Kuchárske recepty

 
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra MtG.sk -> Pieskovisko
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Knight



Založený: 06.Sep 2005 20:57

Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: 27.Jún 2007 23:33    Predmet: Kuchárske recepty Odpovedať s citátom

Ahojte Smile

Rad by som tu trosku ozivil forum a aby sme sa aj nieco naucili, a nepredavali sa z Generacie na generaciu len recepty z Mc´Donaldu, a inych rychlych obcerstveni, mozte sem napisat svoje rodinne tajomstva co sa tyka kuchyne a pripravy jedal Smile Poznate nejaky ten super recept na buchty starej praprapraprapraprababky zo stredoveku, a nehambite sa ho napisat? Alebo prapradedkov recept sa na lovecky gulas ktory nevedel robit tak dobre nikto iny ako on? Ja rad varim a tiez velmi rad jem Smile mnohy z vas so mnou asi tiez suhlasia, tak preco sa namiesto namahania cesty do Mc´donaldu radsej urobit niekolko krokov po kuchyni, pripravit jedlo a spapat nieco ovela chutnejsie a zdravsie? Ja zacnem Smile

Moj brat rad vari, a ja mu rad pomaham, sice tento recept pochadza z knihy, a niektory ho asi poznate, lebo je z dost znamej knihy(Recepty zo zivota, konkretne siedmy diel Smile ) je skvely. Je to jednoduche a skvele jedlo, ktore si pochvaluje cela rodina, a osvedcila sa aj na narodeninovej oslave kamosa, mnohy mu vraveli kolac, aj ked je to vlastne sladke jedlo Smile :

Tvarohový trhanec

Co nan potrebujeme? Smile

* 300 gramov jemného tvarohu
* 30 g masla
* 30 g cukru
* 60 g práškového cukru
* soľ
* 3 vajcia
* 1 vanilínový cukor
* citrónová kôra- môže byť aj sušená napríklad z obchodu, ale z vlastnej skúsenosti oveľa viac doporučujem čerstvú, lebo je hlavne kôli aróme, ale ak tam pridáte sušený, asi skoro nebude mať vôňu ani chuť, a ak ho tam dáte veľa, môže byť Trhanec horký, oveľa viac odporúčam čerstvú citrónovú kôru Wink
* 10ml mlieka
* 60 g hrubej múky
* 50 g hrozienok


Postup: Maslo s práškovým cukrom a štipkou soli vymiešame, potom pridáme žĺtky z vajíčok, vanilínový cukor a postrúhanú citrónovú kôru. Zmes spojíme tvarohom. Za stáleho miešania postupne pridávame mlieko, múku a nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov ktorý sme si medzi tým vyšlahali. Cesto rovnomerne rozotrieme na vymastený pekáč, posypeme hrozienkami, môžme aj z vrchu nejaké nasypať a dáme upiecť. Upečené cesto môžme potrhať vidličkou na kúsky(preto sa asi volá Tvarohový trhanec Smile ) a posypeme práškovým cukrom. Skvelo sa kombí so šlahačkou (Nemal by byť vtedy ale veľmi horúci, lebo šlahačka by sa mohla roztopiť Smile ) s ovocnou šťavou alebo sirupom a s kompótmi a s lekvármi Smile. Najlepší je ešte teplí, a dobre sa je kľudne, treba si ho vychutnať Smile

Dobrú chuť Smile



P.S.: Ak sa vám na prvý pokus nevydarí, skúšajte znovu, za tú dobrotu to stojí Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail   Album (93 kariet)
linx



Založený: 20.Mar 2007 00:06

Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: 28.Jún 2007 00:21    Predmet: Odpovedať s citátom

Mhmm, dakujem za recept! Vsetko pustam z ruk a idem piect.

Mam este 2 otazky, kym tym receptom ohurim praprapraprapraprababku zo stredoveku (8 generacii a uz stredovek - museli mat tuhy korienok).

1) Mozes este napisat pri kolkych stupnoch to piect a ako dlho? nejak to tam chyba
2) Ake su matchupy so slivkovymi gulami so struhankou a s jablkovym zavinom? Neoplati sa odsajdit slahacku za viac lekvaru?

Vdaka!

PS: caution, brat s lahkostou Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu   Album (481 kariet)
Knight



Založený: 06.Sep 2005 20:57

Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: 28.Jún 2007 11:53    Predmet: Odpovedať s citátom

Diky Smile

No tazko odhadnut ako dlho sa pecie, lebo mame este tu staru plynovu ruru (Komunisticku, ano z Ruska Wink )kde sa to nepise Laughing , ale vraj sa pecie asi pol hodinu (okolo) a pri asi 160 stupnov (odhadom), ale moc by som na to nevsadzal ci som spravne odhadol Very Happy Proste si to kontroluj, a ked si budes mysliet podla tvojej kucharskej intuicie ze je to hotove, kusok si vyber a ochutnaj Smile

Slivkove gule su proste imba Very Happy, ale aj Trhanec nie je zly, aj podla toho ze Trhanec sa asi robi kratsie a lahsie ako Slivkove gule, s nimy je kopa roboty, a ak si tento recept natrenujes, mal by si ho vediet robit velmi rychlo a nebudes potrebovat odmerku, staci tak naoko. Odsajdenie slahacky? Mozno mas pravdu Very Happy to je podla chuti, a radim ho s niecim zapijat, najlepsie asi ovocnou stavou, vtedy je proste IMBA Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail   Album (93 kariet)
Ryusei



Založený: 16.Máj 2005 14:57

Bydlisko: Brno - Zvolen

PríspevokZaslal: 28.Jún 2007 13:40    Predmet: Odpovedať s citátom

Vsetky sladke veci sa pecu spravidla pri 180 stupnoch, to je idealna teplota, ktorou nic nekpokazis. Wink
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu   Album (0 kariet)
Wulfy



Založený: 23.Okt 2005 19:12

Bydlisko: Bratislava 5

PríspevokZaslal: 28.Jún 2007 14:16    Predmet: Odpovedať s citátom

http://www.mtg.sk/forum/viewtopic.php?t=3922 ešte veeeeelmi starý thread
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu   Album (123 kariet)
Knight



Založený: 06.Sep 2005 20:57

Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: 28.Jún 2007 15:54    Predmet: Odpovedať s citátom

Prepac Wulfy, nevedel som o tom, ale teda pokracovat mozme v tomto a tento sa trochu lisi, sem mozte pisat nie len kolaciky, ale aj ine recepty, diky Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail   Album (93 kariet)
Knight



Založený: 06.Sep 2005 20:57

Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: 01.Júl 2007 23:49    Predmet: Odpovedať s citátom

A ďalej.. Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail   Album (93 kariet)
SAZEK



Založený: 13.Feb 2007 16:25


PríspevokZaslal: 10.Júl 2007 15:54    Predmet: Odpovedať s citátom

Potrebujeme: 400 g teľacieho mozgu, 60 g oleja, 50 g cibule, soľ, mleté čierne korenie

Ako na to:
Mozog vo vlažnej vode odblaníme, osušíme v čistej utierke a pokrájame. Na rozpálenom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme posekaný mozog a za stáleho miešania opražíme. Pred podávaním ochutíme soľou a mletým čiernym korením.
Podávame s varenými zemiakmi alebo slaným pečivom.

este som to nejedol a ani nebudem ale aby aspon rec nestala
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu   Album (184 kariet)
Flinkman
Necromancer


Založený: 29.Okt 2005 17:41


PríspevokZaslal: 10.Júl 2007 17:50    Predmet: Odpovedať s citátom

Throw Yuck!!!
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu   Album (9 kariet)
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra MtG.sk -> Pieskovisko Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Prejdi na:  
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete hlasovať v tomto fóre


Powered by phpBB © 2014 phpBB Group