suspend

Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra MtG.sk -> Pre nováčikov
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Šarkan

Založený: 10.Feb 2011 19:25

PríspevokZaslal: 27.Jún 2012 22:00    Predmet: suspend Odpovedať s citátom

suspend - moze mi niekto vysvetlit par detailov ako to funguje?
mam to na ruke - co s tym? mozem to zahrat za cenu uvedenu za pomlckou,
na stack to nejde takze teraz sa to neda ani normalne countrovat? (alebo da ale len kartou typu stifle?) karta ide bokom do exilu s tolko countrami kolko je cislo za suspend, kazde kolo jeden counter ide prec, ked uz nieje ziadny tak (uz vtedy ci az nasledujuce kolo?) - ide spel na stack? da sa normalne countrovat ci zas len nejakym stiflom? poradi mi niekto ako sa da sikovne vysporiadat so suspendom? ... a to som ani nespomenul vsetky zaludnosti toho suspendu, velice zlozita mechanika...
diky Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu   Album (26 kariet)
Gabriel

Založený: 23.Aug 2011 23:57

PríspevokZaslal: 27.Jún 2012 22:29    Predmet: Odpovedať s citátom

Suspendovanie nezruší nič, ani Stifle.

Keď vezmeš posledný time counter, vtedy hneď sa suspendovaná karta zahrá a dá sa teda aj normálne zrušiť.

Zahranie karty po odobratí posledného time counter-u sa spúšťa triggered abilitou, ktorú môžeš zrušiť pomocou Stifle.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu   Album (24 kariet)
Šarkan

PríspevokZaslal: 27.Jún 2012 22:36    Predmet: Odpovedať s citátom

takze v kazdej faze suspendu mi je counterspell nanic.. okrem stiflu teda nic? ziadne tipy a triky? Smile
Návrat hore
Gabriel

Založený: 23.Aug 2011 23:57

PríspevokZaslal: 27.Jún 2012 22:55    Predmet: Odpovedať s citátom

Citácia:

Keď vezmeš posledný time counter, vtedy hneď sa suspendovaná karta zahrá a dá sa teda aj normálne zrušiť.

Normálne zrušiť znamená countrovať s Counterspell-om.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu   Album (24 kariet)
Šarkan

PríspevokZaslal: 27.Jún 2012 22:59    Predmet: Odpovedať s citátom

tak som z toho ale zjavne jelen, ved counterspell a stifle su kazde na nieco ine... teda ked sa odoberie posledny counter tak sa karta vyvola ako spel, ide na stack a da sa countrovat counterspellom a ak nie spell sa resolvne a spusti sa trigged a ten sa da zrusit stiflom... je to tak ci som to poplietol?
aj tak mi moc nejde do hlavy ako moze mat sorcery trigged Rolling Eyes
Návrat hore
Chesus

Založený: 28.Jan 2010 22:51

PríspevokZaslal: 28.Jún 2012 00:06    Predmet: Odpovedať s citátom

Šarkan Napísal:
tak som z toho ale zjavne jelen, ved counterspell a stifle su kazde na nieco ine... teda ked sa odoberie posledny counter tak sa karta vyvola ako spel, ide na stack a da sa countrovat counterspellom a ak nie spell sa resolvne a spusti sa trigged a ten sa da zrusit stiflom... je to tak ci som to poplietol?
aj tak mi moc nejde do hlavy ako moze mat sorcery trigged Rolling Eyes

Uz si blizko ... len najprv triger az potom castnes spell

702.60. Suspend
702.60a Suspend is a keyword that represents three abilities. The first is a static ability that functions while the card with suspend is in a player’s hand. The second and third are triggered abilities that function in the exile zone. “Suspend N—[cost]” means “If you could begin to cast this card by putting it onto the stack from your hand, you may pay [cost] and exile it with N time counters on it. This action doesn’t use the stack,” and “At the beginning of your upkeep, if this card is suspended, remove a time counter from it,” and “When the last time counter is removed from this card, if it’s exiled, play it without paying its mana cost if able. If you can’t, it remains exiled. If you cast a creature spell this way, it gains haste until you lose control of the spell or the permanent it becomes.”
702.60b A card is "suspended" if it's in the exile zone, has suspend, and has a time counter on it.
702.60c Casting a spell as an effect of its suspend ability follows the rules for paying alternative costs in rules 601.2b and 601.2e–g.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu   Album (0 kariet)
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra MtG.sk -> Pre nováčikov Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Prejdi na: