| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
Kl3p_co. Troll Lord

Založený: 10.Feb 2007 13:01 Príspevky: 3190 Bydlisko: TT - Zurich
|
Zaslal: 12.Apr 2011 11:56 Predmet: |
|
|
| skipp25 Napísal: |
Viete mi niekto pls povedat ci ma koth v tohto decku nejaky specialny vyznam resp preco sa tu hraje? |
pretoze vyhrava hry. Resolved koth v 4. robi paseku snad vsade + pato hra kotha v kazdom cervenom baliku  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Marten

Založený: 15.Aug 2004 09:00 Príspevky: 1352
|
Zaslal: 12.Apr 2011 11:58 Predmet: |
|
|
| ethorian Napísal: | | hm, tak si podrzim na ruke a zastrielam si do hlavy nie? use the brain |
Searing Blaze obzvlášť, hm? A vôbec, keď už ste takí presvedčení o tom, že je furt čo strieľať, prečo nezaradiť také veci ako Forked Bolt kľudne aj maindeck? Vo viacerých buildoch Kuldothy som to videl uprednostňované dokonca pred Lightning Boltom.
A keď už je reč o herných skúsenostiach, normálne seriózne mi tu chcete tvrdiť, že sa vám v podobnom decku ešte nestalo, že vám blesky hnili na ruke a hra už len išla dolu vodou? |
|
| Návrat hore |
|
 |
Selar Local Asshole

Založený: 21.Júl 2005 14:53 Príspevky: 2595 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: 12.Apr 2011 12:10 Predmet: |
|
|
| skipp25 Napísal: |
Patrik nie lepsie contested ako teetering
resp 2x contested a 2x teetering? |
Ak si si precital dobre Brozekov clanok, tak contested 4x alebo vobec. 4x ho tu hrat naozaj nechces, nehovoriac o tom, ze fakt, ze contested nevie dat cervenu ho pre takyto balik zabija. Ty proste chces cervenu manu na 1,2,3 a vacsinou aj 4tom land drope. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Marten

|
Zaslal: 12.Apr 2011 12:19 Predmet: |
|
|
| Selar Napísal: | | skipp25 Napísal: |
Patrik nie lepsie contested ako teetering
resp 2x contested a 2x teetering? |
Ak si si precital dobre Brozekov clanok, tak contested 4x alebo vobec. 4x ho tu hrat naozaj nechces, nehovoriac o tom, ze fakt, ze contested nevie dat cervenu ho pre takyto balik zabija. Ty proste chces cervenu manu na 1,2,3 a vacsinou aj 4tom land drope. |
A ako by si videl main 24 zemí, z toho 4x Teetering a 4xten druhý, čo dáva, že príšera neblokuje? V monoR sa to kedysi celkom úspešne hrávalo...
Resp. potom ešte 2x Molten-Tail main a 2x side ako budgetové lategame riešenie namiesto Oxida a Kotha. Tiež už som to kdesi videl v nejakej úspešnej verzii, síce tuším len 1x main a 1x side, ale pri viacerých landoch nevidím námietky, prečo to nehrať. |
|
| Návrat hore |
|
 |
skipp25
Založený: 09.Mar 2010 19:19 Príspevky: 237 Bydlisko: Kosice - stare mesto
|
Zaslal: 12.Apr 2011 12:24 Predmet: |
|
|
| JA som to to skusal takto a ked mas na ruke 1x contested, 1x teetering a 1x mountain na zaciatku, co bolo fakt bezne. A nedravoll si land do tretieho kola spomalilo ta to ta, ze si to uz nerozbehal. |
|
| Návrat hore |
|
 |
ethorian
Založený: 24.Dec 2010 10:47 Príspevky: 86 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: 12.Apr 2011 12:26 Predmet: |
|
|
| forked bolt je dobry proti creaturovym balikom tak isto ako arc, cervena fritka je urco lepsia ako kuldotha + goblosi a peeksy narobia paseku do toho zabijes cez searing oponentovi blockera + za 3 do hlavy a nejaky goblos este prejde za +2/+0. |
|
| Návrat hore |
|
 |
LiPi

Založený: 27.Mar 2010 17:19 Príspevky: 343 Bydlisko: Bratislava / Senica
|
Zaslal: 12.Apr 2011 12:49 Predmet: |
|
|
@Marten : Forked sa nehra v maine preto lebo je to sorcery a nema tkau hodnotu per mana ako tie instanty. Ide hlavne o reach, ci uz v goblinoch alebo klasickom RDW sa snazis dat v prcvych kolach co najviac dmg priserkami , burn bud cistis cestu od blockerov alebo ho smoklis na ruke ked sa oponent vytapuje. Po nejakych par kolach je urcite lepsie topdecknut nejaky staggershock ako forked bolt. Forked alebo arc trail sa hraju v side proti inym creature deckom, ak ich cakas hoooodne tak ich mozes hrat aj v maine, ale to uz je meta call.
Prepac ak zniem ako captain obvious a toto vies, ja ta nepoznam
Co sa tyka cielov, tych je teraz hodne : cawblade, boros, manovaci, asi uz aj infect. Searing je tiez na mete ci ho nehas v maine, samozrejme ze ak hras proti nejakej rampe co hra minimum creatures tak ju vysidujes.
@skipp: ak sa uz nebavime o kuldothe, tak contested urcite nie, s rdw alebo goblinmi nebudes mat tolko priser vonku aby sa to oplatilo namiesto teetering peaks.
Edit : ohladne molten, videl so to uz aj ja v rdw aj goboch, sice len v side, podla mna ako plan na pro red skor. nemam ich a este som nemal prilezitost to vyskusat , ale do goblinov kde mas dost cretur by to mohlo byt dost dobre. Ale myslim ze Koth nema asi konkurenciu ak hras balik kde mas dostatocny pocet mountanov. Ja sa playset nevlastnim teda zatial, ale jeho sily som si vedomy  |
|
| Návrat hore |
|
 |
skipp25
|
Zaslal: 12.Apr 2011 12:54 Predmet: |
|
|
| Citácia: | | s rdw alebo goblinmi nebudes mat tolko priser vonku aby sa to oplatilo namiesto teetering peaks. |
Thats sounds like a good argument |
|
| Návrat hore |
|
 |
Marten

|
Zaslal: 12.Apr 2011 13:11 Predmet: |
|
|
| LiPi Napísal: | @Marten : Forked sa nehra v maine preto lebo je to sorcery a nema tkau hodnotu per mana ako tie instanty. Ide hlavne o reach, ci uz v goblinoch alebo klasickom RDW sa snazis dat v prcvych kolach co najviac dmg priserkami , burn bud cistis cestu od blockerov alebo ho smoklis na ruke ked sa oponent vytapuje. Po nejakych par kolach je urcite lepsie topdecknut nejaky staggershock ako forked bolt. Forked alebo arc trail sa hraju v side proti inym creature deckom, ak ich cakas hoooodne tak ich mozes hrat aj v maine, ale to uz je meta call.
Prepac ak zniem ako captain obvious a toto vies, ja ta nepoznam
Co sa tyka cielov, tych je teraz hodne : cawblade, boros, manovaci, asi uz aj infect. Searing je tiez na mete ci ho nehas v maine, samozrejme ze ak hras proti nejakej rampe co hra minimum creatures tak ju vysidujes. |
Práveže ono to je super, že to tak do detailov rozpisuješ a prípadne sa z toho dá niečo nové zistiť, veď práve preto sa o tom bavíme.
Len to vieš, mne zasa hlavne ide o to, že veľa z toho mi príde len ako pekná teória a z praxe viem, že s kamošom sme raz dávali dokopy Kuldothu a nakoniec hrali z fritu 4x Lightning Bolt a 2x Searing Blaze (do krivky to šlo, + tuším 1-2x Spikeshot a 0x Hauler) a aj to mu tam na turnaji bolo veľa, dosť ale aj z toho dôvodu, že po súperových masových a iných bodových zabíjaniach v tých situáciách potreboval oveľa viac čosi ďalšie do tlaku, než blesky na ruke, a toto zistenie ma proste ďalej nepustí.
Vhľadom na to, keby som to teraz niekedy mal radšej riešiť podľa seba, tak by som si namiesto toľkého fritu (ktorý by som v tomto hral 4x Bolt + párkrát Spikeshot/Hauler maximálne) oveľa radšej zahral o trocha viac zemí a ďalších tých 4-manových bijcov typu Oxidda/Molten-Tail/Koth, len na to, aby som to aj tak poriadne preskúšal a overil si to, zrovna nemám zas až tak moc času, tak sa radšej opýtam, ako to vidia ľudia na fóre, čo už dúfamže aj majú čo-to s tým odohrané.  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Selar Local Asshole

|
Zaslal: 12.Apr 2011 14:21 Predmet: |
|
|
Takto... kuldothu mam doma komplet a po vyskusani na jednom turnaji som ju znova do ruky nechytil. Moze byt rychla ako chce, ta nekonzistentnost ma ubijiala. Ano vyhraval som, ak mi super nedal do 4teho kola clasmu/slagstorm/inu vrazdu... a co? ten balik je proste na random luck a to ja nerad.
osobne by som v baliku, kde hram 8 priser + frit na 1 manovom slote a kde konci krivka na 4ke, kde chcem hrat kotha atp. nehral 8 landov, co nie su mountain, nevedia byt mountain a pridu taple 4 teeteringy mi pridu fajn. To, ze mu zakazes blokovat... nuz...ak uvidis banu/enginu/etc, tak uz je to casto aj tak jedno contestend by som nehral vobec. Aj v kuldothe su dva vzdy a jeden obcas na mulligan. A ked som si ho nedal, tak som prehral..
Proste vzdy a v kazdej hre chces mat v druhom kole dve cervene na stole.
Ad forked/arc/else... bolt bol priemerny, arc je super, forked by som nehral. Mne sa neosvedcil a to ani proti questu, ani proti elfom... proste je to sorcery arc dava o dmg viac a ta mana navyse zriedka boli az tak.
Searing by sa do kuldothy nezmestil, inak je to jasny choice. SB vam neporadim (ked bude po velkej noci to asi prekopem, masticory mam a do patovho buildu mi chyba len par kariet (1 koth a 3 ti fufnovia za 1 manu), tak mozno otestim. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Thibir Lord of Llanowar

Založený: 03.Máj 2006 14:52 Príspevky: 2503 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: 12.Apr 2011 14:29 Predmet: |
|
|
| Podla mna je hlavne kuldotha a RDW diametralne odlisny balik. A je mi jasne, ze v kuldothe, kde chces mat kriticke mnozstvo smeti, aby nieco robili nechces hrat vela fritovania. Ale v klasickom RDWcku, ktore je o 2 kola pomalsie, ale o to stabilnejsie uz naopak uplatnenie najde. Alebo sa mylim? |
|
| Návrat hore |
|
 |
skipp25
|
Zaslal: 12.Apr 2011 14:34 Predmet: |
|
|
Selar:
Amen |
|
| Návrat hore |
|
 |
Marten

|
Zaslal: 12.Apr 2011 14:36 Predmet: |
|
|
| Thibir Napísal: | | Podla mna je hlavne kuldotha a RDW diametralne odlisny balik. A je mi jasne, ze v kuldothe, kde chces mat kriticke mnozstvo smeti, aby nieco robili nechces hrat vela fritovania. Ale v klasickom RDWcku, ktore je o 2 kola pomalsie, ale o to stabilnejsie uz naopak uplatnenie najde. Alebo sa mylim? |
Netvrdím, že sa mýliš, len zasa ani nemám na základe čoho povedať, že by si mal určite pravdu, lebo samému sa mi nedzá, že by ten diametrálny rozdiel mal vyústiť v dvoj až trojnásobnom množstve fritu. Potom už ale len ostáva otázka, ktoré konkrétne frity by si tam hral, lebo ak chceš byť pomalší, ale zato stabilnejší, tak predpokladám, že radšej než Branched/Searing by si hral tuná Staggershock. Je tak? |
|
| Návrat hore |
|
 |
Thibir Lord of Llanowar

Založený: 03.Máj 2006 14:52 Príspevky: 2503 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: 12.Apr 2011 14:40 Predmet: |
|
|
| Ja som to ani tak nemyslel na konkretne frity, ako na ich celkovy pocet v baliku. Ked budes hrat kuldothu s 12 fritmi, tak ti to zabrani vyblit 10 priserok do 3tieho kola, lebo frity budu vlastne "mulligan." Kdezto v klasickom RDW builde bude 12 fritov akurat, lebo budu cistit cestu pre goblin guidy a ine dobre priserky, ktorych mas o dost menej ako kuldotha, alebo na konci dopalia supera. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Marten

|
Zaslal: 12.Apr 2011 14:44 Predmet: |
|
|
| Thibir Napísal: | | Ja som to ani tak nemyslel na konkretne frity, ako na ich celkovy pocet v baliku. Ked budes hrat kuldothu s 12 fritmi, tak ti to zabrani vyblit 10 priserok do 3tieho kola, lebo frity budu vlastne "mulligan." Kdezto v klasickom RDW builde bude 12 fritov akurat, lebo budu cistit cestu pre goblin guidy a ine dobre priserky, ktorych mas o dost menej ako kuldotha, alebo na konci dopalia supera. |
Aha, už vidím čo myslíš a asi máš pravdu, len potom zasa úplne akosi nevidím dôvod, prečo to zrovna hrať na Goblinov a nie na pakáž štýlu Kargan+Kiln+Spitfire? |
|
| Návrat hore |
|
 |
Patrik Surab

Založený: 04.Aug 2008 11:21 Príspevky: 1084 Bydlisko: Hlohovec
|
Zaslal: 12.Apr 2011 15:11 Predmet: |
|
|
Smoldering Spires sa hral v decembri, Forked bolt sa hral v januari...ano, forked bol bol v tom case lepsi ked sa viac hrala kuldotha a v Caw Blade sa nehrali stoneforgovia a mece, ale iba squadrony...
ale casy sa menia a decky sa modernizuju a upravuju mete...ten decklist monoR co som postol sa momentalne umiestnuje na daily eventoch na Magic Online + mam s tym aj ja cosi nahrate...takto je to fajn
a ku Kothovi...neber ho ako planeswalkera, ber ho ako za 4 many 4/4 haste s peknou ultimatnou abilitou  |
|
| Návrat hore |
|
 |
skipp25
|
Zaslal: 12.Apr 2011 23:27 Predmet: |
|
|
Zhotovil som podobnu verziu ako postol patrik, len namiesto 1x tuktuk siel 2x a namiesto kotha siel hero of oxid ridge a poviem vam je to maso
Za tie love co ten deck stoji je to bomba, imho samozrejme. |
|
| Návrat hore |
|
 |
LiPi

Založený: 27.Mar 2010 17:19 Príspevky: 343 Bydlisko: Bratislava / Senica
|
Zaslal: 12.Apr 2011 23:39 Predmet: |
|
|
| Marten Napísal: | | Thibir Napísal: | | Ja som to ani tak nemyslel na konkretne frity, ako na ich celkovy pocet v baliku. Ked budes hrat kuldothu s 12 fritmi, tak ti to zabrani vyblit 10 priserok do 3tieho kola, lebo frity budu vlastne "mulligan." Kdezto v klasickom RDW builde bude 12 fritov akurat, lebo budu cistit cestu pre goblin guidy a ine dobre priserky, ktorych mas o dost menej ako kuldotha, alebo na konci dopalia supera. |
Aha, už vidím čo myslíš a asi máš pravdu, len potom zasa úplne akosi nevidím dôvod, prečo to zrovna hrať na Goblinov a nie na pakáž štýlu Kargan+Kiln+Spitfire? |
Preto, ze goblini stoja 3CMC a menej , su bud haste alebo proste s nimi mozes nieco robit hned ako ich zahras a nie su zavisli od burnu do hlavy.
Naposledy upravil LiPi dňa 13.Apr 2011 10:18, celkom upravené 1 krát |
|
| Návrat hore |
|
 |
Selar Local Asshole

|
Zaslal: 13.Apr 2011 07:41 Predmet: |
|
|
"zavisli" .. omg si to posebe precitajte
A v kuldothe som hral myslim 6 fritov... aj tak bola nekonzistentna. Napriklad contested a wardriver je fakt zle kombo... Preto som ju odlozil do suplika.
RDW ako ho postol pato sa mi prave v tychto veciach paci. Osobne by som hral urcite bolty, searingy, arc by sa zmestil mozno aj do mainu.
Co to kecam? ten patov decklist sa mi proste paci 22 landov, vsetky davaju cervenu. Dostatok priser a koth ako bonus...
Jedine co by som naozaj mozno skusil zaradit by boli 2-3 staggershocky, ale to uz by zaviselo na testeni. Forked bolt hrat nechcem, main ani side. Mne sa maximalne neosvedcil... |
|
| Návrat hore |
|
 |
skipp25
|
Zaslal: 13.Apr 2011 08:38 Predmet: |
|
|
Selar o tom som pisal.
Hram to skoro rovnako, akurat +1 tuktuk (metacall) a 2x hero of oxid ridge (kotha bohuzial nemam ale hero tiez strasne reze + metacall proti jastrabom). A reze proste kusok pomalsie ako ked vyjde idealna kuldotka, ale o to konzistentnejsie. Neznasam spoliehat sa na konzistenciu. Preto som presiel na to co pisal Patrik a slape to imo 10 x lepsie a konzistentnejsie ako kuldotha. A co je hlavne som si tym deckom istejsi.
Forked bolt je imo srot. Arc trail staci popripade ked tak stagger a searing ale forked? naco?
netreba a nemam rad tu kartu, jednoducho nesadla mi. |
|
| Návrat hore |
|
 |
ethorian
|
Zaslal: 13.Apr 2011 08:42 Predmet: |
|
|
za jednu kartu zabijes dve karty, na to je to dobre
tzv. kartova vyhoda ale asi to nema vyznam ti to vysvetlovat  |
|
| Návrat hore |
|
 |
skipp25
|
Zaslal: 13.Apr 2011 08:58 Predmet: |
|
|
Nema vyznam? Tvrdim, ze ked su v decku arc trail co uz su 4x sorcery, searing blaze a stagershock naco tam trepat dalsiu palbu navyse sorcery. Ci myslis, ze forked moze niecomu co som vyssie spomenul konkurovat?
A nie nemusis mi vysvetlovat co znamena karetna vyhoda a za druhe nevyvolavaj flejm. |
|
| Návrat hore |
|
 |
ethorian
|
Zaslal: 13.Apr 2011 09:47 Predmet: |
|
|
no namiesto arcu, ktory stoji 2 many, forked stoji 1.
a kto tu vyvovalava flame?  |
|
| Návrat hore |
|
 |
skipp25
|
Zaslal: 13.Apr 2011 09:48 Predmet: |
|
|
| Citácia: | | tzv. kartova vyhoda ale asi to nema vyznam ti to vysvetlova |