že na Platinum Emperiona vytiahne súper hneď ničenie artefaktov alebo journey. Zároveň infecťákov nejaký Emperion netrápi (iba ako blocker). Proti monoredu pre zmenu nespravia tí malí na začiatku dosť škody na to, aby to monored trápilo. Navyše hrá málo bytostí, čiže Judgment bude neefektívny. To isté Valakut. Ďalšia vec je, že 4x Argentum, Sun TItan a Emperion je fakt veľa. Ono to bude chodiť ako divé a nebude na to mana. Prípadne nebude na čo ten argentum vôbec pripevniť. Preto navrhujem radšej spraviť vyslovene aggro pozostávajúce z rýchlych lacných bytostí v hojnom počte. |
|
| Návrat hore |
|
 |
WhiteKnight
|
Zaslal: 06.Júl 2011 22:06 Predmet: |
|
|
to nie je zlý nápad s tým Blightsteel Colossusom ani s apostle's blessing a s journey to nowhere
takto to vyzera teraz:
Deck List White
Lands
28 Plains
Creatures (20)
4 Sun Titan
4 Signal Pest
4 Memnite
4 Elite Vanguard
4 Platinum Emperion
Other Spells (12)
4 Day of Judgment
4 Journey to Nowhere
4 Apostle's Blessing
este sa da rozmyslat nad Palladium Myrom a nad gold myrom a tiez nad admonition angelom kde si exilenes vlastne creature a day of judgmentom znicit vsetky a ked admonition angel odide z hry tak si vratis exilnute creatury
to nicenie artefactov je neprijemne a tiez valakut a mono red |
|
| Návrat hore |
|
 |
Tulareanus

Založený: 15.Nov 2010 04:18 Príspevky: 348 Bydlisko: Trenčín/Bratislava
|
Zaslal: 06.Júl 2011 22:30 Predmet: |
|
|
| Citácia: | | este sa da rozmyslat nad Palladium Myrom a nad gold myrom a tiez nad admonition angelom kde si exilenes vlastne creature a day of judgmentom znicit vsetky a ked admonition angel odide z hry tak si vratis exilnute creatury |
Problém je, že je to stále pomalé. Ten anjel chce 6 mán. Manovacích myrov súper postrieľa a po šiestej mane čakať na landfall a mať potom na ruke judgment. To by si si musel každé kolo ťahať aspoň dve karty, ale i tak by si bol úž mŕtvy. Proste takto sa to žiaľ na turnajoch nedá. |
|
| Návrat hore |
|
 |
frenzyduck

Založený: 26.Feb 2007 17:24 Príspevky: 1582 Bydlisko: Ružínov, BA
|
Zaslal: 07.Júl 2011 00:20 Predmet: |
|
|
Ta memnita a emporion v jednom decku, to je dokonale. To akoze kebyze zlyha aggro memnite signal pest nasporim si 8 man a zabijem ta eporionom? a aby dosiel tak tam dam rovno 4
Edit: precital som si celu diskusiu a neverim ze toto je myslene vazne. Artur asi oprasil nejake stare accounty  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Ryba

Založený: 30.Apr 2005 23:48 Príspevky: 2760 Bydlisko: Nitra
|
Zaslal: 07.Júl 2011 08:16 Predmet: |
|
|
| Mne sa páči tá interpunkcia v prvom príspevku. Najskôr je, potom nie je, potom zase je. A úplne ma dorazil hneď druhý príspevok a tie rady k veci. Ani jedného z chalanov som tu na fóre nikdy nevidel a zrazu si radia v Type II sekcii. Buď je to tu plné nováčikov, ktorí nevedia, z ktorej strany vietor fúka alebo to tu naozaj niekto trolluje. A z toho úvodného popisu a herného plánu sa mi zdvíhal žalúdok. "Idem do teba aggro a potom dostaneš do ksichtu Day of Judgment, aby si nežral." |
|
| Návrat hore |
|
 |
skipp25
Založený: 09.Mar 2010 19:19 Príspevky: 237 Bydlisko: Kosice - stare mesto
|
Zaslal: 07.Júl 2011 08:50 Predmet: |
|
|
Novackovia nemaju pravo sa radit??? Ake decky ste staviali ked ste boli zciatocnici??? Nelakali vas masite zalezitosti? A nechceli ste ich co najviac, lebo ste mysleli, ze mat nieco take silne je vlastne vase stastie a ze to rozhodne o hre. Ako by ste pozerali na platinum emeriona, keby, ze zacinate???
Pre autora prispevku: Nevsimaj si prispevky typu, ze je mu na grcanie z tvojho postu... narazis tu proste na ludi co si myslia, ze magic zjedli a namiesto toho aby ti dali normalnu radu, sa do teba budu opierat ( preco?? naviem, niektorych ludi vzrusuje ked si pustaju po nahom tele slimaky, niektorych mozno toto, kto vie).
A na margo balicku. Skus si precitat nieco o tempe balicka, inak neporozumies komentom typu daj si tam viac mensiich priser.
Skus si pozriet toto.
| Citácia: | | http://www.magic-guru.cz/dnn/F%C3%B3rumPo%C5%A1ta/Diskuzn%C3%ADf%C3%B3rum/tabid/315/aff/61/aft/18018/afv/topic/language/en-US/Default.aspx |
Tieto veci su v magicku velmi dolezite. Ak ten balicek hrajes urcite si si narazil na problem ako je napr: Mas na ruke platinum emperiona, sun titana, sun titana, 2 many a apostel blessing a napriklad ja neviem ... day of judgment. V dalsiom kole potiahnes zasa nieco drahe (manovo). A takto sa prizeras ako dostavas nakladacku a ani sa nenazdas a len cakas na koniec bez karat na stole. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Ryba

Založený: 30.Apr 2005 23:48 Príspevky: 2760 Bydlisko: Nitra
|
Zaslal: 07.Júl 2011 12:20 Predmet: |
|
|
Posledný post sa týkal zrejme aj mňa, tak si zareagujem. Možno si nesledoval moje príspevky vždy, ale zvyčajne ak nováčik napísal, rozpísal som mu k tomu celé litánie aj s linkami na karty a podobne. Môžeš si nájsť v histórii, ak nie si lenivý.
Neviem, koľko ma autor rokov a je možné, že pre mladšieho hráča to nie je samozrejmé, ale základne pravidlo je aspoň zhruba pozrieť, kde svoj príspevok má dať. Aj napriek tomu, že karty patria do Type 2, tak balík s Type 2 nemá vôbec nič spoločné.
Raz som začínal tiež novú hru a prišiel som na fórum a najskôr som si pozrel či podobný balík už niekde nie je rozobratý a potom som napísal celé zdôvodnenie, prečo to píšem znova a pod.
K temé Type 2 máš nasledovné:
| Citácia: | | Balíčky, stratégie, rozbor metagame.... |
K téme Pre nováčikov máš nasledovné
| Citácia: | | Sem patria veci, ktoré sú pre skúsenejších hráčov už samozrejmé, pre iných však možno zaujímavé... |
Možno uvažujem moc zložito, ale vzhľadom na to, čo autor napísal, by som si to nedovolil dať do type 2 fóra napriek tomu, že je tam alibistická otázka, či to uhrá niečo na dvojke.
Je možné, že mi trochu rupli nervy, lebo takýchto postov je tu už naozaj veľa a písať dokola to isté, keď je tu už niekoľko iných podobných tém, sa mi zdá nezmysel. Viem, že nováčikom je jednoduchšie napísať sem decklist a "chalani, riešte ma", ale keby si autor niečo prečíta, tak sa možno dozvie, že Day of Judgment asi v príšerovom balíku dobrý nebude, aj keď oceňujem nápad "zabijem si príšery a oživím si ich titánom", ale prakticky to takto nefunguje, to vieme takmer všetci.
Dosť kecov, skúsim niečo pre autora:
Základná chyba v tvojom uvažovaní je, že v balíku máš karty, ktoré nemajú žiadny plán. Musíš si vybrať z dvoch vecí, ktoré chceš robiť. Buď chceš súpera zabiť rýchlo a vtedy nezaradíš manovo náročnejšie karty, alebo chceš súpera zdržovať a neskôr vyložíš nejaké prasa, ktorým ho zabiješ.
Tvoj balík by to teoreticky snáď aj spĺňal (prakticky naozaj nie) - podhadzuješ mu pod nohy malé príšery a potom mu tam naložíš tú svoju 8/8, ale Day of Judgment je v tom prípade úplne mimo všetkého.
Ak chceš využiť Sun Titana, určite sa to nerobí tak, že si svoje príšery zabiješ Day of Judgment a potom si ich znova budeš vyťahovať, hlavne preto, že tvoje príšery nič nerobia.
Základný problém tvojho balíka je, že máš veľmi veľa možností, kedy ti príde zlá úvodná ruka, ktorá nevie, čo chceš robiť.
V podstate ja ti neviem ani poradiť, čo s tým balík treba spraviť, lebo tam máš tak strategický odlišné karty, že to nejde. Musíš si zvoliť plán, ako som písal vyššie.
Mimochodom hráš VEĽMI veľa landov. 28 landov nezvyknú hrávať ani kontrolné balíky.
Ešte tak pre informáciu skús napísať, aké máš skúsenosti s magicom, či si už nejaký turnaj hral a podobne.
Budem teraz alibista ja, ale stále sa neviem zbaviť pocitu, že je to trollovanie, ale bodaj by nebolo. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Chesus
Založený: 28.Jan 2010 22:51 Príspevky: 396
|
Zaslal: 07.Júl 2011 13:35 Predmet: |
|
|
Pripadne ak sa chces inspirovat a silou mocou stavat monoW control s malou havedou a titanmi a Doj tak skus toto:
http://www.wizards.com/Magic/Magazine/Article.aspx?x=mtg/daily/eventcoverage/gpbar11/day2#10
Par mesiacov do zadu to bol hratelny deck .... teraz vsak z neho musis vykopnut stoneforge mystickov co ho znacne dodrbe a prist na to ako prezit kombo decky (leiliny, sutured priesti ???)
PS: ak chces stavat decky na turnaje mal by si si najprv nastudovat metu a pochopit ako funguju decky ktore sa momentalne hraju - potom mozes premyslat ne temu aku ma sancu tvoj deck, co zmenit/sidit aby si sancu mal
PPS: ta rada so zaloznym planom v podobe kolosusov a emrakulov ma dostala do kolien  |
|
| Návrat hore |
|
 |
scrof

Založený: 24.Feb 2008 16:33 Príspevky: 667 Bydlisko: Záblatie
|
|
| Návrat hore |
|
 |
WhiteKnight
|
Zaslal: 07.Júl 2011 16:31 Predmet: |
|
|
mate pravdu je to srot
tu je iny navrh:
20 plains
4 memnite
4 steel overseer
4 signal pest
4 ornithopter
4 glint hawk
4 etched champion
2 indomitable archangel
4 tempered steel
4 glint hawk idol
4 quest for the holy relic
2 argentum armor |
|
| Návrat hore |
|
 |
skipp25
Založený: 09.Mar 2010 19:19 Príspevky: 237 Bydlisko: Kosice - stare mesto
|
Zaslal: 07.Júl 2011 16:36 Predmet: |
|
|
No vidis, hned lepsie.
Avsak otazka (nie narazka): Vies o com je ten deck, resp priblizne princip na co hraje a ako? |
|
| Návrat hore |
|
 |
WhiteKnight
|
Zaslal: 07.Júl 2011 17:17 Predmet: oze |
|
|
uprimne : ani nie ale myslim si o tom toto:
creature za su tam za prve na stiahnutie do ruky a zase vylozit do Glint Hawka a za druhe ako lacny blockery alebo utocnici a ako pomocnici k pestovi steel overseer posiluje creature kedze su tam same artifact creatury hawk idol do melcraftu tempered steel ako posilnenie
a hlavne quest for the holy relic cez ktory das do hry argentum armor ktory je dobry na pesta pretoze sa da blokovat iba creaturami s fliyngom a s reachom alebo na etched championa ktory ma cez metalcraft protekciu na vsetky farby |
|
| Návrat hore |
|
 |
arctican
Založený: 06.Mar 2011 10:37 Príspevky: 55 Bydlisko: košice
|
Zaslal: 08.Júl 2011 13:17 Predmet: |
|
|
| ten posledny deck hram na principe quest for the holy relic aj ja...v podstate cely ten deck je o uvodnej ruke na ktorej by si mal mat quest inac to rozbehas len tazko.....ak ho potiahnes a pri najlepsom aj memnity a ornithoptre plus nejaky ten glint hawk si za vodou pretoze v druhom kole si dokazes vytiahnut argentum armor alebo hocijaky equip z baliku |
|
| Návrat hore |
|
 |
WhiteKnight
|
Zaslal: 08.Júl 2011 19:55 Predmet: |
|
|
suhlasim
cele je to o quest for the holy relic