| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
Blackie
Založený: 22.Apr 2009 15:55 Príspevky: 158 Bydlisko: BRATISLAVA
|
Zaslal: 03.Jan 2012 13:57 Predmet: |
|
|
| co sa tyka tych decklistov a mety podla mna to sem patri a zislo by sa to tu. Ked uz nie pre ludi co v tom maju prehlad, tak urcite pre hracov co zacinaju. Aspon by mali prehlad co sa hrava co nie, ako asi vyzeraju competitive baliky a co vlastne znamenaju pojmy ako meta a competitive. Pre niektorych su imho tieto vyrazi uplne neznamimi pojmami. A nie kazdy vie po anglicky dost na to aby si o tom precital na SCG, alebo CF, alebo inde. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Ryba

Založený: 30.Apr 2005 23:48 Príspevky: 2760 Bydlisko: Nitra
|
Zaslal: 03.Jan 2012 14:05 Predmet: |
|
|
Klepčové pripomienky:
2. Nič v zlom chalani, ale takýchto pokusov tu už bolo niekoľko a dlho to nevydržalo. Zakaždým sa niekto iniciatívny chcel podujať, ale stroskotalo to. Viem, že presne takéto niečo tu bolo a zrazu to prestalo. neviem, či to Jurda nepísal, nepamätám sa. Viem len, že bolo iba pár častí a zrazu nič.
3. Live stream by som nerobil. Za ten čas a energiu to nestojí. Uploadovanie videí na youtube alebo podobne je určite lepšie. To si ľudia nájdu čas si to pozrieť. Live stream veľa ľudí nebude mať čas pozerať. Teda aspoň nie toľko, aby to malo zmysel.
4. Čo sa decklistov týka, nehrávam turnaje, hrávame s chalanmi len highlandre a viem, že decklistov je dosť, hlavne na nemeckom fóre. Napriek tomu som si vždy rád popzrel decklisty z Thibirovho highlanderu a bral inšpirácie aj odtiaľ. Predsa len je to naša meta.
Taktiež aj ostatné typy by boli fajn. Je pravda, že decklistov je kopa, ale nemusí to zodpovedať tomu, čo sa hráva u nás.
Wampove pripomienky:
Určite maximálne súhlasím s bodom 3 - sprísnenie moderovania aspoň vo fóre Pre nováčikov. Bol by som aj za celkové sprísenie moderovania. Viem, že kontrola tu prebieha a moderátori hovadiny mažú, niekedy to ale nestačí. V rámci toho, že to je ale dobrovoľné, nič viac čakať asi nemôžeme.
Ešte tu dám malý príklad z fóra Pre nováčikov:
| LiPi Napísal: | | RebelW Napísal: | | Ešte by som tam pridal aj 4 krát Red Sun's Zenith |
Mozno by si sa mal sustredit na svoj vlastny deck predtym nez zacnes radit (a zle) ostatnym.  |
Nechcel som to tam písať ja, aj keď ma to rozčulovalo, ale Lipi sa neudržal a nečudujem sa mu.
Nováčik má v inom vlákne svoj decklist a rovno ide radiť inému nováčikovi a fakt veľkú blbosť. |
|
| Návrat hore |
|
 |
LiPi

Založený: 27.Mar 2010 17:19 Príspevky: 343 Bydlisko: Bratislava / Senica
|
Zaslal: 03.Jan 2012 14:16 Predmet: |
|
|
Tiez som sa dlho rozhodoval, nechcem urcite odradzat novacikov, mienil som to ako uprimnu radu. Ja si myslim, ze nejake sample decky pre novacikov typu vrah/zabijak/1995/94 a podobne, ktori na nete hladat nebudu , ale mozno su priamo na mtg.sk by si pozreli. Ale ono je to problem kazdeho jedneho fora a dnesnej doby takze mozno je to zbytocna strata casu.
Novi hraci (cohokolvek) nikdy nedaju search, ale hned vsetko vedia a pytaju sa to iste dokola, v najhorsom pripade im niekto pekne odpovie ale oni sa uz neunuvaju si to ani precitat. Cest vynimkam. Vsetci si myslia,ze ludia su tam fakt na to aby im okamzite odpovedali a klanali sa ich napadom.  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Blackie
|
Zaslal: 03.Jan 2012 14:34 Predmet: |
|
|
Mozno by sa dala vytvorit sekcia fora, nieco ako "prierez metagame", alebo tak nieco a bolo by tam vzdy z kazdeho mesiaca rozbor mety + par top decklistov.
Ale zalezalo by to na organizatoroch turnaj ci by boli ochotny vzdy spisat si tu metu a potom by sa nasiel niekto kto to da dokopy za ten mesiac. Co vy na to ? |
|
| Návrat hore |
|
 |
slovakshade

Založený: 30.Jún 2004 11:12 Príspevky: 1015 Bydlisko: Belasá Bratislava
|
Zaslal: 03.Jan 2012 14:39 Predmet: |
|
|
| Blackie Napísal: | Mozno by sa dala vytvorit sekcia fora, nieco ako "prierez metagame", alebo tak nieco a bolo by tam vzdy z kazdeho mesiaca rozbor mety + par top decklistov.
Ale zalezalo by to na organizatoroch turnaj ci by boli ochotny vzdy spisat si tu metu a potom by sa nasiel niekto kto to da dokopy za ten mesiac. Co vy na to ? |
mozme to skusit pilotne po 15.1. - velke BA legacy, podujmem sa na spisani mety, mozem to spravit aj vo forme mini-clanku, viem si vklude predstavit aj rozhovor s vitazom na zaver resp. rozbor zaujimaveho decku |
|
| Návrat hore |
|
 |
Chesus
Založený: 28.Jan 2010 22:51 Príspevky: 396
|
Zaslal: 03.Jan 2012 14:48 Predmet: |
|
|
| Blackie Napísal: | Mozno by sa dala vytvorit sekcia fora, nieco ako "prierez metagame", alebo tak nieco a bolo by tam vzdy z kazdeho mesiaca rozbor mety + par top decklistov.
Take nieco tu fakt chyba ... vyplut skatulky Standard, Modern, legacy (dopisat novacikom co sa tam moze hrat) ... a nahadzat vzory najcastejsie hraných deckov - pripadne nakradnut vzory z velkych wizardackych a scg turnajov a aktualizov staci po rotacii/novej edicii pripadne wizardackom banovani |
|
| Návrat hore |
|
 |
Shane

Založený: 25.Feb 2005 18:53 Príspevky: 3185 Bydlisko: BA
|
Zaslal: 03.Jan 2012 14:50 Predmet: |
|
|
Predostriem zopar mojich navrhov.
- Reorganizovat forum. Zrusit vlakna, ktore su nevyuzivane, alebo malo vyuzivane (kockovisko, magic online etc.). Pripadne vytvorit vacsie vlanka a pridat sub-vlakna (Turnajove baliky -> Standard, Modern, Legacy, Block Constructed atd). Zrusit "Casual", premenovat na HL/EDH section. Novacikovia nikdy nemozu vediet co je Casual.
- Vlanko "Pre novacikov" by malo byt viditelne, nie niekde zakopane v strede listu fora. Chceme, aby prispievali do spravneho vlakna. Navrhujem dat ho ako Prvu temu, aby nemuseli scrollovat kdekolvek. Moznost pridat sub-vlakna (Vase decky, Vase otazky)
- Sprisnenie moderovania na fore, najma spravanie voci novacikom.
- Chcete decklisty nasej metagame? Co takto, aby organizatori z ktorehokolvek vacsieho turnaju spisane decklisty aj napisali na nasu stranku, resp TOP8??? Ak na to nemate nervy, kludne to budem robit aj ja, nerobi mi to problem, kludne aj v podobe clanku s malym komentarom pravidelne po vacsom turnaji. Na Slovensku mame tolko vacsich turnajov a nikto tie decklisty nevie vyuzit. Na co sa potom pisu? Len aby si rozhodcovia mohli kontrolovat legalnost balickov? Preco to nevyuzit viac?
- V sekcii decky bud premazat decklisty, alebo aktualizovat ich format. Tie balicky, co su tam, nesplnaju svoj format, pretoze nie su legalne karty, ktore vtedy boli, jednoducho, prepojit ich s ediciami, ktore su legalne na dnesnom formate...
- Vyuziva sa CHAT na mtg.sk? Podla mna je absolutne zbytocny. Rovnako ako "DCI Rankings and Raitings". Mame PW body, ak sa nemylim, takze bud tiez zrusit, alebo premenovat a presmerovat na stranku, kde si moze clovek skontrolovat svoje PW body.
Vyuzivaju sa "zdielane subory"? Su vobec este potrebne?
- Zaviest trend pravidelnych clankov. Moze byt aj spominane video z draftu/dvojky na mode, len nech to robi preboha niekto normalny a nech to drzi. Inak paradny napad.
Tieto clanky su skvele, KAZDY si ich rad precita, nech sa jedna o cokolvek. Ja tvrdim urcit ludi, co sa budu niecomu venovat a nech prinasaju novinky, tipy, hry, balicky vo forme clankov, nech aj kratkych, ale nech su!
- Aukcia je fajn, ale naozaj tam nechcem vidiet polozky s cenou do 1€. NIKDY. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Selar Local Asshole

Založený: 21.Júl 2005 14:53 Príspevky: 2593 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: 03.Jan 2012 14:54 Predmet: |
|
|
Shane: v podstate suhlasim ( i ked pripomienky by sa asi nasli) ale jednu vec.. na zdielane mi nesahaj Minimalne ja to pouzivam a setri to cas  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Thibir Lord of Llanowar

Založený: 03.Máj 2006 14:52 Príspevky: 2503 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: 03.Jan 2012 15:05 Predmet: |
|
|
| Shane Napísal: |
Vyuzivaju sa "zdielane subory"? Su vobec este potrebne?
|
na tie mi nesahaj! pouzivam ich pomerne casto miesto USB kluca
EDIT: selar, lol  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Gabriel

Založený: 23.Aug 2011 23:57 Príspevky: 891 Bydlisko: Prešov
|
Zaslal: 03.Jan 2012 15:09 Predmet: |
|
|
| Shane Napísal: | | Aukcia je fajn, ale naozaj tam nechcem vidiet polozky s cenou do 1€. NIKDY. |
Niektoré staršie lacné karty sa zháňajú dosť ťažko, keďže ich nik nenosí v albumoch a čo som videl, v aukcii sa zväčša dobre predávajú.
Filter podľa ceny by bolo podľa mňa dobré riešenie. |
|
| Návrat hore |
|
 |
scrof

Založený: 24.Feb 2008 16:33 Príspevky: 667 Bydlisko: Záblatie
|
Zaslal: 03.Jan 2012 15:14 Predmet: |
|
|
- Chcete decklisty nasej metagame? Co takto, aby organizatori z ktorehokolvek vacsieho turnaju spisane decklisty aj napisali na nasu stranku, resp TOP8??? Ak na to nemate nervy, kludne to budem robit aj ja, nerobi mi to problem, kludne aj v podobe clanku s malym komentarom pravidelne po vacsom turnaji. Na Slovensku mame tolko vacsich turnajov a nikto tie decklisty nevie vyuzit. Na co sa potom pisu? Len aby si rozhodcovia mohli kontrolovat legalnost balickov? Preco to nevyuzit viac?
|
kludne ti nejake poskytnem;) |
|
| Návrat hore |
|
 |
Azures

Založený: 26.Sep 2009 10:09 Príspevky: 401 Bydlisko: Intrak BA
|
Zaslal: 03.Jan 2012 15:47 Predmet: |
|
|
| Shane Napísal: | | Aukcia je fajn, ale naozaj tam nechcem vidiet polozky s cenou do 1€. NIKDY. | Prečo ich tam nechceš vidieť?
Osobne by som ešte uvítal niečo ako "prierez hrou" kde by bola vysvetlené základy hry, priebeh kola, stack atď. Niečo ako (veľmi) okresaná slovenská verzia CR, ktorá by tu bola hlavne pre začiatočníkov. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Roqe

Založený: 25.Okt 2006 20:22 Príspevky: 352 Bydlisko: Prievidza
|
Zaslal: 03.Jan 2012 16:43 Predmet: |
|
|
Vyjadrim sa aj ja k lacnym kartam na aukcii ako niekto, kto ich tak kupoval, ako aj predaval:
Ked uz sa pustam do nejakych tradov s kartami za 10c/30c/50c tak zasadne vacsie mnozstvo, nech obsah zasielky nie je lacnejsi nez postovne. To ale znamena, ze na aukcii musi byt dost lacnych poloziek naraz, aby som si vedel aspon za nejake 3€ vybrat/aby si ludia vedeli vybrat odo mna.
Co som videl, tak ludia bud postupuju ako ja ==> zaspamuju minimalne 2 stranky aukcie (co na nejaku dobu dost stazi pouzivanie aukcie ostatnym), alebo pozaduju osobny odber, nech sa neplati postovne(co zas zbytocne spamuje aukciu ludom z inych miest).
Moj navrh je splitnut aukci na dve - klasicku "Aukciu" na drahsie veci a "Flea market" pre lacne polozky - kludne na zaciatok obe na tom systeme co je teraz, proste len skopirovat cely kod a vytvorit aukciu II.
IMHO idealna deliaca ciara medzi nimi by mohla byt minimalna predajna (nech aj drahsie karty mozu mat drazbu od nuly a byt v spravnej aukcii) cena polozky 2€. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Blackie
|
Zaslal: 03.Jan 2012 17:46 Predmet: |
|
|
| Gabriel Napísal: | | Shane Napísal: | | Aukcia je fajn, ale naozaj tam nechcem vidiet polozky s cenou do 1€. NIKDY. |
Niektoré staršie lacné karty sa zháňajú dosť ťažko, keďže ich nik nenosí v albumoch a čo som videl, v aukcii sa zväčša dobre predávajú.
Filter podľa ceny by bolo podľa mňa dobré riešenie. |
A co takto zakazat ich tam davat, ale povolit reverznu aukciu s nimi ?
To by vyriesilo aj tvoj problem ze ich nevies zohnat, aj Shaneov (v ktorom s nim suhlasim) ze ludia casto spamuju aukciu nepredajnymi kravinami a hadzu tam toho tony separatne a jedine co sa tym dosiahne je, ze je aukcia neprehladna. |
|
| Návrat hore |
|
 |
greengoblin

Založený: 28.Feb 2005 13:24 Príspevky: 1238 Bydlisko: Skautská 3 Košice 040 01
|
Zaslal: 03.Jan 2012 18:14 Predmet: |
|
|
no ja mel na mysli vetsi turnaje, jako veve series, apod. ktere se hraji na domaci pude, apod. rozdelit to do sekci podle formatu.
v Cloudposte mate tedka trial do Madridu, proc to nesepsat a nenahazet to do te sekce, mozna by ji to chtelo trosku upravit aby to bylo prehlednejsi a treba to pak pujde lepe a bude i chut to tam davat
a pokud ma nekdo linky na stranky kde decky jsou tak by nemusel byt problem to sem prekopirovat ne? |
|
| Návrat hore |
|
 |
Gabriel

Založený: 23.Aug 2011 23:57 Príspevky: 891 Bydlisko: Prešov
|
Zaslal: 03.Jan 2012 18:23 Predmet: |
|
|
| Blackie Napísal: |
A co takto zakazat ich tam davat, ale povolit reverznu aukciu s nimi ?
To by vyriesilo aj tvoj problem ze ich nevies zohnat, aj Shaneov (v ktorom s nim suhlasim) ze ludia casto spamuju aukciu nepredajnymi kravinami a hadzu tam toho tony separatne a jedine co sa tym dosiahne je, ze je aukcia neprehladna. |
Reverznú aukciu si pozerá len málo ľudí a veľa vecí na nej nefunguje.
Navyše, ako Roqe písal, zmysel to má len ak človek predá viacero kariet, okrem iného i preto, že málokto sa zakaždým bude pozerať do "krabíc". |
|
| Návrat hore |
|
 |
Wampo Plainswalker

Založený: 28.Jún 2004 17:38 Príspevky: 3072 Bydlisko: Petrzalka
|
Zaslal: 03.Jan 2012 20:46 Predmet: |
|
|
Ohohooo, ale sa nam to tu rozbehlo To mam radost, k niektorym veciam sa vyjadrim.
- Fora o prierez metagame a pod. - uplne zbytocne podla mna, kedze sa metagame vyvija neustale a to by muselo byt vela ludi, ktori sa zaujimaju o kazdu zmenu v turnajovych balikoch. Chcete aktualne decklisty z velkych turnajov - chodte na SCG, Channel Fireball atd atd. Diskutovat o tom nemusite, staci si precitat jeden free clanok na tychto strankach a dozviete sa viac ako z hociktorej diskusie
Som prudko ZA postovanie decklistov z velkych slovenskych turnajov, chvalim Sana za iniciativu, uz to len realizovat!
- V podstate skusam skoro so vsetkym co Sano povedal, okrem zdielanych suborov, ktore aj tak povazujem za velmi okrajove, aj ked z casu na cas sa to zide. Za dolezite povazujem hlavne prekopanie sekcie decky, treba najst elegantnejsi sposob ako s tym pracovat a ako to updatnut.
- Aukcia urcite potrebuje nejaku tu upravu, reverznu aukciu mozno zrusit a trochu vylepsit search.
Keep it coming, vidim ze by sme mohli najst novych ludi na pisanie clankov  |
|
| Návrat hore |
|
 |
G.O.D.

Založený: 27.Aug 2009 12:46 Príspevky: 78 Bydlisko: Nová Dedina v okrese Levice
|
Zaslal: 04.Jan 2012 00:39 Predmet: |
|
|
- Aukcia je fajn, ale naozaj tam nechcem vidiet polozky s cenou do 1€. NIKDY. |
Blackie
| Citácia: | A co takto zakazat ich tam davat, ale povolit reverznu aukciu s nimi ?
To je obrovská hlúposť zakazovať predaj kariet pod 1 Eur najmä, keď sa tie karty na aukcii kupujú. Robiť z toho snobby dražbu pre hráčov, ktorí hrajú a zháňajú karty do competetive balíkov je šialené. Veď magic nie je len o súťažných formátoch. Ja do aukcie dávam síce len Rká (aj bulk rares) príp. v T2 hrávané Uncommony (commony), ale vidím, že istý záujem o to je (príklad, ktorý rád uvádzam je Silverbow, ktorý z X strán hrateľných! kariet pod 1 eur zarobil okolo 150 eur - že by naozaj nebol o také karty záujem?) . Či už to ľudia kupujú do zbierky, na PAUPER, do EDH, do krabice, alebo na nejaké casual hranie neviem, ale v každom prípade to kupujú. Pre nich je oveľa lepšie si kúpiť potrebných 5 Riek za 2 eurá aj s poštovným ako ich kupovať z nejakého mtg shopu za 4 eurá minimálne.
Cez reverznú aukciu sa nekupujú veľmi dobre karty. Ľudia to neriešia.
Ak sa má niečo v tejto sfére meniť, tak mi príde výborný práve Roqeho nápad urobiť druhú aukciu ako Flea Market..nech si každý chodí kam chce. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Shane

Založený: 25.Feb 2005 18:53 Príspevky: 3185 Bydlisko: BA
|
Zaslal: 04.Jan 2012 09:13 Predmet: |
|
|
| Wampo Napísal: | | Som prudko ZA postovanie decklistov z velkych slovenskych turnajov, chvalim Sana za iniciativu, uz to len realizovat! |
mozem zacat najblizsim vacsim turnajom, kde sa decklisty budu spisovat  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Blackie
|
Zaslal: 04.Jan 2012 21:41 Predmet: |
|
|
@ Gabriel : prave ked by to fungovalo cez reverznu tak by sa mozno viac rozbehla
ok, whatever asi to nebol az tak dobry napad, ale to ze je aukcia zaspamovana kopou smeti, jej podla mna tiez neprospieva, ja si napriklad radsej ako sa prehrabavat siedmimi stranami smeti, zajdem na daky obchod a tam si to kupim o dakych par centov aj s postovnym drahsie ale rychlejsie a bezbolestnejsie
ja by som si napriklad vedel predstavit aj system aukcie formou ako funguju shopy, ale spravit to je vcelku komplexne a tudiz to chce vela casu a neskor aj iniciativi od hracov samych
a k tej mete, nemysliim ze je az take tazke spravit napriklad v krajskych forach sticky thread kde sa nebude moct diskutovat, len sa tam kazdy tyzden hodi rozbor mety (rozbor rozumej, len ciselne vyjadrenie poctu balickov)
btw: GJ Wampo, pekne si to tu rozviril, uz len nech z toho aj nieco vzide  |
|
| Návrat hore |
|
 |
greengoblin

Založený: 28.Feb 2005 13:24 Príspevky: 1238 Bydlisko: Skautská 3 Košice 040 01
|
Zaslal: 04.Jan 2012 21:56 Predmet: |
|
|
mozna rozdelit nejak aukci treba podle ceny, podle rarity, sady, barvy nebo tak nejak  |
|
| Návrat hore |
|
 |
ondrishko
Založený: 19.Nov 2010 00:46 Príspevky: 29 Bydlisko: BA | TN
|
Zaslal: 05.Jan 2012 22:47 Predmet: |
|
|
| Blackie Napísal: | | a k tej mete, nemysliim ze je az take tazke spravit napriklad v krajskych forach sticky thread kde sa nebude moct diskutovat, len sa tam kazdy tyzden hodi rozbor mety (rozbor rozumej, len ciselne vyjadrenie poctu balickov) |
Prípadne niečo na štýl mtgdecks.net
--
Mám taký dojem, že už sa o tom kedysi hovorilo, teraz by to snáď mohlo mať aj nejaký zmysel: čo tak automatic bids a la eBay? |
|
| Návrat hore |
|
 |
Igor_KE

Založený: 26.Apr 2005 08:48 Príspevky: 331
|
Zaslal: 28.Jan 2012 07:56 Predmet: |
|
|
Ja by som na zaciatok zacal tym, ze by som povolil slovo GOOGLE (citaj G00GLE) vo fore.  |
|
| Návrat hore |
|
 |
lush

Založený: 09.Feb 2005 17:51 Príspevky: 1427 Bydlisko: 5bazalka
|
Zaslal: 28.Jan 2012 08:23 Predmet: |
|
|
| kvoli ACTA nemozu |
|
| Návrat hore |
|
 |
Wampo Plainswalker

Založený: 28.Jún 2004 17:38 Príspevky: 3072 Bydlisko: Petrzalka
|
Zaslal: 02.Feb 2012 08:15 Predmet: |
|
|
Ma este niekto nejake pripomienky? Rad by som to tu nejako zosumarizoval a hodilo by sa este par nazorov na dianie tu  |
|
| Návrat hore |
|
 |
|