Kuldotha red - rozbor balicka
Choď na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Ďalší

Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra MtG.sk -> Type II
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
skipp25

Založený: 09.Mar 2010 19:19

PríspevokZaslal: 01.Apr 2011 11:34    Predmet: Kuldotha red - rozbor balicka Odpovedať s citátom

Cim dalej rozsirujuci sa fenomen (budget competitive deck) v magicu menom Kuldotha red ma prinutil k tomu, aby som o nom napisal rozbor. Vela new players zacalo v poslednej dobe s cervenym event deckom k bessieged a niekolko legacy hracov sa vdaka nemu pustilo opat do standadu. No prave pre tych new players som napisal tuto temu.

Rozbor balicku.
4 Contested War Zone
16 Mountain

4 Goblin Bushwhacker
4 Goblin Guide
4 Goblin Wardriver
4 Memnite
4 Ornithopter
4 Signal Pest
3 Chimeric Mass

2 Devastating Summons
3 Forked Bolt
4 Kuldotha Rebirth
1 Lightning Bolt
3 Mox Opal

Sideboard
4 Arc Trail
2 Devastating Summons
4 Jinxed Idol
1 Lightning Bolt
1 Phyrexian Revoker
3 Tuktuk the Explorer

Hra by mala vyzerat nasledovne ->

(Predstavme si toto ako opening hand)
Contested War Zone
Mountain
Mox Opal
Memnite
Ornithopter
Signal Pest
Kuldotha Rebirth

Prve kolo (na stol):
Mountain
Mox Opal
Memnite
Ornithopter

Tapni mountain a zahraj signal pest, tapni na manu mox opal a sacrifice ho do kuldotha rebirth. Tvoja strana bude vyzerat nasledovne.

Goblin Token
Goblin Token
Goblin Token
Ornithopter
Memnite
Signal Pest
Mountain

V druhom kole je ti suma fuk co potiahnes
Zahras contested warzone
Zautocis zo vsetkym co mas a pozijes contested warzone.

Goblin Token - 3/1
Goblin Token - 3/1
Goblin Token - 3/1
Ornithopter - 2/2
Memnite - 3/1
Signal Pest - 1/1
To je 15 damage v druhom kole. (Zatial co ma oponent na stole tapnutu celestial colonade). Ak by tam bol namiesto thopterky druhy memnit...

Predstavme si uplne idealnu ruku
Mountain
Kuldotha Rebirth
Kuldotha Rebirth
Memnite
Mox Opal
Mox Opal
Signal Pest

Prve kolo:
Mountain tap
signal pest
memnite
mox opal
tap na manu a scrifice opal do kuldothy, zahraj druhy opal a druhu kuldothu.

batllefield bude vyzerat takto
Goblin Token
Goblin Token
Goblin Token
Goblin Token
Goblin Token
Goblin Token
Signal Pest
Memnite
Mountain

Ak ti pride top hand v podobe contested
tak das utok za...

Goblin Token - 3/1
Goblin Token - 3/1
Goblin Token - 3/1
Goblin Token - 3/1
Goblin Token - 3/1
Goblin Token - 3/1
Signal Pest - 1/1
Memnite - 3/1

22 v druhom kole.

Tento rozbor naznacuje, ze klucove vzacne a pomerne drahsie karticky v baliku su jednoznacne mox opal (ktory by som osobne zahral 4x) a contested warzone (vacsinou tento event deck kupuju hraci rovno 2x cize v zaklade je tato karta uz aspon v dvoch kusoch).

Dalsou dolezitou kombinaciou je Bushwhacker a devastating summons.

Ako sa deck vyvijal, zacal sa krystalizovat postupne do takejto podoby.

4 Contested War Zone
16 Mountain

4 Goblin Bushwhacker
4 Goblin Guide
4 Memnite
4 Ornithopter
4 Signal Pest

3 Chimeric Mass (nezabudajte, ze massa vie ist na stol aj za nulu, do kuldothy alebo na metalcraft)
2 Devastating Summons
4 Flayer Husk
2 Lightning bolt
4 galvanic blast
4 kuldotha rebirth
3 mox opal

Sideboard
4 Arc Trail
4 Flame Slash
4 Jinxed Idol
1 Koth of the Hammer
2 Lightning Bolt

Alebo to zamerajtie viac na kombinaciu devastating summons a bushwhackera. Deck bude vyzerat takto

4 Contested War Zone
15 Mountain

4 Goblin Bushwhacker
4 Goblin Guide
4 Memnite
4 Signal Pest

4 Chimeric Mass
4 Devastating Summons
4 Flayer Husk
4 Galvanic Blast
4 Kuldotha Rebirth
2 Lightning Bolt
3 Mox Opal

Sideboard
4 Arc Trail
4 Flame Slash
4 Jinxed Idol
1 Koth of the Hammer
2 Lightning Bolt

Sideboard
3 Arc Trail
2 Forked Bolt
4 Jinxed Idol
3 Mark of Mutiny
1 Phyrexian Revoker
1 Teetering Peaks
1 Tuktuk the Explorer

A nakoniec som si vsimol hrat variantu s goblin chiefom

4 Goblin Bushwhacker
4 Goblin Chieftain
4 Goblin Guide
4 Goblin Wardriver
4 Memnite
4 Signal Pest

2 Chimeric Mass
3 Devastating Summons
4 Kuldotha Rebirth
4 Lightning Bolt
2 Panic Spellbomb

4 Arid Mesa
1 Contested War Zone
10 Mountain
4 Scalding Tarn
2 Teetering Peaks

SIDEBOARD
4 Arc Trail
1 Chimeric Mass
4 Mark of Mutiny
4 Perilous Myr
2 Searing Blaze

Osobne preferujem a hram predposlednu kombinaciu. Avsak rozhodne tam hram 8x fetch lands v podobe arid mesa a Scalding tarn. V pripade, ze nehrate poslednu kombinaciu neodporucam do decku zapajat nasledovne karticky, ktore mozu na prvy pohlad lakat.

Teetering Peaks
Panic Spellbomb
Goblin Wardriver

Ornithoptey a flayer huskov hrajte v takom pocte aby sa vam hralo pohodlne (na to pridete dlhsim testovanim).
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail   Album (287 kariet)
Thibir
Lord of Llanowar

Založený: 03.Máj 2006 14:52

PríspevokZaslal: 01.Apr 2011 12:00    Predmet: Odpovedať s citátom

velke plus za snahu. ale chyba mi tam strasne vela veci.

matchupy? preco sa hrali tie verzie, preco sa hraju ine verzie, v com su lepsie/horsie. Ako mulliganovat, ako sideboardovat. Este mas na tom kopec prace Wink
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu   Album (846 kariet)
Ondriq
Wizard

Založený: 22.Júl 2004 15:53

PríspevokZaslal: 01.Apr 2011 12:08    Predmet: Odpovedať s citátom

Zmazal som Junkyho post, spravajme sa slusne, ok? Smile Aj v pripade ze by polovica z toho clanku bola naozaj copy&paste a aj ked skusenejsim hracom tento rozbor neda prakticky ziadnu hodnotu, urcite sa najde kopa ludi ktori to ocenia.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail   Album (1 kariet)
ethorian

Založený: 24.Dec 2010 10:47

PríspevokZaslal: 01.Apr 2011 12:16    Predmet: Odpovedať s citátom

preco tam nie je zdroj odkial to bolo ctrl+c/ctrl+v?

balik s chieftanom je zly, strelis/removal donho a vsetko je zase po starom Smile
wardriver je pomaly, perilious myr je pomaly, naco sa brzdit Smile
3x devastating summons, to uz radsej 4, mas to taky polovicny rebirth.
v skratke dvojmanove dropy a viac by som v baliku urcite nehral.

dopredu upozornujem, mojim cielom nie je vyvolat flame je to len moj osobny nazor a reagujte len na vlastne riziko Cool
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu   Album (1 kariet)
Kl3p_co.
Troll Lord

Založený: 10.Feb 2007 13:01

PríspevokZaslal: 01.Apr 2011 12:26    Predmet: Odpovedať s citátom

Citácia:
Hra by mala vyzerat nasledovne ->

(Predstavme si toto ako opening hand)

Fuuu pan je prorok vie presne ze tento hand si bude tahat

Citácia:
navod ako hrat monored LOL

Sory ale valna vacsina vie ako hrat monored, od toho nazov autopilot (nebudem naznacovat pre koho to je asi robene, lebo vsetci zapadoslovenski hraci si toho sme vedomi)
Citácia:
Predstavme si uplne idealnu ruku

Preco by sme to robili? uplne idealna ruka nie je vobec vzorka na rozbor, na rozbor chces mat natahanych asi tak 100 ruk minimalne

Dalej som to naozaj nedokazal citat, netdecknut a zahrat kuldothu naozaj zvladne aj priemerny cernoch

Inak toto bol fakt zly aprilovy zart
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail   Album (1 kariet) MSN Messenger
Junky

Založený: 26.Júl 2005 17:30

PríspevokZaslal: 01.Apr 2011 12:27    Predmet: Odpovedať s citátom

ethorian Napísal:
preco tam nie je zdroj odkial to bolo ctrl+c/ctrl+v

Dovolujem si ho doplnit

http://www.wizards.com/Magic/Magazine/Article.aspx?x=mtg/daily/td/129

http://www.blackborder.com/q/node/10817

Na marko hrania monoredu klepčo ma rozhodne medzery v tejto oblasti.

http://www.starcitygames.com/magic/fundamentals/21534_The_Red_Stigma_And_Fighting_Fire_With_Fire.html
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky   Album (220 kariet)
Shane

Založený: 25.Feb 2005 18:53

PríspevokZaslal: 01.Apr 2011 12:30    Predmet: Odpovedať s citátom

Chýba mi tam naozaj rozbor matchup-ov, priemerne ruky, zle ruky, ktore su fajn, ktore nikdy nechces mat. Ak to malo byt urcene niekomu, kto prave zacina, zacal by som s tym, ze ich naucit s tym mulliganovat, lebo tam je kamen urazu novacika Smile Moze pochopit vhodnu ruku, ale ci pochopi aj tu horsiu, to je o inom. Kedy by vedel, ze ma sancu vyhrat a kolko kariet mu hra do toho, aby ta ruka zase nieco robila a kolko casu na to ma atd atd...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky   Album (44 kariet)
1kajko

Založený: 02.Feb 2005 20:22

PríspevokZaslal: 01.Apr 2011 12:47    Predmet: Odpovedať s citátom

to skipXX: + za snahu a blbosti si nevšímaj padlo tu aj dost konštruktívnych názorov na zlepšenie .
btw ak by som to co tam pises bral vazne a je to 2nd turn kill berem ho na vintage Very Happy
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail   Album (0 kariet)
skipp25

PríspevokZaslal: 01.Apr 2011 12:52    Predmet: Odpovedať s citátom

Ano prelozil som clanok z wizardov a copy paste deckov ten posledny som uviedol pre priklad, ze sa vedia hrat s chieftains. Matchuppy som este nerozpisoval. Ale budem rad ked to tu namiesto hlupych komentov rozmaznaneho dietata ukaze niekto snahu ozivit forum konstruktivne. Pretoze je tu same nariekanie na to co je zle a co je horsie a umele robenie pliec kto je aky skuseny, co som naposledy robil ako dieta na zakladnej skole a to je peknych 24 rokov dozadu. Junkyho zbytocne a nicnehovoriace prispievanie by som ani nemazal iba jednoducho odignoroval, preskocil, nevsimal si. Neprinasa do temy nekonstruktivnu kritiku i ked z neho sem tam nieco vypadne, ale az po 5tich prispevkoch ktore mu niekto z pochopitelnych dovodov zmaze. Na druhu stranu ten clanok z black border je fajn, pokusim sa ho prelozit a doplnit o svoje poznamky.

Junky: Pochopitelne, ze som prelozil clanok od wizardov. Pretoze pekne pripomenul hracom dolezitost mox opalu a contested warzone. A new players, ktory si povedia, ze ked tu drahu kartu nahradia niecim inym, vela sa toho nestane. New players vacsinou zahranicne blogy neprezeraju, pretoze vela veciam nerozumeju a ani nevedia kde tie spravne hladat. Pre skusenych hracov tento clanok nie je, pretoze to utuahnu aj bez toho a na druhu stranu mi bolo jasne, ze ten clanok uz citali na wiz.
"druha čast článku je asik od brožeka Blackborder"

Nie, jediny clanok ktory ma inspiroval je ten na wiz.com

Dalsia vec pre usera ktory pisal nieco v zmysle (pan je prorok). Idealna ruka znamena prezentaciu potencialu balicka + vystihuje klucove karty a poukazuje na to preco by sa mali hrat v playsete.

shane: to je zaujimave, vies sa toho ujat ak si najdes cas? Potom by sa kretenske prispevky zmazali a nechal sa naozaj iba rozbor.
Citácia:
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail   Album (287 kariet)
Kl3p_co.
Troll Lord

PríspevokZaslal: 01.Apr 2011 13:19    Predmet: Odpovedať s citátom

vysoky potencial balicka neimplikuje, ze balicek je hned dobry. Poznam X deckov, ktore mali deadly komba a hrozne mrte synergie, aleb boli zle prave kvoli tomu, ze potrebovali idealny hand aby sa dali hrat, a to sa naozaj stava raz za uhorsky rok Razz
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail   Album (1 kariet) MSN Messenger
Thibir
Lord of Llanowar

Založený: 03.Máj 2006 14:52

PríspevokZaslal: 01.Apr 2011 13:23    Predmet: Odpovedať s citátom

Junky Napísal:
Sloboda slova nič ?

sloboda slova nema s internetovym forom absolutne NIC. mtg.sk je Vasov sukromny majetok. moze (a cez nemo moderatori, ktorym udelil toto opravnenie) mazat co chce, zamykat co chce, pisat co chce, banovat koho chce a za co chce. pravidla fora zavazuju uzivatelov a nie majitela Wink
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu   Album (846 kariet)
Ondriq
Wizard

Založený: 22.Júl 2004 15:53

PríspevokZaslal: 01.Apr 2011 13:28    Predmet: Odpovedať s citátom

!  Ondriq:
Premazane prispevky uz po druhy raz. Kazdy dalsi prispevok ktory sa bude nachadzat za tymto prispevkom a budem ho nuteny vymazat si vysluzi rovno tyzdenny ban pre autora. Dufam ze si rozumieme.

Konstruktivna diskusia moze pokracovat dalej Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail   Album (1 kariet)
skipp25

PríspevokZaslal: 01.Apr 2011 13:38    Predmet: Odpovedať s citátom

Kl3p_co. Napísal:
vysoky potencial balicka neimplikuje, ze balicek je hned dobry. Poznam X deckov, ktore mali deadly komba a hrozne mrte synergie, aleb boli zle prave kvoli tomu, ze potrebovali idealny hand aby sa dali hrat, a to sa naozaj stava raz za uhorsky rok

Ano v tom mas uplnu pravdu, avsak v tomto pripade sa autor nesustredil na urcite kombo ale prave na to poukazat aka vie byt Kuldotha rychla a ked si s nou hral alebo proti nej tak vies, ze ano. A nemusi ti prist ideal hand. Vela krat zareze za 15 do tretieho a to uplne v pohode. Prave vdaka podobnym situaciam ako sa v clanku spomenuli.

PS: Cez vikend si najdem cas a prelozim ten clanok co tu dal junky, resp nejaky vycuc co by pomohol. Treba brat v uvahu, ze mtg.sk si pozeraju aj hraci ktory s magicom nedavno zacali a staci sa pozriet okolo seba, kolko z nich ma v ruke event deck. Ak pridu na tuto stranku a nevidia tu nic ine ako flejm, nebudu mat dovod preco sem znova zavitat.
Návrat hore
lord_magic

Založený: 19.Aug 2007 08:27

PríspevokZaslal: 01.Apr 2011 15:48    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak ale ide aj oto ze kazdy by chcel vidiet rozbor balika a nie len tohto ale vsetkych a to sa neda lebo baliky sa stale menia a toto nieje nejake forum kde pisu ludia kazdy den rozbory decku a vymyslaju nove to si mozme citat na inych forach.Ked niekto zacina tak tieto veci nepotrebuje a staci ho len nejak upresnit ze co je dobre a co az tak nie keby som bol zaciatocnik a cital tvoj akoze clanok tak neviem co by som si mal z neho zobrat su tam 3 decklisty napisana vec ze viem vyhrat v 2hom kole a to je asi vsetko...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu   Album (1 kariet)
skipp25

PríspevokZaslal: 07.Apr 2011 23:32    Predmet: Odpovedať s citátom

Na margo toho, ze sa mono red hra lahko. Kazdy kto hraje magic nejaky ten cas a hraval s cervenou a proti nej, nikdy nebude tvrdit, ze sa s cervenou hra lahko. Prave naopak, vediet casovat v cervenej a predpovedat superov tah nie je az tak lahke ako sa moze zdat. Pretoze cervena je limitovana uhrat na isty cas resp do toho stvrteho az piateho kola. Potom zvykne dotahat alebo vyhodi sa na stol velky lifelink. Cize nie len sa vyhadzat ako pubertiakova tvar ale rozlozit si tlak tak aby nedosiel dych tesne pred smrtou supera.

Inak co si myslite o petrovom nazore nehrat mox opals?
Návrat hore
Kl3p_co.
Troll Lord

PríspevokZaslal: 08.Apr 2011 08:43    Predmet: Odpovedať s citátom

kto je peter
Návrat hore
skipp25

PríspevokZaslal: 08.Apr 2011 09:08    Predmet: Odpovedať s citátom

Petr Brozek

http://www.blackborder.com/q/node/10817

Junky tu hodil odkaz co som si nastudoval a celkom mi to pride ako funkcny napad.
Návrat hore
LiPi

Založený: 27.Mar 2010 17:19

PríspevokZaslal: 08.Apr 2011 09:46    Predmet: Odpovedať s citátom

Kuldtoha je rychla a prvy hru by si mal vyhrat s dost velkou pravdepodobnostou (co ale robi vacsina cervenych deckov!) , problem su hry 2 a 3 kde ludia budu sidovat wrath efekty. S kuldothou je vacsi problem nespravit overextend do pryoclasmy alebo slagstormu alebo black zenithu atd, pretoze potrebuje pocet priseriek vacsi na stole aby cry efekty mali zmysel. Oproti rdw napriklad alebo borosu, ktorych kazda priserka je threat sama o sebe je to velky problem. Dalsi problem je ze ratchet bomba je taka dobra a vela ludi ju bude mat v side vseobecne, uz aj RDW ich ma v side.
Suma sumarum je kuldotha lahko vyhatovana a este k tomu na nu funguje hate ktory ludia maju pre ine decky.
To vsetko sposobilo to ze ak sledujes tyzdnove reporty ako co vyhrava , tak uvidis ze Kuldotha ma nejakych 35% win ratio proti popularnym deckom. Je pravda ze meta neni ta ista uplne ,ale argumenty ano. Ak si lakos a casto ti chodia tie tzv "godhand" tak ta nemusi zaujimat konzistencia, ale akonahle pojdes na turnaj a ludia maju ten hate v side (a to budu mat urcite, niekto hra take veci aj v MB) tak budes velmi frustrovany z games 2 a 3 Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu   Album (232 kariet)
skipp25

PríspevokZaslal: 08.Apr 2011 10:02    Predmet: Odpovedať s citátom

Lipi mne to je jasne. Kuldothu som nikdy nepovazoval za competitive deck ani ho nemienim v buducnosti seriozne hravat. Len som chcel na miestne fnm a sobotnajsie turnaje nejaku nahradu kym nedostaviam boros a tezza. Kupil som 2x event deck a ostatne veci som uz mal tak som to zacal studovat co to da. Chcem z toho ale vytazit najviac ako sa len da preto vediem tento rozbor a studujem o balicku kde tu, info a rady.

Posledna dilema je co s opalom.
Návrat hore
LiPi

Založený: 27.Mar 2010 17:19

PríspevokZaslal: 08.Apr 2011 10:52    Predmet: Odpovedať s citátom

To nie je az taka velka dilema, Kudltohy su v podstate 2, jedna je viac goblinova - z chiftainom , ta je pomalsia a ma menej artifatkov. Tam sa nehra mox opal, lebo z neho nevytazis maximum. Druha verzia je exploivnejsia kde hras viac artifaktov a napr aj 4 summony atd, tam sa hraju opaly lebo proste musis byt super rychly inak sa polozis, kedze si obetoval konzistenciu za rychlost.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu   Album (232 kariet)
skipp25

PríspevokZaslal: 08.Apr 2011 11:12    Predmet: Odpovedať s citátom

Viem ale mrkni na ten clanok na blackborder co tu dal junky. Je tam celkom fajn agument preco ich z tamadial vyhodil. Mne to pride ako fajn.
Návrat hore
Igor_KE

Založený: 26.Apr 2005 08:48

PríspevokZaslal: 08.Apr 2011 13:23    Predmet: Odpovedať s citátom

mna fascinuje ako klep3_co pouziva cudzie slova aby urobil dojem , a pritom dosiahne uplny opak... Vyzera to smiesne.
Laughing
pozri si co je
asumpcia
implikovat
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu   Album (147 kariet)
Kl3p_co.
Troll Lord

PríspevokZaslal: 08.Apr 2011 13:26    Predmet: Odpovedať s citátom

iseewhatyoudidthere.jpg

edit: na druhej strane bud rad ze tu nepisem v trnafcine
Návrat hore
lietadlo23

Založený: 27.Mar 2010 21:26

PríspevokZaslal: 08.Apr 2011 15:48    Predmet: Odpovedať s citátom

Podla mna je do sidu Jinxed Idol zbytocnost . Pretoze je velmi malo deckov ktore v prvych kolach nemaju prisery , kedze sa hravaju Hawkovia a je podla mna dost malo teraz controlov . Ovela lepsie mi do sidu pride Crush proti Caw- Blade kde dokazem za jednu manu nicit mece , co bude este dolezitejsie po tom ako pride RW mec. Pretoze ja co hravam kuldothu tak mam problem najviac s Caw Blade a tam mi crush velmi pomaha. Mozno by bolo lepsie namiesto Crush hrat shater , ale ten mi pride zbytocny , pretoze proti masticore a Wurmcoilovi je to zbytocne, signal pesta dvojmanovym kuzlom rusit nechcem , to iste memnite, ornithoptera. Este chcem nicit mox , na ten mi tiez staci crush. takze mne pride shater oproti crushu o dost horsi.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu   Album (0 kariet)
Kl3p_co.
Troll Lord

PríspevokZaslal: 08.Apr 2011 16:04    Predmet: Odpovedať s citátom

Najprv som aj chcel nieco napisat, ale...

Pato Napísal:
nepis mu nic prosimta
nehaj ho zit jeho sen Very Happy
Návrat hore
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra MtG.sk -> Type II Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Ďalší
Strana 1 z 5

Prejdi na: