Infect a poison countre

Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra MtG.sk -> Pre nováčikov
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
hysterion

Založený: 04.Jan 2012 01:14

PríspevokZaslal: 26.Feb 2012 00:19    Predmet: Infect a poison countre Odpovedať s citátom

Chcem sa spýtať ako to je presne so schopnosťou Infect a poison countramy. Dnes som si kúpil bielo-zelený intro pack Mirrodin Besieged kde takmer všetky creatury majú túto vlastnosť. Ak som to teda správne pochopil ked creatura zautočí (alebo bráni) tak príšere, ktorá ju blokuje dá toľko poisen countrou za kolko dá dmg? Teda napr Phyrexian Hydra by dala príšere 7 -1/-1 countrou? alebo normálne by dala za 7 dmg a jeden -1/-1 counter?
A pokial tento útok prejde na hráča tak dostane kolko countrou a kolko dmg? V pravidlách je to myslím tak, že ak má hráč na sebe 10 poison countrou tak prehráva. Teda by stačili dva nevybránene útoky Phyrexian Hydrou a mal by v podstate 14 countrou alebo 14 dmg a 2 countre?

A druhá otázka je niaka obrana čím môže hráč zo seba tieto countre dostať dole?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu   Album (1 kariet) MSN Messenger
wini118

Založený: 24.Sep 2011 21:28

PríspevokZaslal: 26.Feb 2012 09:13    Predmet: Odpovedať s citátom

hrac pokial na 10 poision countrov tak prehral a poial tvoja priserka blokuje a ma infect a je jedno ci zomre alebo prezije tak priserke protihraca udeli poiso counter a kazde kolo mu dava dalsi poison counter cize pokal je niaka 3/3 a toto kolo dostala poison counter tak uz je to len 2/2 nabduce kolo je len 1/1 a dalsie zomiera
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu   Album (4 kariet)
Shane

Založený: 25.Feb 2005 18:53

PríspevokZaslal: 26.Feb 2012 09:49    Predmet: Odpovedať s citátom

wini118 Napísal:
hrac pokial na 10 poision countrov tak prehral a poial tvoja priserka blokuje a ma infect a je jedno ci zomre alebo prezije tak priserke protihraca udeli poiso counter a kazde kolo mu dava dalsi poison counter cize pokal je niaka 3/3 a toto kolo dostala poison counter tak uz je to len 2/2 nabduce kolo je len 1/1 a dalsie zomiera

Neviem, kto ti toto povedal, ale nie je to tak...
Infect je schopnost, ktora transformuje damage, ktora priserka udeluje.
- Ak mame 2/2 infect priseru a udeli damage to hraca, tak mu neubere zivoty, ale udeli mu 2 poison countre. Tie sa potom LEN TAK nepridavaju z nicoho nic... Ak ma hrac 10 a viac poison counterov, moze mat aj 20 zivotov, hru prehral.
- Infect udeluje damage do priser v podobe -1/-1 countrov, nie poison counterov. Ak mame 2/2 infect priseru, ktora udeli 4/4 prisere zranenia (povedzme, ze ju branila, blockovala), tak 2/2 infect zomiera a 4/4 prisera vplyvom infectu dostane 2x -1/-1 Countre, cize sa stane 2/2. Tieto countre sa daju removnut (ak mas cim) alebo znegovat (+1/+1 countrovami). Ak nemas nic z toho, tak tvoja povodna 4/4 ostava ako 2/2 s 2x -1/-1 countrami, ktore je vhodne na karte nejak oznacit (kockou atd.) DOLEZITE: Tieto countre sa LEN TAK nepridavaju a prisera len tak nezomiera z nicoho nic ako hovori tu kolega...
Wizardi tvrdili, ze poison countre na hracovi nechcu, aby sa dali removovat. Avsak, existuje jedna stara karticka - Leeches
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky   Album (44 kariet)
Nao Imiku

Založený: 24.Feb 2012 00:52

PríspevokZaslal: 01.Apr 2012 22:51    Predmet: Odpovedať s citátom

Shane Napísal:
wini118 Napísal:

Neviem, kto ti toto povedal, ale nie je to tak...
Infect je schopnost, ktora transformuje damage, ktora priserka udeluje.
- Ak mame 2/2 infect priseru a udeli damage to hraca, tak mu neubere zivoty, ale udeli mu 2 poison countre. Tie sa potom LEN TAK nepridavaju z nicoho nic... Ak ma hrac 10 a viac poison counterov, moze mat aj 20 zivotov, hru prehral.
- Infect udeluje damage do priser v podobe -1/-1 countrov, nie poison counterov. Ak mame 2/2 infect priseru, ktora udeli 4/4 prisere zranenia (povedzme, ze ju branila, blockovala), tak 2/2 infect zomiera a 4/4 prisera vplyvom infectu dostane 2x -1/-1 Countre, cize sa stane 2/2. Tieto countre sa daju removnut (ak mas cim) alebo znegovat (+1/+1 countrovami). Ak nemas nic z toho, tak tvoja povodna 4/4 ostava ako 2/2 s 2x -1/-1 countrami, ktore je vhodne na karte nejak oznacit (kockou atd.) DOLEZITE: Tieto countre sa LEN TAK nepridavaju a prisera len tak nezomiera z nicoho nic ako hovori tu kolega...
Wizardi tvrdili, ze poison countre na hracovi nechcu, aby sa dali removovat. Avsak, existuje jedna stara karticka - Leeches

Ehm takže ak by som mal nejakú bytosť 10/10 a dal by som na nu infect a zautočil s tým, žeby mi ju nebránil, vyhral by som hru?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu   Album (8 kariet)
Kl3p_co.
Troll Lord

Založený: 10.Feb 2007 13:01

PríspevokZaslal: 01.Apr 2012 23:05    Predmet: Odpovedať s citátom

ano. Ostatne preto je Blighsteel Colossus lepsi ako Darksteel Colossus
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail   Album (1 kariet) MSN Messenger
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra MtG.sk -> Pre nováčikov Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Prejdi na: