Ako vylepsit mtg.sk?
Choď na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Ďalší

Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra MtG.sk -> Administrácia
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Wampo
Plainswalker

Založený: 28.Jún 2004 17:38

PríspevokZaslal: 30.Dec 2011 11:44    Predmet: Ako vylepsit mtg.sk? Odpovedať s citátom

Už dlhšie sa zapodievam myšlienkou, že ako by sme mohli mtg.sk vylepšiť. Je tu kopa super features, ale aktivita stagnuje a asi to nie je optimalizované na ideálne zážitky nových hráčov.
Preto vám radím, píšte čo by ste chceli vylepšiť, prípadne sa aspoň vyjadrite k mojim nápadom:

- Prepojenie všetkých turnajov s Google Calendar a Google Maps, aby sa dali ľahko vyhladávať a spracovať.
- Prepojenie prihlasovanie sa na turnaje a komentovanie s Facebookom (možno trochu ambiciozne, neviem ako to presne funguje a ludia asi nebudu nadseni)
- Vylepsenie a sprehladnenie aukcie (moc nevyuzivam, skuste navrhnut Smile
- Konsolidovanie for, aby ich bolo bud menej alebo inac zorganizovane
- V ramci toho by som mozno zriadil nejake novacik-friendly forum, kde by mali pristup len spolahlivy komentatori (fakt ma demotivuje ked su zdrbavani ludia za casual baliky, resp. ked naozaj nevedia)
- Rad by som nejako zvysil aktivitu, ale nie som si isty, ze ako :/

Dufam ze sa tu aspon niekto vyjadri...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu   Album (0 kariet) MSN Messenger
Gabriel

Založený: 23.Aug 2011 23:57

PríspevokZaslal: 30.Dec 2011 11:55    Predmet: Odpovedať s citátom

Viem si predstaviť veľa úprav, opráv a novej funkcionality, ale z diskusie, ktorá tu bola pred pár mesiacmi mám pocit, že nie je problém vymyslieť čo, dokonca sú aj ochotní dobrovoľníci, ale problém je vraj dostať sa ku kódu/presvedčiť administrátorov a podobne.

Je táto iniciatíva dohodnutá s kompetentnými?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu   Album (24 kariet)
RS
Admiral

Založený: 18.Mar 2006 18:44

PríspevokZaslal: 30.Dec 2011 12:40    Predmet: Odpovedať s citátom

Myslím si, že Vašo by bol ochotný poskytnúť všetko čo treba, len ho treba s tým pootravovať trochu:)

- neviem ako ostatní, ale ja nechcem, aby všetci na fb vedeli kam na aký turnaj a kedy idem.

- na pravidlá (mimo otázok ku konkrétnym kartám), by som zriadil jeden jediný topic, kde by sa toleroval prípadný repost otázok, hlavne nech tu nie je tona 2-3 postových topicov k pravidlám.

Naposledy upravil RS dňa 30.Dec 2011 13:09, celkom upravené 1 krát
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu   Album (0 kariet)
ondrishko

Založený: 19.Nov 2010 00:46

PríspevokZaslal: 30.Dec 2011 12:48    Predmet: Odpovedať s citátom

Nemuselo by uškodiť, keby sa vo filtri turnajov premazali zrušené herne.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu   Album (116 kariet)
Gabriel

PríspevokZaslal: 30.Dec 2011 16:25    Predmet: Odpovedať s citátom

Ja si myslím, že nových návštevníkov najviac môže odradiť osočovanie - medzi ľuďmi, ktorí sa poznajú to je možno v poriadku, ale ak tu niekto príde pre informácie alebo pomoc, určite ho nezaujímajú primitívne reakcie stálych užívateľov, ktoré tu sú veselo tolerované. Stalo sa už, že mi niekto nový písal pm, lebo reakcie na jeho tému mu nijako nepomohli...

Myslím, že na stránke prakticky nie sú žiadne informácie týkajúce sa metagame, odohraných turnajov, deck-ov a až na Thibirov kútik a pár tém zväčša ani noviniek. Má byť tento web len o prihlasovaní sa na turnaje?
Návrat hore
Wampo
Plainswalker

PríspevokZaslal: 30.Dec 2011 16:38    Predmet: Odpovedať s citátom

No s Vasom som sa o tomto rozpraval a urcite pomoze, ak sa daju dokopy napady, ktore by bolo treba realizovat a tie by sa spravili. Urcite to bude pre neho lahsie, ked bude mat cas alebo chut nieco delegovat, ak presne bude vediet co spravit a moze si premysliet ako by sa dalo.

Mal som taku viziu, ze by mtg.sk malo byt centralny bod pre informacie o slovenskych turnajoch, miesto pre vymeny a ziskanie kontaktov pre hracov. Urcite tu neocakavam diskusiu o sutaznych balikoch, to nebude fungovat nikdy. Debaty o limited detto, tieto veci sa za tie roky proste nikdy nerozvinuli. Temy, ktore boli vzdy aktivne su burza, pravidla, rady s balikom pre zaciatocnikov, novinky, lokalne turnaje a stretavanie sa.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu   Album (0 kariet) MSN Messenger
gazdiq

Založený: 09.Mar 2009 21:25

PríspevokZaslal: 30.Dec 2011 16:53    Predmet: Odpovedať s citátom

- menej trollov
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu   Album (5 kariet)
Gabriel

PríspevokZaslal: 30.Dec 2011 17:26    Predmet: Odpovedať s citátom

Rozumiem, skúsim teda k veci.

Burza (albumy a aukcie):
Je len málo dôvodov prečo si udržiavať aktualizovaný album, možno by pomohli funkcie ako cenník (priamo v albume, s cenami napríklad aj z aukcie), sprehľadnenie podľa farieb/edícií/legality vo formátoch, fajn by boli i odkazy priamo na Gatherer (ak to je možné) alebo do sekcie s pravidlami ku kartám. Fajn by bola i možnosť vyhľadávať naraz všetky karty vo want list-e v albumoch ostatných tak, aby sa nemusela hľadať každá karta osobitne. Super by bola aj automatická aktualizácia zo zaznačenej výmeny.
Aukcia je neprehľadná - nie je možné filtrovať karty na základe farby/formátu/want list-u a podobne, farebné odlíšenie cien nie je aktualizované na novú menu. Taktiež by pomohlo preusporiadať tlačidlá v detaile položky v aukcii (veľa ľudí prihadzuje namiesto vráteia sa do aukcie...). Fajn by bolo aj vidieť cenu karty keď sa naposledy predala, ale aj tú za ktorú sa nepredala. Pridávanie do aukcie je dosť pracné - mala by byť možnosť predať viaceré položky v rovnakom období (pokiaľ možno ľubovoľnom - napríklad štyri dni). Tiež by nebolo zlé mať možnosť vidieť kto má dané karty vo want list-e.
V reverznej aukcii nefunguje rozumne filtrovanie a ani pridávanie.

Pravidlá:
Bolo by pekné mať wiki kde by sa postupne prekladali comprehensive rules a pridávali príklady z otázok vo fóre. Chcelo by to potom aj vyhľadávanie, napríklad podľa spomenutej karty a samozrejme jednoduché odkazovanie sa na konikrétne pravidlo.

Rady k balíkom:
Dobrý moderátor a nástroje, ktoré by pomáhali poskladať si mana base, prípadne si vypočítať pravdepodobnosti by ušetrili veľa práce a mudrovania.

Novinky:
Bolo by fajn, keby novinky boli niečo ako krátke články, aby bola diskusia k nim osobitne.

Lokálne turnaje a stretávanie sa:
Pokiaľ sa nemýlim, nový užívateľ nemôže prispievať do témy týkajúcej sa lokálneho hrania.

Keby bolo málo, ešte aj pridám:)...
Návrat hore
slovakshade

Založený: 30.Jún 2004 11:12

PríspevokZaslal: 30.Dec 2011 18:50    Predmet: Odpovedať s citátom

Gabriel, trochu sa na chvilu vratme opat do reality...

Gabriel Napísal:

Pravidlá:
Bolo by pekné mať wiki kde by sa postupne prekladali comprehensive rules a pridávali príklady z otázok vo fóre. Chcelo by to potom aj vyhľadávanie, napríklad podľa spomenutej karty a samozrejme jednoduché odkazovanie sa na konikrétne pravidlo.

take nieco tu uz bolo, neosvedcilo sa... teda parkrat som sa pabavil na kosickychkartach Cool ale dopadlo to len trollom a flameom AKA lushoviny

Gabriel Napísal:

Rady k balíkom:
Dobrý moderátor a nástroje, ktoré by pomáhali poskladať si mana base, prípadne si vypočítať pravdepodobnosti by ušetrili veľa práce a mudrovania.

toto vsetko ponuka www.g00gle.sk , ked niekto chce presne cisla, najde si stranku, tam hodi decklist a vsetko mu to vyhodi, u nas aj tak kazdy netdeckuje, a metagame tu prakticky neexistuje, cize taketo info je castokrat irelevatne

Gabriel Napísal:

Novinky:
Bolo by fajn, keby novinky boli niečo ako krátke články, aby bola diskusia k nim osobitne.

Forum sekcia - Novinky
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail   Album (1 kariet)
lush

Založený: 09.Feb 2005 17:51

PríspevokZaslal: 31.Dec 2011 02:51    Predmet: Odpovedať s citátom

Citácia:
ale dopadlo to len trollom a flameom AKA lushoviny

no jasne, Slovan prehral 0:10, tak hladas teraz vinnika!!! som Ti veril, som Ta v tvojich zaciatkoch podporoval a Ty ma teraz hodis cez palubu len preto, ze uz mas tri roky o rok viacej ako ja! v poriadku, mozes piect odteraz Ty sam Tvoje ako by som povedal "pecene kurata modernu" a breaknut nimi format! ja som Ti chcel len pomahat Sad
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu   Album (0 kariet)
greengoblin

Založený: 28.Feb 2005 13:24

PríspevokZaslal: 31.Dec 2011 12:25    Predmet: Odpovedať s citátom

na aukci mi chybi kdyz nekdo koupi funkci kup ihned ze kdo to ode mne koupil, ukazuje se to jen v mailu

v albumu byla kdysi mozna uprava ceny a poctu kusu a poznamek, kdyz jsi si kliknul na album, karticka se odrolovala a dalo se to doplnit primo tam, mozna by se dal seznam doplnovat primo do albumu a ne do toho seznamu co se pisi pod sebou
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky   Album (1774 kariet)
ondrishko

Založený: 19.Nov 2010 00:46

PríspevokZaslal: 31.Dec 2011 15:17    Predmet: Odpovedať s citátom

Doplnil by som Gabrielov megapost:

Väčšina ľudí má wantlisty robené pomocou *card* tagu, mohlo by byť teda zaujímavé, keby sa po otvorení pop-upu s kartou zobrazil zoznam ľudí, ktorí ju majú v albume a zoznam wantov.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu   Album (116 kariet)
Wampo
Plainswalker

PríspevokZaslal: 02.Jan 2012 10:08    Predmet: Odpovedať s citátom

Cize mozeme to zhrnut do viacerych kategorii:

1, Zmeny na aukcii - vylepsenia fungovania.

2, Zmeny v burze/wantlistoch - vacsie prepojenie s aukciou, card tagmi a pod.

3, Reorganizacia fora - ja osobne by som zlucil vsetky sucasne constructed formaty do jedneho, sprisnil moderovanie v pre novacikov.

Bol by zaujem o pravidelnu rubriku typu "Tento tyzden v Magicu?", nieco ako Stredecni vyhledy na CMUSe? Mozno by som nieco take spravil, mohlo by to byt fajn, kebyze to neflakam.

Taktiez, bol by zaujem o Live Stream hrania na Magic Online? Twitch.tv ponuka zaujimave moznosti a ak by bol zaujem tak by to mohlo byt zaujimave. Z mtg.sk by sa dal spravit aj nejaky link, kde by bolo vidiet ci je stream live alebo nie.
Návrat hore
Gabriel

PríspevokZaslal: 02.Jan 2012 12:57    Predmet: Odpovedať s citátom

Stream by bol fajn, hlavne ak by bol online pravidelne.
Návrat hore
lord_magic

Založený: 19.Aug 2007 08:27

PríspevokZaslal: 02.Jan 2012 14:22    Predmet: Odpovedať s citátom

Wampo Napísal:
Cize mozeme to zhrnut do viacerych kategorii:

1, Zmeny na aukcii - vylepsenia fungovania.

2, Zmeny v burze/wantlistoch - vacsie prepojenie s aukciou, card tagmi a pod.

3, Reorganizacia fora - ja osobne by som zlucil vsetky sucasne constructed formaty do jedneho, sprisnil moderovanie v pre novacikov.

Bol by zaujem o pravidelnu rubriku typu "Tento tyzden v Magicu?", nieco ako Stredecni vyhledy na CMUSe? Mozno by som nieco take spravil, mohlo by to byt fajn, kebyze to neflakam.

Taktiez, bol by zaujem o Live Stream hrania na Magic Online? Twitch.tv ponuka zaujimave moznosti a ak by bol zaujem tak by to mohlo byt zaujimave. Z mtg.sk by sa dal spravit aj nejaky link, kde by bolo vidiet ci je stream live alebo nie.
Ja uz dlhsie rozmyslam nad tym ze budem robit videa z Onlajnu len stale sa mi nechce si pozhanat tie programy na to....
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu   Album (1 kariet)
greengoblin

Založený: 28.Feb 2005 13:24

PríspevokZaslal: 02.Jan 2012 17:22    Predmet: Odpovedať s citátom

co v sekci decky trosku zapracovat a seznamech karet co hravate a ktere decky vyhrali na vetsich turnajich, na GP, apod.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky   Album (1774 kariet)
slovakshade

PríspevokZaslal: 02.Jan 2012 18:10    Predmet: Odpovedať s citátom

greengoblin Napísal:
co v sekci decky trosku zapracovat a seznamech karet co hravate a ktere decky vyhrali na vetsich turnajich, na GP, apod.

ja by som sekciu decky napriklad uplne zrusil, lebo decklisty z nasich turnajov sa tam velmi sporadicky davaju (tak raz rocne ked ma Thibir HL) a z vacsich turnajov su decky dobre spracovane na www.mtgtop8.com
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail   Album (1 kariet)
Gabriel

PríspevokZaslal: 02.Jan 2012 19:17    Predmet: Odpovedať s citátom

slovakshade Napísal:

ja by som sekciu decky napriklad uplne zrusil, lebo decklisty z nasich turnajov sa tam velmi sporadicky davaju (tak raz rocne ked ma Thibir HL) a z vacsich turnajov su decky dobre spracovane na www.mtgtop8.com

Ďakujem za pekný link.
Bolo by super mať niekde slovenskú metagame na web-e, ale ak to nie je cieľom mtg.sk, a keďže tu sa o balíkoch nepíše vôbec nič, nemá zmysel ich sem dávať a teda ani mať takú sekciu.
Návrat hore
etore
Judge Impersonator

Založený: 10.Júl 2004 20:41

PríspevokZaslal: 02.Jan 2012 19:20    Predmet: Odpovedať s citátom

pozri, realita je taka, ze cele mtg.sk funguje na dobrovolnickom pristupe, to znamena, ze pokial sa tu niekto dobrovolne nevenuje niecomu, tak ot tu nie je...takze pokial sa najde niekto, kto by sa o to chcel starat, tak by nebol problem mat aj decklisty zo slovenskych turnajov...
Návrat hore
slovakshade

PríspevokZaslal: 02.Jan 2012 19:52    Predmet: Odpovedať s citátom

v tom suhlasim s erikom, uz teraz je moznost pridat vlastny decklist, a slovenska metagame neexistuje
Návrat hore
Gabriel

PríspevokZaslal: 02.Jan 2012 20:03    Predmet: Odpovedať s citátom

Rozumiem.
Súhlasili by ste s tým, aby boli na veľké legacy v Cloudpost-e povinné decklist-y?
Ak áno, ponúkam sa ich sem prepisovať, možno sa neskôr niekto pridá.
Návrat hore
Wampo
Plainswalker

PríspevokZaslal: 02.Jan 2012 20:09    Predmet: Odpovedať s citátom

Gabriel Napísal:
Rozumiem.
Súhlasili by ste s tým, aby boli na veľké legacy v Cloudpost-e povinné decklist-y?

Je pekne ze sa chces obetovat, ale podla mna je to z dlhodobeho hladiska uplne zbytocne...
Návrat hore
etore
Judge Impersonator

Založený: 10.Júl 2004 20:41

PríspevokZaslal: 02.Jan 2012 20:15    Predmet: Odpovedať s citátom

Gabriel Napísal:
Rozumiem.

na velkom legacy budu urcite povinne deckliste, kedze to bude competitive REL...
Návrat hore
Kl3p_co.
Troll Lord

Založený: 10.Feb 2007 13:01

PríspevokZaslal: 02.Jan 2012 22:52    Predmet: Odpovedať s citátom

Ivan Napísal:
neviem ako ostatní, ale ja nechcem, aby všetci na fb vedeli kam na aký turnaj a kedy idem.

lol neboj, baby to az tak nezaujima, ze hras nejake prihriate karticky ;pppppppppppp
On topic:
1. pridat forum Modern a zrusit forum Extended :O
2.
Wampo <3 Napísal:
Bol by zaujem o pravidelnu rubriku typu "Tento tyzden v Magicu?",

Zaujem bol, len to vzdy uhaslo po prvom tyzdni pokial si precitas clanky tak to uvidis Wink
3. stream by bol fajn, ale neviem ci by to niekto pozeraval, skor uploadovane videa na styl cf a scg by mali imho vacsi ohlas (aj ked uz avizovane twitch.tv ma aj archiv, ale neviem ci sa za ten nahodou neplati)
4. Co mi tu chyba od zaciatku je nieco na sposob deckchecku, kde by som si mohol pozret decklisty z poslednych velkych turnajov (aj ked to by bolo mozne robit aj cez forum cez osobitne thready, ale to sa mi zda dost neprakticke) - napr pamatam si v T2 fore sticky, kde boli v tom case hravane decky na mode, aby si novy uzivatel urobil predstavu o metagame
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail   Album (1 kariet) MSN Messenger
Wampo
Plainswalker

PríspevokZaslal: 03.Jan 2012 07:04    Predmet: Odpovedať s citátom

To Klepco:

1, Myslim si ze to je zbytocne tak ci tak.
2, No ak by sa clovek o to staral tak by to bolo podla mna ok, hoc aj keby to bol dvojtyzdennik
3, dobry napad, mozno by bolo video na youtube lepsie.
4, Podla mna to na mtg.sk nepatri, vsak si to vies najst inde...
Návrat hore
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra MtG.sk -> Administrácia Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Ďalší
Strana 1 z 7

Prejdi na: