| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
Dzina

Založený: 19.Jan 2005 12:51 Príspevky: 239 Bydlisko: Stropkov - Košice
|
Zaslal: 31.Jan 2007 17:15 Predmet: Zlosynovia , bad trades and spol. |
|
|
Vposlednej dobe sa to tu roztrhlo s obabravacmi falosnymi trade-mi a podobnymi vecami.
moj osobny nazor je ze v pripade cloveka ktory to urobi niekolko krat je zanedbatelny trest jedna negativna vymena.
bol by som zato najst ine riesenia pre takychto ludi.
myslim si ze predist falosnym nahlasovaniam sa a zneuzivaniu loginov sa da predist pridelenim IPcky na dane meno. tj z inej IP adresy by sa nahlasit nedalo alebo nejake podobne riesenie.
k inym trestom a rieseniam budem rad ak sa ostatni vyjadria tiez.
EDIT by Hlodnik: doplnim ze MOZNE a SERIOZNE riesenia...
Ak som to hodil do blbeho fora poprosim presunut |
|
| Návrat hore |
|
 |
Quercus

Založený: 15.Okt 2004 10:18 Príspevky: 212 Bydlisko: Košice
|
Zaslal: 31.Jan 2007 17:35 Predmet: Re: Zlosynovia , bad trades and spol. |
|
|
| Dzina Napísal: | Vposlednej dobe sa to tu roztrhlo s obabravacmi falosnymi trade-mi a podobnymi vecami.
moj osobny nazor je ze v pripade cloveka ktory to urobi niekolko krat je zanedbatelny trest jedna negativna vymena.
myslim si ze predist falosnym nahlasovaniam sa a zneuzivaniu loginov sa da predist pridelenim IPcky na dane meno. tj z inej IP adresy by sa nahlasit nedalo alebo nejake podobne riesenie.
Fixna IP k danemu loginu nie je mozna:
1) kazdy kto sa pripaja cez dial-up, vacsina cez DSL, vacsina cez PPPOE, dokonca aj mnohi pripajajuci sa cez "lokalnych providerov" maju obvykle pri kazdom pripojeni inu IP (ak sa nepripoja s5 okamzite)
2) Je tu viac ludi ktori sa pripajaju z viacerych miest (z domu a z prace/skoly/...) |
|
| Návrat hore |
|
 |
Vaso Planeswalker

Založený: 05.Jún 2004 08:01 Príspevky: 4017
|
Zaslal: 31.Jan 2007 17:48 Predmet: Re: Zlosynovia , bad trades and spol. |
|
|
| Dzina Napísal: | Vposlednej dobe sa to tu roztrhlo s obabravacmi falosnymi trade-mi a podobnymi vecami.
to som proti, prihlasujem sa z mobilu, domu, prace, od rodicov a pod...
ani podla DCI cisla sa to nebude robit ci uz z dovodu ze ziskat ine dci cisla nie je problem az po problem ze nie kazdy ma dci cislo. (pisem to len pre pripad ze by to chcelo niekoho napadnut ) |
|
| Návrat hore |
|
 |
Flicky

Založený: 29.Jún 2006 06:38 Príspevky: 107 Bydlisko: Martin
|
Zaslal: 31.Jan 2007 20:21 Predmet: |
|
|
| proti fake tradom by sa dalo podla mna predist keby kazdy trade museli potvrdit oby dve strany |
|
| Návrat hore |
|
 |
Flinkman Necromancer

Založený: 29.Okt 2005 17:41 Príspevky: 244
|
Zaslal: 31.Jan 2007 20:29 Predmet: |
|
|
| Flicky Napísal: | | proti fake tradom by sa dalo podla mna predist keby kazdy trade museli potvrdit oby dve strany |
A to ako? |
|
| Návrat hore |
|
 |
Flicky

|
Zaslal: 31.Jan 2007 20:32 Predmet: |
|
|
| vytvoril by sa system ked budes chciet zapisat nejaky trade tak tomu s kym si menil pride nejaka sprava ktorou by ten trade potvrdil |
|
| Návrat hore |
|
 |
RASTO

Založený: 26.Sep 2004 11:56 Príspevky: 58 Bydlisko: senec
|
Zaslal: 31.Jan 2007 22:07 Predmet: |
|
|
Nie ze by som nejako casto tradoval karticky po nete vlastne este nikdy ale mozno by nebolo zle keby kazdeho noveho tradera musel niekto doporucit videl som to aj na niektorych forach kam sa len tak kazdy neprihlasi. Aspon tam nema kazdy 20 nickov  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Vaso Planeswalker

Založený: 05.Jún 2004 08:01 Príspevky: 4017
|
Zaslal: 31.Jan 2007 22:21 Predmet: |
|
|
| nie ze by som ja vela tradeoval tiez, ale ked s niekym menim, tak si vzdy pozriem kolko ma prispevkov, akej inteligencnej kvality su a pod... no a na zaklade toho si spravim usudok nakolko je doveryhodny dany zdroj. Priznam sa ale ze zatial som mal asi stastie, pretoze som sa s bad traderom nestretol. |
|
| Návrat hore |
|
 |
desaixx

Založený: 05.Aug 2004 22:23 Príspevky: 332 Bydlisko: Košice
|
Zaslal: 31.Jan 2007 22:25 Predmet: |
|
|
Tieto navrhy som mal uz davnejsie...
1,Vymena by mala byt potvrdena oboma obchodujucimi.
2,Vymeny medzi ludmi z rovnakeho mesta by mali byt vymazane,kedze islo z najvacsiou pravdepodobnostou o trade osobny,nie cez postu.Toto robi vela ludi ..
3,Novacik by bol vpusteny do systemu na doporucenie. |
|
| Návrat hore |
|
 |
rumun

Založený: 14.Jan 2005 09:32 Príspevky: 424 Bydlisko: House On Haunted Hill
|
Zaslal: 31.Jan 2007 22:29 Predmet: |
|
|
sprisnil by som registraciu novych clenov, nieco vymysliet aby mal vaso co najdoveryhodnejsie informacie o mene a mieste bydliska.
dalsie co ma napada je znemoznit novym clenom trade karat cez net pokial nesplnia nejake podmienky kt sa vymyslia. Napr uzivatel musi mat konto urcitu dobu, a az po napr. mesiaci-dvoch moze tradeovat, alebo nieco na ten sposob.
co poviete?
ps: ako mozte ludkovia poslat take velke peniaze niekomu kt je tu novy, a ma malo vymen?
ps: kontrolujte si hviezdickovanie albumov, a vymyslene trady ihned hlasit
dufam ze sa uz niekto v Roznave okukol po tej adrese.
burn the f** witch  |
|
| Návrat hore |
|
 |
rumun

|
Zaslal: 31.Jan 2007 22:30 Predmet: |
|
|
| Vaso Napísal: | | nie ze by som ja vela tradeoval tiez, ale ked s niekym menim, tak si vzdy pozriem kolko ma prispevkov, akej inteligencnej kvality su a pod... no a na zaklade toho si spravim usudok nakolko je doveryhodny dany zdroj. Priznam sa ale ze zatial som mal asi stastie, pretoze som sa s bad traderom nestretol. |
asi preto ze si tu hospodsky
len blbec by si vybral teba za ciel |
|
| Návrat hore |
|
 |
rumun

|
Zaslal: 31.Jan 2007 22:32 Predmet: |
|
|
| desaixx Napísal: | Tieto navrhy som mal uz davnejsie...
2,Vymeny medzi ludmi z rovnakeho mesta by mali byt vymazane,kedze islo z najvacsiou pravdepodobnostou o trade osobny,nie cez postu.Toto robi vela ludi ..
1, ?
2, suhlas naprosto, ked to nezriesite, hviezdicky su vam na prd priatelia
3, nieco na tom bude |
|
| Návrat hore |
|
 |
rumun

|
|
| Návrat hore |
|
 |
Thibir Lord of Llanowar

Založený: 03.Máj 2006 14:52 Príspevky: 2503 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: 01.Feb 2007 11:03 Predmet: |
|
|
| podla mna by sa mali do poctu uspesnych vymien ratat len tie, kt. o mne napise niekto iny... cize po trade by obaja traderi dali hodnotenie druhemu... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Dzina

Založený: 19.Jan 2005 12:51 Príspevky: 239 Bydlisko: Stropkov - Košice
|
Zaslal: 01.Feb 2007 11:33 Predmet: |
|
|
no bol to len navrh s tou IP adresou... napriklad by mohli byt tak max. tri i ked je to asi zlozite
potvrdenie trade-u oboma stranami by bolo fajn.
a myslim ze sprisnenie registracie by padlo vhod napriklad na to odporucanie.. ved v kazdom vecsom meste je niekto z redaktorov a ti doveryhodni su za nimi by siel kazdy osobne z daneho mesta regionu..
napadli ma aj prihlasky s podrobnymi udajmi o registrovanom ale to by sa niekomu pritazilo s pracou..
vsetci co by chceli nieco z toho napadnut nejako davam navrhy ktore by sme mali spolu prebrat a prist na riesenie aby nam perfektnu hru akou magic je nekazili par blbcou ktorym je to ukradnute |
|
| Návrat hore |
|
 |
Firesnake

Založený: 08.Feb 2005 15:35 Príspevky: 146 Bydlisko: Roznava
|
Zaslal: 01.Feb 2007 12:55 Predmet: |
|
|
Ten napad s registraciou IP je blbost podla mna, pretoze napriklad taka Herna ma 1 IP na 20 pocitacov a pripaja sa tam okolo 100 ludi takze to neprichadza do uvahy. Skor by som sa priklonil k nazoru Desaixx ze treba aby kazdy novy nick niekto doporucil a tak by sme vedeli kto za to moze, ze sa ten a ten dotycny dostal do systemu. A tiez by som zrusil uverejnovanie trade ludi z rovnakeho mesta.
Za dobry napad povazujem zriadit tabulku, kde by sa uverejnovali adresy a mena ludi, ktory su nedoveryhodny a tym padom by nemohli klamat ludi z inych nickov, pretoze ich adresy by sa zhodovali. A aby som nezabudol, zrusit moznost pripisovat si trade na vlastne meno. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Quercus

Založený: 15.Okt 2004 10:18 Príspevky: 212 Bydlisko: Košice
|
Zaslal: 01.Feb 2007 13:13 Predmet: |
|
|
| Dzina Napísal: | no bol to len navrh s tou IP adresou... napriklad by mohli byt tak max. tri i ked je to asi zlozite |
Toto je nezmysel ... ja mam doma pridelovanu adresu z poolu cca 65 tisic adries ... a pri kazdom pripojeni mozem mat adresu uplne inu ... a toto plati pre vecsinu
| Dzina Napísal: | | potvrdenie trade-u oboma stranami by bolo fajn. |
Suhlas
| Dzina Napísal: | | a myslim ze sprisnenie registracie by padlo vhod napriklad na to odporucanie.. ved v kazdom vecsom meste je niekto z redaktorov a ti doveryhodni su za nimi by siel kazdy osobne z daneho mesta regionu.. |
Tiez
| Dzina Napísal: | | napadli ma aj prihlasky s podrobnymi udajmi o registrovanom ale to by sa niekomu pritazilo s pracou.. |
Pozor ! tu bu uz bol problem so zakonom na ochranu osobnych udajov - do tohoto by som sa ja na vasovom mieste nepustil lebo v pripade sudneho napadnutia od niektoreho z bad traderov by to bol dopredu prehrany sud ...
| Dzina Napísal: | vsetci co by chceli nieco z toho napadnut nejako davam navrhy ktore by sme mali spolu prebrat a prist na riesenie aby nam perfektnu hru akou magic je nekazili par blbcou ktorym je to ukradnute |
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Flicky

|
Zaslal: 01.Feb 2007 14:05 Predmet: |
|
|
| s tym potvrdzovanim vymien by to mohlo fungovat tak, ze ked niekto zapise trade tak druhej strane pride sprava v ktorej to bude mat potvrdit ak to potvrdi trade sa zapise. Samozrejme ze takto by sa mali robit iba plusove hodnotenia |
|
| Návrat hore |
|
 |
Junky

Založený: 26.Júl 2005 17:30 Príspevky: 3777 Bydlisko: 5trzalka
|
Zaslal: 02.Feb 2007 12:13 Predmet: |
|
|
| desaixx Napísal: | Tieto navrhy som mal uz davnejsie...
vymeny medzi ludmi z rovnakeho mesta vymazane sak to je blbost ja nemozem za to ze niekdo s kym trejdujem je z ba a navyse nie vsetky vymeny s ludmi z ba robim osobne predsa podla mna je to blbost |
|
| Návrat hore |
|
 |
digitalm
Založený: 25.Feb 2006 13:51 Príspevky: 589 Bydlisko: Košice
|
Zaslal: 02.Feb 2007 12:17 Predmet: |
|
|
| ako to je pravda, na vacsine(neznamena vsetkych) trejdov, co mam ja zapisanych od nas v KE, som sa dohodol cez mtg, icq... len mala cast je osobna vymena. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Junky

Založený: 26.Júl 2005 17:30 Príspevky: 3777 Bydlisko: 5trzalka
|
Zaslal: 02.Feb 2007 12:19 Predmet: |
|
|
| napr bod 3 je tiez dost divny - ak novacik nema od koho doporucenie tak ma po chlebe ? |
|
| Návrat hore |
|
 |
gejzimirko Plainswalker

Založený: 20.Feb 2005 18:45 Príspevky: 779 Bydlisko: Puchov - Praha
|
Zaslal: 02.Feb 2007 12:40 Predmet: |
|
|
Ja tiz velmi nesuhlasim s tym ze vymeny z jedneho mesta by sa nemali zapocitavat.
ad1) co ak niekto byva v Hornej-Dolnej a studuje/pracuje v Dolnej-Hornej? Maju sa mu tie vymeny zapocitavat, nemaju, kto to bude kontrolovat atd.
ad2) uz ma vidite ako kvoli osobnej vymene beham po celej Prahe. Myslim ze moj cas je asi cennejsi ako 10 korun za postu.
ad3) ako skodia vymeny z jedneho mesta doveryhodnosti tej osoby? Skor je to podla mna o nieco lepsie, pretoze je sanca ze ak sa z dotycneho vykluje podvodnik najdu sa aspon nejaki ludia co ho budu osobne poznat, a bude sa to snad dat lepsie riesit. |
|
| Návrat hore |
|
 |
skauter1
Založený: 19.Aug 2006 21:06 Príspevky: 4
|
Zaslal: 03.Feb 2007 19:01 Predmet: skauter sa hneva |
|
|
| Butcher_46 tento typek ma okradol na aukcii prihodil na moje karty chem aby ste ho potrestali diq |
|
| Návrat hore |
|
 |
LeDo

Založený: 25.Mar 2006 09:10 Príspevky: 145 Bydlisko: Dubnica nad Vahom, Kollarova 1308/33 Matus Ledenyi
|
Zaslal: 03.Feb 2007 20:25 Predmet: |
|
|
to s tymi doporuceniami a podrobnymi informaciami podla mna nie je dobry napad a ani to ze by sa mohlo tradeovat az po mesiaci, to je tiez dost nezmyselne, ked niekto prihodi na aukciu a potom ju nebude chciet tak by mala ist dalsiemu v poradi a tomu co to spravil by sa dal nejaky warning (ak to tak uz je tak sry) a ked si nie ste isty ci mate s nejakim novacikom tradeovat, tak si staci zohnat tretiu osobu ktorej obaja poslu karty alebo karty a peniaze a ta ich potom posle dalej az ked mu dojdu od obidvoch, oni by mu nejak zaplatili tych par korun za znamku a bolo by to bez rizika, len by bolo treba najst niekoho spolahliveho, kto by bol ochotny to spravit a vsetko by nenechal sebe a to s tym potrvrdzovanim od obidvoch stran a to ze si nemoze pisat sam sebeje tiez dobry napad a vymazane trade z toho isteho mesta je blbost |
|
| Návrat hore |
|
 |
digitalm
Založený: 25.Feb 2006 13:51 Príspevky: 589 Bydlisko: Košice
|
Zaslal: 03.Feb 2007 20:40 Predmet: |
|
|
vies si predstavit ze niekto s velkym hodnotenim by to najprv poslal ???tretej osobe??? len kvoli tomu ze trejduje s novacikom? podla mna absolutny nezmysel . jednoduchoo hrac s mensim hodnotenim vacsinou posiela prvy. zas ani ja ked som zacinal som nepytal od ludi aby najprv poslal oni. ved by som nic nevymenil. ale zato som si vyberal doveryhodnych traderov.  |
|
| Návrat hore |
|
 |
|