Planeswolker Gideon Jura

Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra MtG.sk -> Pravidlá
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Matko1010101

Založený: 27.Apr 2009 14:33

PríspevokZaslal: 29.Máj 2011 13:33    Predmet: Planeswolker Gideon Jura Odpovedať s citátom

Zdravim chcel by som sa opytat ako by som ho mohol velmi lahko znicit ked ma schopnost kde nemusi stratit ziadnu lojalitu a pri tom vsechny zranenia mu budu zabranene a stale ostane Planeswolkrom diki moc : )))
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu   Album (0 kariet)
etore
Judge Impersonator

Založený: 10.Júl 2004 20:41

PríspevokZaslal: 29.Máj 2011 14:07    Predmet: Odpovedať s citátom

hocijakym nicenim permanentov/priser - ako go for the throat alebo maelstrom pulse a podobne...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail   Album (1 kariet)
Matko1010101

PríspevokZaslal: 29.Máj 2011 14:14    Predmet: Odpovedať s citátom

no lenze on aj ked sa stane human soldier tak je stale Planeswolkrom a nie creaturou tak tym 1 by som asi nemohol znicit ci nie hm
Návrat hore
etore
Judge Impersonator

Založený: 10.Júl 2004 20:41

PríspevokZaslal: 29.Máj 2011 14:24    Predmet: Odpovedať s citátom

go for the throat sa pyta ci je priserou a on je priserou...ked ho premenis tak sa stane tymto:
Planeswalker Creature - Human Soldier a bude 6/6...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail   Album (1 kariet)
ethorian

Založený: 24.Dec 2010 10:47

PríspevokZaslal: 29.Máj 2011 16:08    Predmet: Odpovedať s citátom

ked sa premeni, je lepsie si ho ukradnut Very Happy
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu   Album (1 kariet)
Junky

Založený: 26.Júl 2005 17:30

PríspevokZaslal: 29.Máj 2011 18:03    Predmet: Odpovedať s citátom

ethorian Napísal:

dat do vačku a utekat Wink
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky   Album (220 kariet)
Matko1010101

PríspevokZaslal: 03.Jún 2011 12:10    Predmet: Odpovedať s citátom

tak a ked sa premeni a ja ho znicim destroyom tak znicim len creaturu bo cely planeswoler ide do hrobu este toto chcem vediet diki : ))
Návrat hore
Ryba

Založený: 30.Apr 2005 23:48

PríspevokZaslal: 03.Jún 2011 12:12    Predmet: Odpovedať s citátom

Keďže sa na príšeru premieňa on sám, tak ide do hrobu aj s topánkami.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu   Album (2 kariet)
Al-rasid
Wizard

Založený: 29.Jún 2004 17:46

PríspevokZaslal: 03.Jún 2011 12:27    Predmet: Odpovedať s citátom

Junky Napísal:
ethorian Napísal:

dat do vačku a utekat Wink

skoda, ze sa Jace nevie premenit Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu   Album (0 kariet) MSN Messenger
hysterion

Založený: 04.Jan 2012 01:14

PríspevokZaslal: 18.Mar 2012 01:45    Predmet: Odpovedať s citátom

A ja mám dotaz, keď sa premení na creaturu, má summoning sickness? lebo normálne ked si vyvolám kreatúru tak ju môžem použiť len na bránenie a to by bolo dosť na nič mať 6/6 vo svojom kole na bránenie:D...ale teda ked sa jedná iba o premenu nie o "vyčarovanie" tak môže hned útočiť?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu   Album (1 kariet) MSN Messenger
Azures

Založený: 26.Sep 2009 10:09

PríspevokZaslal: 18.Mar 2012 07:02    Predmet: Odpovedať s citátom

hysterion Napísal:
A ja mám dotaz, keď sa premení na creaturu, má summoning sickness? lebo normálne ked si vyvolám kreatúru tak ju môžem použiť len na bránenie a to by bolo dosť na nič mať 6/6 vo svojom kole na bránenie:D...ale teda ked sa jedná iba o premenu nie o "vyčarovanie" tak môže hned útočiť?
Stále má summoning sickness. Podobne ako keď animuješ Inkmoth Nexus, Gruul War Plow a podobné.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu   Album (103 kariet)
hysterion

PríspevokZaslal: 18.Mar 2012 08:58    Predmet: Odpovedať s citátom

ok ale potom toto už nieje technická skôr taká praktická otázka. Tá jeho vlastnosť znamená, že do konca kola sa stáva 6/6 creature soldier a všetok dmg ktorý ide doneho sa preventne...
A teda kedže sa to používa ako sorcery môže to hráč použiť vo svojom ťahu...ale nakonci tahu stráca 6/6 cerature soldier formu....
teda nemôže snou ani útočiť..ani sa brániť nemá predčím..akurát sa stane zranitelním proti Doom Blade apodobným kartám. Tak niake jeho praktické využitie..lebo vôbec mi to niako nedochádza:)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu   Album (1 kariet) MSN Messenger
Warlock

Založený: 16.Okt 2006 22:26

PríspevokZaslal: 18.Mar 2012 10:51    Predmet: Odpovedať s citátom

permanent ma "summoning sickness", pokial si ho nekontroloval od zaciatku svojho kola, nezalezi na tom, ci je to prisera alebo nie (ale len pri priserach to ma nejaky zmysel). cize, ak ho premenis v tom kole, ako si ho vykuzlil, utocit nemozes. v dalsich kolach uz pravdaze utocit mozes.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu   Album (144 kariet)
Azures

PríspevokZaslal: 18.Mar 2012 12:34    Predmet: Odpovedať s citátom

hysterion Napísal:
ok ale potom toto už nieje technická skôr taká praktická otázka. Tá jeho vlastnosť znamená, že do konca kola sa stáva 6/6 creature soldier a všetok dmg ktorý ide doneho sa preventne...
A teda kedže sa to používa ako sorcery môže to hráč použiť vo svojom ťahu...ale nakonci tahu stráca 6/6 cerature soldier formu....
teda nemôže snou ani útočiť..ani sa brániť nemá predčím..akurát sa stane zranitelním proti Doom Blade apodobným kartám. Tak niake jeho praktické využitie..lebo vôbec mi to niako nedochádza:)
Keď si pozrieš celú kartu tak zistíš, že on nemá iba tú jednu vlastnosť Wink
Teda jasné, že ti v prvom kole bude na nič zanimovanie. Preto použiješ buď jeho +2 alebo -2 ability a potom, ak ti ešte prežije zaútočíš so 6/6 soldierom.
Návrat hore
hysterion

PríspevokZaslal: 18.Mar 2012 18:02    Predmet: Odpovedať s citátom

Asi sme sa nepochopli aká je moja otázka.
Oči mám dosť zdravé a vidím že má ešte daľšie ability:D
Ale pýtal som sa nato aké je praktické využitie toho že (iba vo svojom kole kedže sa to počíta ako sorcery) sa zmení na 6/6 so summonig sicness a na konci kola straca 6/6 soldier a zasa je iba plainswalker. Možno som to Until end of turn asi potom nepochopil správne..ale skús niaky praktický príklad ako by to vyzeralo alebo neviem...
Návrat hore
Thibron

Založený: 22.Aug 2011 19:34

PríspevokZaslal: 18.Mar 2012 18:21    Predmet: Odpovedať s citátom

Jednoduche.

Vo svojom kole zahras Gideon Jura. Mozes pouzit jeho abilitu, aby sa stal 6/6 Human Soldierom, ale kedze ma summoning sickness, tak utocit a vykonavat ability vyzadujuce tapnutie nemoze. Preto sa v prvom kole po jeho vylozeni pouzivaju jeho zvysne dve ability. (+2 alebo -2)

Potom ukoncis svoje kolo a Gideon prezije aj nasledujuce superove kolo.

Vo svojom nasledujucom kole uz mas Gideona na zaciatku kola v hre, cize ked v tomto kole pouzijes jeho abilitu (6/6 Human soldier), uz mozes s nim aj utocit, pripadne vykonavat ability, ktore vyzaduju tapnutie (ak mu ju nejakou kartou pridas). kedze uz nema summoning sickness.
Návrat hore
hysterion

PríspevokZaslal: 27.Mar 2012 15:10    Predmet: Odpovedať s citátom

no teda predtým sme sa nepochopily. moja pôvodná otázka bola či ked sa zmeni na 6/6 či má summoning sicness....a pdpoveď je teda NIE
to že ked sa niečo vyloží tak to nemôže útočiť to mi je dokonale jasné.
Návrat hore
Azures

PríspevokZaslal: 27.Mar 2012 16:13    Predmet: Odpovedať s citátom

hysterion Napísal:
no teda predtým sme sa nepochopily. moja pôvodná otázka bola či ked sa zmeni na 6/6 či má summoning sicness....a pdpoveď je teda NIE
Odpoveď je ÁNO, má summoning sickness. Každá príšera má summoning sicknes. Pokiaľ mu nejak nedáš haste, tak v tom kole, ako ho vyložíš nemôže útočiť. Preto sa prvé kolo použije jedna z jeho ostatných abilít.
Návrat hore
Thibron

Založený: 22.Aug 2011 19:34

PríspevokZaslal: 27.Mar 2012 20:22    Predmet: Odpovedať s citátom

Azures Napísal:
hysterion Napísal:
Odpoveď je ÁNO, má summoning sickness. Každá príšera má summoning sicknes. Pokiaľ mu nejak nedáš haste, tak v tom kole, ako ho vyložíš nemôže útočiť. Preto sa prvé kolo použije jedna z jeho ostatných abilít.

Odpoved na otazku, ci ma summoning sickness, ked pouzije svoju druhu abilitu, ktora robi z Gideona 6/6 kreaturu, pricom uz bol v hre na zaciatku kola, je NIE. Precitaj si prosim o com sa pisalo vyssie.
Návrat hore
Gabriel

Založený: 23.Aug 2011 23:57

PríspevokZaslal: 27.Mar 2012 22:14    Predmet: Odpovedať s citátom

Skúsim to vysvetliť trocha obšírnejšie.

V prvom rade pojem summoning sickness (vyvolávacia únava) sa už nepoužíva, lebo spôsoboval zmätok - veľa ľudí si myslelo, že sa to týka len príšer a že vždy keď sa v hre ocitne nejaká príšera, má vyvolávaciu únavu. Myslím, že tuto máme rovnaký problém.

Tento pojem nahradila nasledujúca formulácia v pravidlách hovoriaca o tom, za akých podmienok môže hráč vyhlásiť príšeru za útočiacu:
508.1a Aktívny hráč (to je ten, ktorého kolo práve prebieha) vyberie z bytostí, ktoré kontroluje tie, ktoré budú útočiť, pričom nemusí vybrať žiadnu.
Vybrané bytosti musia byť odtapnuté a zároveň každá z nich musí mať buď haste alebo musí byť pod kontrolou aktívneho hráča nepretržite od začiatku kola.

V čom spočíva rozdiel?
Práve v prípade, ak sa niečo stane bytosťou - napríklad ako Gideon Jura, Inkmoth Nexus a ostatné spomenuté - hra sa pýta či ten permanent (karta na stole), ktorý je teraz už aj bytosťou, má haste alebo bol pod kontrolou aktívneho hráča od začiatku kola a nie či prišla tá bytosť toto kolo do hry.

Keby sme predsalen chceli používať pojem summoning sickness, treba ho predefinovať v znení aktuálnych pravidiel.
Potom Gideon premenou na bytosť nedostane summoning sickness, lebo ju už mal počas kola keď si ho hral ako planeswalker-a. Toto platí aj pre artefakty, enchantmenty a všetky ostatné permanenty, aj keď je neprirodzené hovoriť o tom, že "majú únavu".

Takže ponaučenia:
Na summoning sickness treba zabudnúť.
Všetky permanenty si pamätajú či ich aktívny hráč kontroluje nepretržite od začiatku svojho kola.
/točiť môžu odtapnuté bytosti s haste alebo ak ich kontroluješ od začiatku kola.

Pomohol som?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu   Album (24 kariet)
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra MtG.sk -> Pravidlá Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Prejdi na: